×

Bilmeniz Gereken 8 Kripto Para Terimi

Bilmeniz gereken 8 kripto para terimi

Bilmeniz Gereken 8 Kripto Para Terimi

Kripto para alışverişleri kullandığımız fiziksel paralardan farklı olarak sanal cüzdanlara sahiptir.  İşlemler bu sanal cüzdanlar üzerinden bilgi değişimiyle sağlanır. Bazı kavramları iyi bilmek, analiz etmek açısından önemlidir. Bu terimler hakkında bilgileri olmayan kişiler ise, kripto para borsalarını anlamakta zorluk çekebilir. Bilmeniz gereken 8 kripto para terimi şu şekilde sıralanabilir:

  • Kısaltması FUD olan korku, kararsızlık ve şüphe, piyasada çıkarılan söylentilerin tümünü kapsamaktadır.
  • FOMO olarak kısaltılan fırsatı kaçırma korkusu. Zamanı yakalayamamak ve piyasalardaki fırsatları değerlendirememek korkusudur.
  • HODL olarak kısaltılan parayı al ve tut. Ne kadar sert düşüşler yaşanırsa yaşasın elindeki parayı tutmak anlamına gelir.
  • BUIDL olarak kısaltılan, kar için al, satma. Piyasayı değerlendirmeden kar yapmak için alımlar yapmaktır.
  • Kısaltması ROI olan, bir yatırımın orijinaline nispeten sağladığı kardır. Getirdiği kazanç bu şekilde ölçülür.
  • ATH olarak kısaltılan, tüm zamanların en yüksek değerdeki coin fiyatı. Özellikle günlük alt sat yapanlar için önemli bir terimdir.
  • ATL olarak kısaltılan, coin çıkış tarihinden itibaren görülen en düşük fiyattır. Piyasalardaki keskin düşüşlerde oldukça sık kullanılır.
  • AML olarak kısaltılan, kara para aklamayı önleme. Kara para kayıt dışı ekonomik kazançlara verilen isimdir. Kripto para kullanarak, bu işlemi yapmayı önlemeyi ifade eder.
  • Bilmeniz gereken 8 kripto para terimi

Kripto Para Kodları

Kripto para terimleri, piyasayı anlamak için oldukça önemlidir. Hızla gelişimiyle birlikte, piyasalara kendini kabul ettirmiştir. Bu hızlı gelişim sonucunda, kripto para borsasına ait terimler ortaya çıkmaya başlamıştır. Bu terimlerden bir kısmı ise kripto para kodları olarak adlandırılır ve işlemlerde oldukça fazla karşımıza çıkar. Bunlardan ilki ve aynı zamanda en yaygın olanı bitcoin’dir. Bitcoin, ilk kripto paradır ve Japon bir akademisyen tarafından ortaya atılmıştır. Bir diğer para kodu ise, yapılan tüm işlemlerin kayıt altına alındığı block’tur. Blockchain ise kayıtların bir araya toplandığı işlemler zinciridir. Tüm bu kodları bilmek ve piyasalarda bu şekilde işlem yapmak  tüm analizlerde kullanıcılara kolaylıklar sağlamaktadır.

Paribu Terimleri

Paribu ülkemizde yaygın olarak kullanılan bir kripto para marketidir. Paribu marketine alınmadan önce, tüm coinlerin işlem hacimleri yapılır ve buna göre bir grafik oluşturulur. Kripto paraların global dünyadaki işlemlerini ve Google üzerinden yapılan analizleri de inceleyen platform, kullanıcılara grafikler şeklinde sunumlar gerçekleştirir. Paribu terimleri sitede yazılan haberleri ve yapılan haberleri anlamak ve yorumlayabilmek açısından önemlidir. Paribu, değerlendirilmelerden geçen kripto paraları, market kısmına aktarır ve satoşını gerçekleştirmeye başlar. Bu açıdan güvenli bir s,te olduğu söylenebilir. Kullanıcılarına geniş çapta bir portföy sunan site, aynı zamanda profesyonel kadrosuyla da diğer sitelerin arasında öne çıkmaktadır. Paribu sitesinde listelenen ve listelenecek tüm kripto paralara mevcut sitesi üzerinden ulaşılabilir. Ayrıca sosyal medya hesaplarını takip edip röportajları izlemek de aynı derecede önemlidir.

Kripto Para Kısaltmaları

Günümüzde oldukça yaygın bir şekilde kullanılmaya başlanan kripto para terimleri, kullanım kolaylığı açısından bazı durumlarda kısaltılabilmektedir. En önemli kripto para terimleri ve kripto para kısaltmaları şu şekilde örneklendirilebilir:

  • İlk kripto para olan bitcoinin kısaltması olan BTC
  • En değerli 2. kripto para terimi olan Ethereum’un kısaltması olan ETH
  • Cüzdan olarak da nitelenebilecek Bitcoin Cash’in kısaltılışı olan BCH
  • Bir ödeme yöntemi olarak tanımlanabilecek ve 3. Sıradaki en değerli kripto para birimi olan Ripple’ın kısaltılışı XRP
  • Hızlı bir para pirimi olan Litecoin’in kısaltması olan LTC
  • Çin kaynaklı para birimi olan NEO

Not: Makaledeki bilgiler yatırım tavsiyesi değildir.

Yorum gönder