×

Bitcoin Cash (BCH) Hakkında Detaylı Bilgi: Nedir, Nereden Alınır?

BCH coin

Bitcoin Cash (BCH) Hakkında Detaylı Bilgi: Nedir, Nereden Alınır?

2017 yılında Bitcoin Blockchain’i içerisinden ayrılan birim, böylece oluşturulan bir kripto birimidir. Eğer bu birime yatırım yapmayı düşünüyorsanız, öncelikle BCH coin nedir? Sorusunu incelemek gerekir. Zira hangi sisteme dâhil olduğunuzu bilmiyorsanız, kayıplar yaşamanız olasıdır.

Bilindiği üzere Bitcoin içerisinde blok kayıt edebilen işlemler kısıtlamaya sahiptir. Bu durum bir yavaşlığa sebep olur. Hatırlandığı gibi 2017 içerisinde bir dönem bazı işlemlerin sonuçların günler alabilmiştir.

BCH de tam bu konuya bir çözüm kazandırmak için meydana getirilmiştir. Böylece para yollama ve alma içerisinde yaşanan güçlüklerin aşılması amaçlanmıştır. Her ne kadar birçok kişi neden Bitcoin doğrudan yenilik yapmadı? Diye sorsa da merkeziyetsiz olması ve büyük yapısı bunu imkânsız hale getirir.

Bu konuda geliştiriciler, değişikliğe gitmek yerine yeni bir tane yapmanın daha kolay olacağı sonucuyla Bitcoin Cash’i sunmuştur.

BCH coin

Bitcoin Cash Hangi Avantajlara Sahiptir?

Bitcoin Cash içerisinde bulunan temel avantaj işlemlerin daha hızlı olmasıdır. Zira coinin çıkma amacı da bunu sağlamadır.

Buna ek olarak içerisinde bulunan bloklar, Bitcoin’den ayrı şekilde 8 MB’a çıkarılmıştır. Böylece içerisinde daha hızlı onay işlemleri gerçekleştirilir. SegWit protokolünün olmaması, blok kapasitesini de yükselten bir etmendir.

Bitcoin ile Arasındaki Fark Nedir?

Günümüzde birçok kişi, anlaşılabilir sebeplerden dolayı Bitcoin ile bu birim arasındaki farklı bilemez. Bu da Bitcoin Cash nedir gibi sorulara sebep olur. Eğer aşağıdaki tabloyu incelerseniz, farkları görerek daha kolay anlayabilirsiniz.

Bitcoin Cash Bitcoin
Bitcoin Cash, Bitcoin tarafından kullanılan Blockchain ayrılarak meydana getirilen, yeni ve güncel bir birimdir. İlk ortaya çıkan kripto birimidir. 2017 yılında işlem yavaşlıkların oluşması sebebiyle Bitcoin Cash oluşturulmaya karar verilmiştir.
Blokları 8 MB boyutundadır. Blokları 1 MB boyutundadır.
SegWit Protokolü bulunmaz. SegWit Protokolü kullanır.
Daha hızlı ve ucuzdur. İşlemler daha yavaş gerçekleşir.

Tablo I: Bitcoin ve Bitcoin farkı.

Bitcoin Cash tüm dünyada değişken bir grafik gösterir. Ülkemiz piyasaları incelendiğinde, güncel değerlerin 5,331.35 Türk Lirası olduğu görülür. Piyasa değeri ise 100,089,819,822 TL’dir.

Bitcoin Cash Nasıl Kazılır?

Eğer BCH edinmek istiyorsanız, bunun ilk seçeneği madencilik yapmadır. Bunun için şu gereksinimler vardır;

  1. Bitcoin Cash cüzdanı
  2. Minimum 1 MB/s hızında, kesintisiz bir internet
  3. Kesintisiz bir elektrik
  4. SHA-256 ASIC gibi madencilik ekipmanları

Bilindiği üzere 1 BTC kazanmak için 10 dakika yeterlidir. Bunun için ne kadar madenci olduğu da önemsizdir. Bu sebeple BCH de kısa sürede kazanılabilir. Ancak bu değerler en yüksek donanımı kullanmanız durumunda geçerlidir.

BTC Coin Borsadan Nasıl Alınır?

Eğer daha pratik çözüm arıyorsanız, borsadan satın almak şüphesiz en kolay işlemdir. Bunun için öncelikle hangi borsaya gireceğinizi düşünmeniz gerekir. Türkiye’de ve dünyada tercih edilebilecek birçok seçenek vardır.

Şayet ilk yatırımınız olacaksa, önerilen Türkiye içerisinde olan bir borsadır. Nitekim kaybetseniz bile, yurtdışında kaybetmeye oranla daha düşük olacaktır. Gerekli incelemeleri yaparak bir üyelik açmanız ardından hesap bilgileri tamamlanır.

Bundan sonra tek yapmanız gereken, BCH satın almadır. Aldıklarınızı nakde çevirmek isterseniz, basitçe satmanız gerekir. Ardından hangi hesaba yollamak istiyorsanız bunu tanımlayarak, yollamanız yeterlidir. Tüm işlemler öylece tamamlanır.

Tek dikkat etmeniz gereken cüzdan tipidir. Sıcak cüzdanlar internet bağlantılıdır ve işlemler daha hızlıdır. Ancak saldırılara daha açık yapıları vardır. Soğuk cüzdanlarda alım ve satım işlemleri daha yavaştır. Zira internet bulunmaz. Bununla beraber daha güvenli yapıları vardır.

Yorum gönder