×

Yemek Yapmak İçin Gerekli Olan Kamp Yemek Malzemeleri

Yemek yapmak için gerekli olan kamp yemek malzemeleri

Yemek Yapmak İçin Gerekli Olan Kamp Yemek Malzemeleri

Yemek yapmak için gerekli olan kamp yemek malzemeleri kampın sorunsuz bir şekilde tamamlanabilmesini sağlamak açısından büyük bir öneme sahip unsurlardır. Kişiler sağlıklı bir şekilde beslenebilmek, dilediği besinleri tüketebilmek açısından yemek malzemelerinin tam olmasına dikkat etmelidir. Bu bağlamda yemek yapabilmeye olanak tanıyan malzemelerin neler olduğuna özen göstererek gerekli aletler edinilmelidir. Aksi takdirde uzayan kamp süreçlerinde ya da gerekli olan durumlarda ciddi sıkıntılar yaşanabilmektedir. Kişilerin konforlarını yükseltebilmesi açısından bu malzemeleri edinmeye özen göstermesi önem taşımaktadır. Kampta yemek yapmak isteyen kişilerin bu malzemeleri edinerek yolculuğa çıkması önemlidir. Kamp sürecinde yemek yapmak için gerekli olan kamp yemek malzemeleri arasından en gerekli olanları sizlere yazımızın devamında anlatıyor olacağız.

Yemek yapmak için gerekli olan kamp yemek malzemeleri

1.     Tava ya da Tencere

Tava ya da tencere kamp sürecinde yemek pişirebilmek açısından en gerekli temel unsurdur. Pek çok kişi bunu düşünerek edinebilse de aceleyle çıkılan kamplarda gerekli görülmeyerek sonrasında önemli ölçüde eksikliği hissedilebilmektedir. Ne yapılırsa yapılsın temelde tava ve tencere almak büyük bir kolaylık yaratmaktadır. Kamp sürecinde her ürünün verimli kullanılması önem taşıdığından yalnızca bir tencere ile hem kahve yapabilmek hem hazır çorba pişirebilmek hem bir şeyler kızartmak ve daha pek çok şey olanaklı hale gelmektedir. Dolayısıyla sağlayacağı avantajlar ve süreci kolaylaştırması açısından yemek yapmak için gerekli olan kamp yemek malzemeleri arasında en önemli yerde durmaktadır.

Kamplarda lezzetli yemekler pişirmek bu süreci daha keyifli hale getirebilmektedir. Pek çok kişi pratik seçeneklere yönelse de çok az uğraş gerektiren kampta kahvaltı alternatifleri tencere ve tava sayesinde olanaklı hale gelmektedir. Doğa içerisinde lezzetli bir menemen hazırlamak, yumurta kaynatmak, patates kızartmak ve daha pek çok yemek için bu ürünleri kullanmak mümkün olmaktadır.

2.     Çatal ve kaşık

Çatal ve kaşık kampta hem yemek yapmak hem de yemek yemek için en temel malzemeler olarak öne çıkmaktadır. Bir yemeği hiçbir sorun olmadan yiyebilmek ve plastik ürünlerle doğaya zarar vermemek açısından küçük boyutlarda çatal ile kaşıklar tercih edilebilmektedir. Bu malzemelerin alınması ile birlikte kamp süreci büyük oranda kolaylaşmakta ve herkesin keyifle yiyeceklerini yiyebilmesi sağlanmış olmaktadır.  Hazır bir sağlam set alarak pek çok kamp yolculuğunda kullanma söz konusu olacağından uzun vadede maddi açıdan da avantaj sağlaması ile öne çıkabilmektedir. Hem kullanışlı hem de avantajlı olan çatal kaşıklar ile kampta yemek yapmak kolaylaşmaktadır.

Keyifli bir kamp yapabilmek için kamp mutfak malzemeleri nelerdir, neler olmalıdır? gibi sorulara verilebilecek en temel yanıt bu sebeplerden ötürü çatal ve kaşık olmaktadır. Lezzetli yemekleri konforlu bir şekilde yiyebilmeye olanak  tanıyan bu ürünlerin sürekli kırılan ve kolayca yanabilen plastikler olarak seçilmemesine özen göstermek önem taşımaktadır.

3.     Çakmak

Çakmak kampta hem yemek yapmak hem de farklı ihtiyaçları karşılamak açısından büyük bir önem taşımaktadır. Pek çok kişi kamp yapmak istediğinde tamamen doğada işlerini halletme idealiyle hareket ettiğinden ciddi sorunlar yaşayabilmektedir. Filmlerde görüldüğünün aksine doğal yöntemlerle ateş yakmak oldukça zor, zahmetli ve uzun süren bir işlemdir. Bu nedenle çakmaklar gibi uzun süre kullanılabilecek, tükenmesi zaman alan seçeneklerden yararlanmak önem taşımaktadır. Kişiler böylece kamp malzemeleri açısından en önemli gereksinimlerden birini karşılamış olmaktadır. Büyük bir kolaylık sağlayan bu ürün,  kamp yaşamını daha kolay hale getiren etkili bir seçenektir.

4.     Kağıt ya da Islak Mendil

Kağıt ya da ıslak mendil su bulmakta zorlanılan zamanlarda büyük bir kurtarıcı olmaktadır. Kişilerin yemekten sonra kirlenen ellerini temizleyebilmesi, herhangi bir aksaklıktan kaynaklı üste ya da farklı bölgelere dökülenlerin temizlenebilmesi açısından kağıt ya da ıslak mendil konforlu bir kamp süresi geçirebilmek açısından önemli yer tutmaktadır. Taşınması büyük bir yer de kaplamayan bu ürünler mutlaka kamp sürecinde gerekli olabilmektedir. Bu nedenle kamp söz konusu olduğunda hazır kamp yemeği bile yenmek istense kağıt ve ıslak mendil almaya özen gösterilmesi önem taşımaktadır.

5.     Zeytinyağı ya da ayçiçeği yağı

Zeytinyağı ya da ayçiçeği yağı lezzetli yemekler pişirmek isteyen kişilerin mutlaka yanında bulundurması gereken bir üründür. Günümüzde evde yemek pişirirken de sıklıkla kullanmakta olduğumuz bu ürünler sabah, öğle, akşam hangi zamanda olursa olsun gerekli olmaktadır. Zeytinyağı ve ayçiçeği yağı kullanarak ortaya çıkabilecek pek çok sorunun önlenebilmesi mümkün hale gelmektedir. Bu bağlamda zeytinyağı ve ayçiçeği yağı kullanarak sağlanabilecek avantajlar şu şekilde sıralanabilmektedir:

  • Yemek yapmak için gerekli olan kamp yemek malzemeleri arasında olan tencere ve tavaya yemeğin yapışmasını önleyebilmek
  • Yiyeceklerin çok daha lezzetli olabilmesini sağlamak, yanma ihtimalini düşürmek
  • Farklı çeşitlerde yemek yapabilme olanağına sahip olmak (patates kızartması ve daha farklı pek çok kızartma çeşidi)
  • Yemeklere sos hazırlarken gerekli olması
  • Salata hazırlarken daha lezzetli hale getirebilmek açısından önemli bir rol oynaması

Tüm bu nedenlerden ötürü zeytinyağı ile ayçiçeği yağı arasında bir seçim yaparak ya da her ikisinden de azar azar götürerek verimli bir kamp süreci geçirmek mümkün olmaktadır.

Yorum gönder