×

Ayı Piyasasında Nasıl Yatırım Yapmalı

Ayı piyasasında nasıl yatırım yapmalı

Ayı Piyasasında Nasıl Yatırım Yapmalı

Ayı piyasasında nasıl yatırım yapmalı başlıklı yazımızda yatırımcının ayı piyasası tuzaklarını avantaja çevirmesi konusunda bilgi aktaracağız. Bğa piyasası sonrası ayı piyasası oluşumu veya ayı piyasası sonrası boğa piyasasından en az zararla kurtulmak veya en yüksek kazanca ulaşmak için kullanılabilir.

Düşme trendlerinin ayı piyasası başlangıcı olduğunu fark ettiğimizde hemen strateji kurmak gerekir. Doğru strateji ile panik dalgasına yakalanmadan kurtulmak mümkün. Bunun için yapılabilecekleri madde madde anlatıyor olacağız.

Ayı piyasasında nasıl yatırım yapmalı

Ayı veya Boğa Piyasası Sebepleri?

Ayı ve Boğa piyasası sebepleri genel olarak yatırımın azaldığı veya yatırım aracına rağbet edilmediği veya çok rağbet edildiği zamanlarda olur. Ayı piyasası uzun süreli düşüşü temsil eder. Bu dönemde günlük ufak yükselişler olsa da yatırım aracı bazen 3 aylık bazen de 1 yıla kadar düşüş eğilimindedir. Bu dönemde yatırımcının uzak durması gerektiğinden önceden sezmek için bazı faktörleri değerlendirmek gerekir.

Herkesin temennisi ayı piyasası sonunda yatırım yaparak boğa piyasasında satmaktır. Ancak durum belirtileri bazen aldatıcı olur ve yatırımcıyı hayal kırıklığına uğratır. Bunun için bu dönemlerin sebeplerinin listesi yaptık.

  • Ekonominin gidişatının yükseliş mi düşüş mü trendinde olduğu
  • Rakip yatırım araçlarının eğilimleri
  • İşlem hacimlerinin incelenmesi
  • Destek ve direnç noktalarına göre güncel durumun karşılaştırılması
  • Piyasa haberlerinin hem piyasa hem de yatırım bakımından değerlendirilmesi
  • Manipülasyon veya spekülasyonun olma tahmini

Ayı ve Boğa piyasası belirtilerinin doğu okunması için destek ve direnç seviyelerine bakılır. Destek noktası temel alınarak Ayı piyasasından kaçmak mümkündür.

Özellikle ekonomik durgunluk döneminde piyasalar etkilenir. Doların yükselişi yatırım araçlarında durgunluğa sebep olur. Rakip yatırım araçları altının yükseldiğinde dövize ilginin kaybolması gibi ifade edilebilir. Menkul kıymetlerin yükselişi genellikle kriptonun düşüşünü gerçekleştirir. Kripto paraların işlem hacminin düşmesi alım veya satımın yapılmıyor olması ayı piyasasının habercisi olabilir.

Çok yakın zamanda Bitcoin’ de ayı piyasası benzeri belirtiler yaşandı. Düşüşler gözlemlendi. Ancak piyasa doygunluğu olmadığı için hemen kendini toparladı. Piyasada 1400 seçenekli kripto para oluşu önümüzdeki dönemlerde ayı piyasası etkilerini çokça göreceğimizi işaret ediyor.

Ayı ve Boğa Piyasası Stratejisi

Ayı piyasası yatırımcının kâbusudur. Ayı piyasası her yatırım aracında olur ve uzun süren düşüşleri bütün potansiyel kazancı yok ettiği kadar paranın da başka yatırımda kullanılmasını engeller. Ayı piyasasında nasıl yatırım yapmalı ki zarar etmeden uzaklaşalım?

  • Ayı piyasası tuzağı değil de gerçekten ayı piyasası olduğundan emin olun.
  • Ayı piyasasında iseniz hangi sürecinde olduğunuzu tespit edin.
  • Boğa piyasasına yakın mısınız?

Ayı piyasası tuzağında alış fiyatları düşerken işlem hacimlerini de incelemek gerekir. Destek seviyesi kırılmışsa, işlem hacim seviyeleri düşmüşse, bu durum kısa süre içerisinde olmuşsa ayı tuzağındasınız satmayın. Eğer destek seviyesi kırılmış ama işlem hacmi yüksek ise ayı piyasasına giriyor olabilir. Ayı piyasasında olduğunu düşünen herkes bir an önce o kripto paradan kurtulmaya çalışacaktır. Bu nedenle panik satışı yapmak en büyük zararı getirir.

Ayının 6 aşaması,

  • Aşağı doğru inişli çıkışlı düşüş vardır.
  • İşlem hacmi yüksektir.
  • Destek seviyesi kırılmıştır.
  • Panik satışları başlamıştır.
  • Spekülatör haberleriyle, işlem hacmi artar.
  • Tekrar fiyatlar yükselir.

Bitcoin son zamanlarda ani düşüşü ile birçok yatırımcı satışa geçti. Burada ayı piyasası değildi. Boğa piyasasıdır. Bitcoin’de uzun süre boyunca ayı piyasası olmayacak. Çünkü sistem hacim olarak doygunluğa geçmedi. Ancak bu durum altcoinler için söylenemez. Ayı ve Boğa piyasası stratejisi birbirinin zıttı olan trendleridir. Yatırım tavsiyesi değildir.

Yorum gönder