×

Binance TR ve Binance Arasındaki Fark Nedir?

Binance TR ve Binance arasındaki fark nedir

Binance TR ve Binance Arasındaki Fark Nedir?

Bitcoin ile yatırım yapmakta olan pek çok kişinin cevabını merak ettiği sorulardan birisi de, Binance TR ve Binance arasındaki fark nedir? olmaktadır. Bunun nedeni ise arayüzleri de oldukça benzeyen iki sitenin kripto dünyasında olan çoğu kişide kafa karışıklığı doğurmasıdır. Binance TR Türkiye merkezli olup, Binance sitesi ise global olarak tüm dünyada hizmet vermektedir. Kullanıcılar açısından bu iki kripto para sitesi arasında bazı avantajlar ve dezavantajlar bulunmakta olup, Türkiye’de işlem yapanlar için her zaman Binance TR daha iyi avantajlara sahip bulunmaktadır.

Binance TR Nedir?

Binance TR, Binance Global kripto para borsasının hedefleri dahilinde, Türkiye’de kurulmuş olan ve faaliyet gösteren kripto para borsası olmaktadır. Binance TR’ye resmi sitesi üzerinden ulaşılabildiği gibi Binance TR uygulaması ile de akıllı cihazlar ve akıllı cep telefonları üzerinden erişmek her zaman mümkün olmaktadır. Binance TR’de kripto para alım satım işlemleri yapabilmek için üyelik şartı aramakta olup, bununla beraber 18 yaşını geçmiş olan her birey kripto para sitesine üye olabilmektedir.

Binance TR ve Binance arasındaki fark nedir

Binance Nedir?

Binance diğer adı ile Binance Global ise dünya çapında hizmet veren bir kripto para alım borsasıdır. Binance kripto para sitesinin dili İngilizce olmasına rağmen, aynı zamanda dünya dilleri ve Türkçe dili seçeneği ile de hizmet vermektedir. Bu yüzden Binance sitesine de Türkiye’den üye olunup, alım satım işlemleri yapılabilmekte ama hizmet ve imkânlar açısından Binance TR’yi kullanmak her zaman daha avantajlı olmaktadır.

Binance TR ve Binance Farkı

Kripto para borsaları olan Binance TR ve Binance farkı pek çok noktadan incelenebilmektedir. Buna göre ikisi arasındaki farklar sırasıyla şu şekilde sıralanmaktadır;

  • Para Yatırma Seçenekleri
  • Coin Çeşitlilik Farkları
  • Güvenlik Açısından Oluşan Farklar
  • Teknik Destek Hizmeti

Binance TR ve Binance Para Yatırma Seçenekleri

Binance TR, Binance göre her zaman para yatırma seçenekleri açısından daha avantajlı bir konumdadır. Binance TR üzerinden pek çok Türk bankası ile işlem yapılabilmekteyken, Binance’ de bu olanak bulunmamaktadır. Binance TR ile Vakıfbank, Ziraat Bankası, Yapı Kredi Bankası ve Garanti BBVA gibi benzeri Türk bankalarından havale ya da EFT işlemleri yapılabilmektedir. Binance kripto para sitesinde ise sadece Papara, Trbinance ya da Paribu aracılığıyla havale ve eft işlemleri yapılabilmektedir. Bu yüzden Binance TR bu konuda her zaman bir adım önde olmaktadır.

Binance TR ve Binance Coin Çeşitlilik Farkları

Coin çeşitlilik açısından ise Binance sitesi, Binance TR’ye göre daha avantajlı olan seçeneklere sahip bulunmaktadır. Bunun nedeni ise Binance TR borsasında, Binance’ye göre daha az sayıda coinin listelenmesidir. Bu yüzden altcoinler açısından sağlıklı bir seçim yapabilmek için Binance Global coin çeşitliliğinin çok olmasından dolayı daha iyi bir seçenek olmaktadır.

Binance TR ve Binance Arasında Güvenlik Açısından Oluşan Farklar

Kripto dünyasında kullanıcıların en çok merak ettiği sorulardan bir diğeri de, Binance TR ya da Binance güvenilir mi? sorusu olmaktadır. Binance TR ve Binance, Binance Global’in altyapısını kullandıkları için güvenlik açısından ikiside eşit derecede ve son derece güvenli olan sitelerdir.  Aynı zamanda hem Binance TR, hem de Binance üyelerinin hepsi SAfu adı verilen Sigorta Fonu ile korunmakta olup, herhangi saldırı nedeniyle oluşan kullanıcı zararları bu fon tarafından karşılanmaktadır.

Binance TR ve Binance Teknik Destek Hizmeti

Binance TR, Türk kullanıcılar açısından Binance göre teknik destek konusunda daha iyi bir durumdadır. Aynı zamanda Binance TR’ye ait olan Twitter ve Telegram resmi kanallarından da her zaman en iyi şekilde teknik desteği kullanıcılarına sağlamaktadır. Bütün bilgiler dâhilinde yazılanlar yatırım tavsiye değil, sadece bilgilendirme amaçlıdır.

Yorum gönder