×

A’dan Z’ye Ripple Teknolojisi ve Ödeme Sistemi

XRP için “A’dan Z’ye Ripple Teknolojisi ve ödeme sistemi

A’dan Z’ye Ripple Teknolojisi ve Ödeme Sistemi

Ripple Labs tarafından kripto para piyasasında işlem alan XRP en başarılı dijital paralardan bir tanesidir.  2012’den bu yana XRP için “A’dan Z’ye Ripple Teknolojisi ve ödeme sistemi” başlıklı yazımızda detaylarıyla Ripple’ı anlatacağız.

Ripple için en çok sorulan soru hangi ülkenin başarısı oluşuydu. Amerikalı Ripple birçok büyük finansal kuruluş ile yapmış olduğu antlaşmalar neticesinde bugünkü başarıyı yakalamıştır. Aralarında bankalarında bulunduğu 300 kuruluşla yapmış olduğu sözleşmeler hem güvenilirlik hem de geniş kitleye ulaşma şansı verdi.

Ripple (XRP) Ödeme Teknolojisi

Türkiye’de sadece Akbank ile sözleşme yapmış olan Ripple teknolojisi arka planında merkezi yüksek güvenlik önlemleri olan bir sistem bulunur. Ripple (XRP) ödeme teknolojisi yurt dışı para transferlerini kolaylaştırır. Ripple sisteminde düşük maliyetlerle hizmet almak ve çok kısa sürede kripto para cinsinden çevrilerek ödeme yapmak mümkün.

Bankalardaki ödeme sistemini yeniden inşa ederek yeni bir çağ başlatan Ripple kripto para piyasasında da en çok işlem gören coinlerden bir tanesi. Kimliğini gizlememesi, kurumsal stratejisi nedeniyle en güvenilir dijital paralardan bir tanesi diyebiliriz.

XRP için “A’dan Z’ye Ripple Teknolojisi ve ödeme sistemi

XRP Coin Avantajları

A’dan Z’ye Ripple teknolojisi ve ödeme sistemi” o kadar başarılı ki SEC (Amerikan Borsası) ile davalık oldular. Ripple’ın başarısı ülke borsasını tehdit eder oldu. XRP avantajları o kadar yüksek ki sadece borsalar değil bankalara ihtiyacı dahi sona erdirecek potansiyele sahip. Avantajları;

  • Düşük fiyata hızlı yurt dışı para transferi hizmeti,
  • Kripto yatırımının borsa yatırına tercih edilmesi,
  • Yasal olarak hizmet vermesi,
  • Ripple teknolojisi merkezi ve kontrollü olması,
  • Şirket olduğu için güvenilir kimliğe sahip olması,
  • Şeffaf yinetim sistemi ile güven veriyor.
  • Madenciliğini sadece kendisi yaptığı için riskleri en aza indirgemiş durumda.
  • Bankalar tarafından kullanılan sistemi sayesinde yasal olarak kabulü en yakın coin.

XRP Coin avantajları saymakla bitmez. Ripple’ın başarısını iki aşamada değerlendirmek mümkün. Finansal aracı firma ve kripto para yatırım aracı. Finansal aracı olarak yasalar tarafından desteklenmediği halde bankalar tarafından kabul görmüş olması varlığının devamı olacağını gösteriyor. Finansal aracılık yaparken yapmış olduğu her antlaşma Ripple için potansiyel müşteri olacağından diğer kriptolardan daha fazla kullanıcıya ulaşma olanağı elde ediyor.

XRP Coin Yorum ve Geleceği

Kripto paraların madenciliğini isteyen herkes yapabilirken, Ripple Labs madenciliğini kimseye vermemesi madencilik ile ilgili soruların da önüne geçiyor. İşlem hacmi en yüksek kripto para sıralamasında ilk 10 içerisinde yer alıyor. Toplam 100bin koin limiti olan Ripple için şu anda kullanımda koin adedi 50bin civarında.

Kurumsal şirket yönetimi anlayışı ve stratejisi ile Ripple’ın kripto para piyasasındaki yeri sarsılamaz gözüküyor. Gelecekte ise şu an %50 kullanımı bulunan Ripple için doygunluk dönemi geldiğinde Bitcoin gibi fiyatlarının daha da yükseleceğini tahmin edebiliyoruz. Bitcoin fiyatlarının diğer coinler arasında en yüksek fiyata sahip olmasının temel nedeni toplam koin adedine çok yaklaşmış olması.

XRP Coin yorum ve geleceği hakkında olumsuz bir şey söylemek mümkün görünmüyor. Amerkan menkul kıymetler borsası SEC ile olan davası sonucunda herhangi olumsuz bir karar çıkmadığı sürece Ripple çok köklü bir geleceğe sahip olacaktır.

En büyük rakipleri Bitcoin’i merkezi ve yasal sistemi ile alt eden Ripple, Ethereum kadar riskler barındırmaması avantajları yakın gelecekte başarı olarak önümüze çıkacaktır. XRP coin geleceği rakipleriyle zorlansa da Ripple ödeme sistemlerinin varoluşu XRP’yi ayakta tutacaktır. Ripple haberleri yeni bilgileri paylaşacağız. Yatırım tavsiyesi değildir.

Yorum gönder