×

Uyku Tulumu Bakımı Nasıl Yapılması Gerekir?

uyku tulumu bakımı nasıl yapılması gerekir

Uyku Tulumu Bakımı Nasıl Yapılması Gerekir?

Bu günlerde pek çok kişi evde durmaktan sıkıldığı için ama kalabalığa karışmakta istemediği için kamp yapmayı tercih etmektedir. Fakat kampçıların, kamp yapmak için oldukça fazla ekipman götürmeleri gerekmektedir. Yemekten ateş yakmaya, çadırdan uyumaya kadar pek çok ekipman kamp için gerekli olup gereken ihtiyacı da fazlasıyla karşılamaktadır. Gerekli olan ekipmanlar arasında yer alan uyku tulumu hakkında uyku tulumu nasıl kullanılır sorusu kişilerin aklını kurcalamaktadır. Aynı zamanda pek çok çeşide sahip olan uyku tulumu, yere serilerek kullanıldığı için temizlenmeye ihtiyaç duymaktadır. Pek çok kişi uyku tulumunu temizleme yöntemlerini araştırırken, aynı zamanda uyku tulumu bakımı nasıl yapılması gerekir sorusuna da yanıt aramaktadırlar.

Uyku Tulumu Bakımı Yapılırken Dikkat Edilmesi Gerekenler?

Uyku tulumu, kamp yaparken kampçılar tarafından sıklıkla kullanılan ekipmanlar arasında yer almaktadır. Bu nedenle, kire ve neme maruz kalarak kirlenip kokmaktadır. Böyle zamanlarda uyku tulumunun temizlenmesi gerekmektedir. Temizliği oldukça önemli olan uyku tulumu temiz olması sayesinde daha sıcak tutmaya başlayacaktır. Dolayısıyla kampçıların aklına uyku tulumu bakımı nasıl yapılması gerekir sorusu gelmektedir. Peki, uyku tulumu nasıl yıkanır? Ya da bebek uyku tulumu nasıl yıkanır? Uyku tulumunu temizlemek için 3 farklı yöntem bulunmaktadır. bu yöntemleri her iki tulum çeşidi için de kullanmak yeterli ve doğru olacaktır.

uyku tulumu bakımı nasıl yapılması gerekir

Uyku Tulumu Makinede Yıkama

Kişilerin akıllarına takılan uyku tulumu bakımı nasıl yapılması gerekir sorusunun ilk cevabı makinede yıkamadır. Uyku tulumu makinede 5 adımda yıkanmaktadır. Bu adımlar şu şekilde belirtilmektedir;

  • Kaz tüyü uyku tulumu yıkama: Eğer kullanılan uyku tulumu kaz tüyünden yapılmışsa, makinede yıkanırken mutlaka kaz tüyü uyku tulumuna uygun deterjan kullanılmalıdır ve tenis topu kullanılmalıdır. Aksi takdirde, uyku tulumunun yapısı bozulabilmektedir.
  • Sentetik dolgulu uyku tulumu yıkama: Eğer kullanılan uyku tulumu sentetik dolgulu bir uyku tulumu ise sentetik yapıya uygun sıvı deterjan kullanılmalıdır. Çamaşır suyu ya da toz deterjan kullanılmamalıdır.
  • Makineyi boşken çalıştırmak: Uyku tulumunu yıkamadan önce çamaşır makinesi durulamada ya da ön yıkamada boş olarak çalıştırılmalıdır. Bu sayede, deterjan ve sabun kalıntıları temizlenerek uyku tulumuna zarar vermeyecektir.
  • Uyku tulumunun tersyüz edilmesi: Tulumun içinde kalan ter ve kiri dışarı çıkmasını sağlar. Fakat su geçirmeyen tipteyse çevirmeye gerek yoktur. Tulum yıkanırken fermuarların kapatılması, ayak aparatlarının çıkarılması ve gerdirme iplerinin gevşetilmesi gerekmektedir.
  • Uyku tulumunun düşük sıcaklıkta yıkanması: Düşük sıcaklıkta 35-40 dakika yıkanması yeterli olacaktır.

Uyku Tulumu Elde Yıkama

Bazı kişiler uyku tulumunu temizlemek istemektedirler. Bu yüzden uyku tulumu bakımı nasıl yapılması gerekir araştırmasına girişmişlerdir. Uyku tulumu pek çok yöntemler yıkanabilmektedir. Bazı kişiler elde yıkamayı tercih etmektedir. Elde yıkama için 5 adım bulunmaktadır. Bu adımlar şu şekilde belirtilmektedir;

  • Uyku tulumunun soğuk suda yıkanması: Bir küvetteki suya uyku tulumuna uygun deterjanı dökerek, iyice karıştırılması gerekmektedir. Suyun soğuk olması önemlidir.
  • Uyku tulumunun astarına dikkat edilmesi: Eğer uyku tulumun astarı su geçirmezse tersyüz ederek içi de yıkanmalıdır. Bu işlem sırasında fermuarlar kapanmalıdır.
  • Uyku tulumunun suya batırılması ve deterjanın yayılmasını sağlanması: Suyu küvete iyice batırarak bastırılması gerekmektedir. Bu sayede, her yeri temizlenecektir.
  • Uyku tulumunu elde yıkama süresi: Uyku tulumunu suya batırıp deterjan döktükten sonra 30 dakika ya da 1 saat beklemesi tamamen temizlenmesi için yeterli olacaktır.
  • Uyku tulumunu durulamak: Küvetteki sabunlu suyu tamamen boşaltarak, yeniden su doldurulması gerekmektedir. 5 ya da 10 dakika bekleterek hareket ettirilmesi gerekmektedir. Böylece tulum sabundan tamamen arınacaktır.

Uyku Tulumunu Kurutma

Uyku tulumu temizleme için kişiler uyku tulumu bakımı nasıl yapılması gerekir sorusunun yanı sıra, temizlendikten sonra nasıl kurutulur buna yanıt aramaktadırlar. Uyku tulumu 4 adımda kurutulmaktadır. Bu adımlar şu şekilde belirtilmektedir;

  • Uyku tulumunun küvetten çıkarılırken dikkat edilmesi: Yerde sürüklenmeden çıkarılmasına dikkat edilmelidir. Böylece tulum zarar görmeyecektir.
  • Kurutma makinesi ile kurutma işlemi: Makineye birkaç havlu ve tenis topu ile atılması gerekmektedir. Havlular suyun emilmesini sağlamaktadır. Makine düşük sıcaklıkta belirli aralıklarda mola vererek çalıştırılmalıdır. Çünkü tulumun çok fazla ısınması zarar görmesine sebebiyet verebilir.
  • Asma yöntemi ile kurutma işlemi: Uyku tulumu kurutma makinesinde fazla sıcaklıkla beraber zarar görme ihtimali bulunmaktadır. Bu nedenle, bu teknik kurutma işlemi için tercih edilmektedir. Uyku tulumu, evde bir masanın üzerinde ya da çamaşırlıkta kurutulmaya bırakılabilir. Tamamen kuruması için 1 ya da 2 gün yeterli olacaktır.
  • Kuruduktan hemen sonra katlanılmaması: Uyku tulumu temizlendikten ve kuruduktan sonra kişiler hemen uyku tulumu nasıl katlanır diye meraka girmektedirler. Fakat uyku tulumu hemen katlanmamalıdır. Birkaç gün beklemek, tulumun tekrar kabarmasını sağlamaktadır. Hemen katlamak ya da sıkıştırmak doğru değildir.

Kişilerin verilen bu adımları doğru bir şekilde uygulamaları halinde kullanılan uyku tulumu herhangi bir zarar görmeden temizlenecektir. Uyku tulumunun temizliği kullanım açıdan oldukça önemli olduğundan dolayı, temizlik asla ihmal edilmemelidir.

Yorum gönder