×

Bilgisayar Olmadan Kripto Para Madenciliği Nasıl Yapılır?

bilgisayar olmadan kripto para madenciliği nasıl yapılır

Bilgisayar Olmadan Kripto Para Madenciliği Nasıl Yapılır?

Kripto para madenciliği, özel donanım ve cihazlarla yapılır. karmaşık problemleri üst üste çözerek kazam işlemi gerçekleştirilen işlem sonucunda kişiler daha piyasaya sürülmemiş yeni çıkan kripto paralarla ödüllendirilir. Teoride bilgisayar ve internete sahip olan herkes kripto para madenciliği yapabilir.

Genelde bilgisayarlar üzerinden yapılan kripto para madenciliği yüksek işlemci güçleri gerektirir. Evinde bilgisayarı olmayan kişilerin merak ettiği bilgisayar olmadan kripto para madenciliği nasıl yapılır? sorusuna verilecek cevap ise yapılabilir ancak çok zor, olacaktır.

Mevcut telefonların yeterli işlem güçlerine sahip olmaması ve aşırı ısınması gibi sebepler, madencilik için cep telefonlarını kullanmayı kısıtlar. Bununla birlikte, tercih edilen bir diğer yöntem, bilgisayar kiralayıp bu işi yapmaktır.

Kripto Para Madenciliği

Özel yazılım ve donanımlara sahip kişiler tarafından yapılabilen kripto para madenciliği, piyasaya belli bir sermaye ile başlamayan her girişimci ve yatırımcının izlediği bir yoldur. Madencilik uygulaması sonucunda coin yapan kişiler, buldukları takdirde piyasaya henüz arz edilmemiş ancak yakın zamanda çıkacak olan yeni kripto paralarla ödüllendirilirler.

Madencilik yapmak için işlemcisi güçlü bir bilgisayara ihtiyaç duyulur.  Bunun yanında kişilerin sabırlı olması ve bu işe ayıracak belirli bir zamanları olması da önemli bir etkendir.  Yeterli donanıma sahip olmayan kişiler, bunu bir bilgisayar kiralayarak da yapabilir. Ancak cep telefonuyla madencilik yapmak, mevcut akıllı telefonlarının bu işlem için yeterli olmaması nedeniyle önerilmez.

Bu işlemi yapabilmenin bir diğer yolu da bulut madenciliğine başvurmaktır. Bu madencilik türünde, kişiler belirli şirketlerden işlemci gücü kiralar ve bu şekilde yeterli sermayeleri ve donanım güçleri olmasa bile madencilik yapmaya başlayabilmektedir. Ancak bulut madenciliğinde dikkat edilmesi gereken en önemli şey, işlemci satın alınan şirketin güvenilirliğidir.

bilgisayar olmadan kripto para madenciliği nasıl yapılır

Mobil Kripto Para Madenciliği

Bulut madenciliği, kripto para borsasında son derece yaygın kullanılır. Birçok işlemci sağlayıcısı ciddi şeyler vaat ediyor, ancak çoğu bunları yerine getiremiyor.  StormGain’de bulut madenciliğini tercih eden yatırımcıların kurtarıcısı durumunda öne çıkıyor. Tamamen mobil tabanlı bulut madenciliği sunan uygulama, kişilere akıllı telefonları üzerinden de madencilik yapma imkanı sağlıyor.

Kullanıcıların bu uygulamayı kullanabilmek için mevcut web sitesinden ya da mobil uygulamadan kayıt olmaları gerekir.  Sorunsuz bir şekilde hesap oluşturma işlemi gerçekleştikten sonra, kişiler mobil kripto para madenciliği yapma imkanına kavuşabilir. StormGain üzerinden işlem yapma şartları şu şekilde sıralanabilir:

  • Başlangıçta madenciliğe başlamak için 10 USDT şartı koşulur, sonrasında zorunlu olarak bir şart bulunmaz.
  • Madencilikten kazanılan kripto paraları çekmek için, kullanıcılar trade sürecinin sonlanmasını beklemelidir.
  • Alım satım işlemlerinin tümü sıfır komisyon ile yapılır.
  • Kullanıcılara geniş çapta gelişmiş araç sunulur.

Kripto Para Madenciliği Yasal mı?

Ülkemizde yasalarda, kripto para kullanımıyla ilgili bir yasa bulunmadığından, kripto madenciliği yasal mı? sorusuna verilecek cevap, hayır olacaktır. Bitcoin ve diğer kripto para birimleri ve bu para birimlerinin madenciliğini yapmak, mevcut yasalarla yasaklanmadığından dolayı, serbestçe yapılabilir.

Ülkemizde net yasalar bulunmasa da, bazı ülkelerde kripto para kullanımı ve madenciliği yasaklanmış durumda. Bu ülkeler; Fas, Çin, Nepal, Bolivya, Ekvator ve Kırgızistan olarak sayılabilir. Geri kalan ülkelerde madencilik yapmak ve bundan gelir elde etmek, suç unsuru teşkil etmemektedir.

Kripto paraların yaygın olarak kullanılmasının nedeni, borsalarda kısa sürede yüksek kazançlar elde ettirebilme gücüdür. Ancak bunun yanında hızlı bir şekilde zarar etmek de mümkündür. Günümüzde pek çok kişi, kripto para zengini iken, azımsanmayacak derece de insan da bu konuda mağdur olmuştur.

Not: Makaledeki bilgiler yatırım tavsiyesi değildir.

Yorum gönder