×

Ücretli ve Ücretsiz Nevşehir Kamp Alanları

Ücretli ve ücretsiz Nevşehir kamp alanları

Ücretli ve Ücretsiz Nevşehir Kamp Alanları

Ücretli ve ücretsiz Nevşehir kamp alanları, birbirinden güzel doğal ve tarihi etkeni bünyesinde barındıran bu harika bölgede konaklamak için araştırılan konulardan biri. Yazımızda sizler için Nevşehir’de yer alan kamp alanlarını ve imkânlarını araştırdık.

Nevşehir; doğal oluşumlarıyla dikkat çeken ve kendine has dokusuyla yerli ve yabancı turistlerin tercihi olan bir şehir. Özellikle Nevşehir deyince ilk akla gelen yer; eşsiz güzellikleriyle Kapadokya oluyor. Aslında Kapadokya bölgesi; Nevşehir iliyle beraber birkaç şehri daha içine alan bir bölge olarak kabul ediliyor.

Yine de genel olarak Kapadokya ve Nevşehir birlikte akla gelen yerler. Kapadokya; eski Farsçada ‘güzel atlar ülkesi’ anlamına geliyor ve bölgenin kendisi de ismi kadar hoş ve anlamlı. Şimdi bu güzel şehrin kamp alanlarını birlikte inceleyelim:

Nevşehir Ücretsiz Kamp Alanları

Ücretsiz kamp alanları; Nevşehir’de kamp yapılabilecek birçok seçenek sunuyor ve farklı bir bölgede gezi planları olanlar için eşsiz bir seçenek sunuyor. Nevşehir ücretsiz kamp alanları bünyesinde yer alan mekânları birlikte inceleyelim:

  • Aşk Vadisi Kamp Alanı

Nam-ı diğer adıyla Bağlıdere Vadisi’ne; özel araçlarla ulaşım sağlanıyor ve peri bacaları manzarasıyla muhteşem bir tatil imkânı sunuyor. Hem ücretsiz olduğu için hem de yiyecek, içecek ve elektrik gibi hizmet olanakları olduğu için kamp ve karavan konaklaması için yoğun olarak tercih ediliyor. Bölge yaz aylarında çok fazla güneş aldığı için özellikle bu dönemde hazırlıklı olarak gidilmesi tavsiye edilir. Aşk Vadisi kamp alanı; bölgeye giden turistlerin muhakkak görmesi gereken bir yer.

  • Devrent Vadisi Kamp Alanı

Olağanüstü Devrent Vadisi manzarası eşliğinde kamp kurmak isteyenler; bu bölgede konaklamayı tercih edebilir. Ücretsiz olarak hizmet veren vadiye yiyecek içecek bakımından hazırlıklı gitmek gerekiyor. Çünkü tesis yakınında bu hizmetler bulunmuyor. Bunun dışında bölgede elektrik, duş ve benzeri herhangi bir hizmet bulunmuyor. Ürgüp yolu civarında bulunan kamp yerinde; karavan ve kamp tatili yapmak mümkün.

  • Güvercinlik Vadisi Kamp Alanı

Güvercinlik Vadisi; görsel şölen yaratan güvercinleriyle ünlüdür ve bölgenin en güzel kamp alanlarından biridir. İçinde yürüyüş yolu da barındıran ve Uçhisar Kalesi’ni gözleyen bir bölgede yer alan vadi; tüm bölgede bulunan doğal güzellikleri barındıran bir yerdir.

Estetik görüntüsü ile fotoğrafçıların çok sevdiği bir alan olan Güvercinlik Vadisi’ne çevre merkezlerden ulaşım da mevcut. Uçhisar ilçe merkezine yakın olduğu için; çeşitli ihtiyaçlar gerektiğinde buradan karşılamak mümkün. Yine yiyecek içecek ihtiyacı için de merkezden alışveriş yapılabilir. Ücretli ve ücretsiz Nevşehir kamp alanları içinde yer alan bir diğer güzel alan da; Güllüdere Vadisi’dir.

  • Güllüdere Vadisi Kamp Alanı

Kamp yapmak için en uygun bölgelerden biri olan Güllüdere Vadisi; yine güvercinlerle şenlenen bir bölge. Karavan ve kamp konaklaması için geniş düzlüklere sahip vadi; Göreme Tarihi Milli Parkı’nın merkezinde yer alıyor ve çok sayıda ulaşım seçeneği mevcut. En yakın ulaşım imkanı Göreme üzerinden olmaktadır ve vadi etrafında yiyecek içecek hizmeti sağlayan yerler bulunmaktadır.

  • Kızılçukur Vadisi Kamp Alanı

Muhteşem bir manzaraya sahip bölgelerden biri daha: Kızılçukur Vadisi kamp alanı. Ücretsiz bir konaklama yeri olan vadiye ulaşım sağlamak oldukça kolay. Ayrıca vadi çevresinde ihtiyaçların karşılanabileceği mekânlar mevcut.

Ücretli ve ücretsiz Nevşehir kamp alanları

Nevşehir Ücretli Kamp Alanları

Nevşehir’de yer alan ücretsiz kamp alanlarının yanı sıra; ücretli hizmet veren ve daha fazla imkân sunan işletmeler de bulunmakta. Şehirde bulunan ücretli kamp alanlarıyla konumuza devam edelim:

  • Avanos Ada Kamp Yeri

Nevşehir’de Avanos ilçesinde ve Kızılırmak Nehri yakınında bulunan Avanos Ada kamp yeri; kamp ve konaklama dışında farklı organizasyonlara da ev sahipliği yapıyor. Kamp alanında; etkinlik için ve çadır kurmak için farklı bölgeler mevcut. Merkezde; internet, duş, tuvalet, elektrik, bahçe ve dinlenme alanı, havuz, otopark ve ortak mutfak alanı bulunmaktadır.

  • Panorama Kamp Yeri

Panorama Camping olarak da bilinen kamp alanı; ücretli hizmet veren bir diğer tesis. Hem karavan hem de kamp alanı olarak kullanılan mekân, Göreme’de bulunur ve bölgede yer alan en eski kamp alanlarından biridir.

Nevşehir’den Göreme’ye her gün kalkan araçlarla kolayca ulaşmak mümkün. Bu şekilde Panorama kamp yerine ulaşım da rahatça yapılabilir. Kampta; 24 saat sıcak su hizmeti, elektrik, havuz, duş, at binme, mangal alanı, yürüyüş turu ve konaklama yerleri bulunmaktadır.

  • Dilek Kamp Yeri

Dilek kamp yeri; yine ücretli olarak hizmet veren ve Nevşehir’de bulunan güzel bir kamp yeri. Mekânda; elektrik, duş, sıcak su restoran, kafe, havuz ve çadır alanlarının yanı sıra; karavan konaklama yeri ve bungalov konaklama bölümleri mevcut. Göreme merkezde Müze Caddesi’nde yer alan kamp yerine ulaşım oldukça kolay.

Nevşehir’de Konaklama ve Tatil

Ücretli ve ücretsiz Nevşehir kamp alanları yazımızda; bu güzel şehrin doğal manzarası eşliğinde kamp yapılacak yerleri anlattık. Bu güzel tesislerde konaklamak ve muhteşem bir tatil yapmak mümkün.

Yorum gönder