×

Binance Coin (BNB) Hakkında Detaylı Bilgi Nedir, Nereden Alınır?

Binance Coin

Binance Coin (BNB) Hakkında Detaylı Bilgi Nedir, Nereden Alınır?

Kripto para dünyası ile ilgilenenlerin en çok merak ettiği konulardan birisi de, Binance Coin (BNB) hakkında detaylı bilgi nedir, nereden alınır? konusu olmaktadır. 2017 yılında kurulan Binance kripto para borsanın para birimi olan Binance Coin, diğer adı ile BNB kısa sürede değeri en yüksek olan para birimlerinden biri haline gelmiştir.

Dünyanın en büyük para hacmine sahip olan borsalarından biri olan Binance’ye ait olan kripto para birimi, ERC-20 tabanlı olarak piyasaya sürülmüştür. Daha sonra ise Binance Coin için Binance borsası kendi zincirini kurarak BEP 2 tabanlı bir alt yapıda işlemlerin yapılabilir hale gelmesini sağlamıştır.

Aynı zamanda 2020 yılında Binance Chain’e ek olarak Binance Smart Chain faaliyetlerine başlamış ve böylelikle BNB kripto para birimi 3 farklı şekilde kullanılabilir hale gelmiştir. Binance Coin’in olduğu formlar ise şunlar olmaktadır;

  • Etheryum ağında, BNB ERC-20 olarak bulunmaktadır.
  • Binance Chain’de, BNB BEP 2 olarak yer almaktadır.
  • Binance Smart Chain’de ise BNB BEP 20 olarak işlem görmektedir.
  • Binance Coin

BNB Coin Değeri Nedir?

Kripto para borsalarında, Binance Coin kullanarak yatırım yapmak isteyenlerin cevabını en çok araştırdığı soruların en başındaysa, değer olarak BNB Coin nedir? sorusu gelmektedir. Binance Coin, 03 Temmuz 2017 yılında 100.000.000 BND olarak kripto para dünyasına sunulmuştur. Piyasaya sürüldüğü zaman ise ilk satış fiyatı 0,11 ABD doları değerinde olmuştur.

2019 yılında ise en yüksek değerine ulaşarak 1 Binance Coin değeri 38,87 ABD doları olmuştur. Binance Coin’in 2021 yılına ait olan market hacmi ise 2.154.530.527 ABD doları olmuştur. Buna bağlı olarak çıktığı günden itibaren fiyatı yükselen BNB, böylelikle kripto para birimleri arasında piyasa değeri en yüksek olan 9. kripto para birimi olmuştur.

Binance Coin (BNB) Kullanım Alanları Nelerdir?

Binance Coin yani BNB Coin geleceği en parlak olan kripto para birimlerinden birisi olup, buna bağlı olarak pek çok alanda kullanım olanağına sahip bulunmaktadır. Binance Coin’in genel olarak en sık kullanıldığı yerler ise şu şekilde sıralanmaktadır;

  • Binance Smart Chain’de yapılan işlem ücreti ödemelerinde
  • Binance kripto para borsasında yapılan komisyon ödemelerinde
  • com sitesinde yapılan uçak, otel ve benzeri bütün rezervasyon ödemelerinde
  • Binance Charity bağışlarında
  • Binance Smart Chain’de oyun, dapp gibi benzeri topluluk hizmeti ödemelerinde
  • Binance Liquid Swap’ta likidite sağlamada
  • Binance Kart ya da Binance Pay kullanılarak satın alınan ürün ve hizmet ödemelerinde
  • Binance Dex’te yapılan komisyon ödemelerinde

Binance Coin (BND) Nereden Alınır?

Binance kripto para borsasının para birimi olduğundan dolayı Binance Coin, Binance üzerinden satın alınabilmektedir. Türk lirası ve daha pek çok para birimi kullanılarak, Binance Coin almak mümkün olmaktadır. Binance Coin alabilmek için iki yol bulunmaktadır. Bu yollardan birincisinde, Papara sitesinden üyelik aldıktan sonra Papara hesabına Türk lirası yatırılarak kolaylıkla BNB alınabilmektedir. Daha sonra Binance sitesine üye olunarak, site üzerinde yer alan piyasalarda gelişmiş seçeneğinden BNB/ TRY tuşuna tıklanarak, istenen mebleğlarda Binance Coin alınabilmektedir.

Binance Coin almanın ikinci yolunda ise Binance sitesi üzerinde kredi kartı kullanılarak, BNB alımları yapılabilmektedir. Kredi kartı ile Binance Coin alımlarında komisyon kesilmekte olup, kesilen tutar ise %2 olmaktadır. Binance Coin alırken kredi kartı ile yapılan ödemelerde komisyon alınmasının yanı sıra, bankasına bağlı olarak yapılmak istenen ödemenin banka tarafından engellenmesi durumları da ortaya çıkabilmektedir. Bu nedenle Binance Coin alımlarında, Papara’nın kullanılması en garantili ve kolay yol olmaktadır.

Yorum gönder