×

Bitcoin Derinlik Tablosu Nedir?

Bitcoin derinlik tablosu

Bitcoin Derinlik Tablosu Nedir?

Günümüzde kripto para yatırımlarına ilginin artması, yatırımcıların enstrüman değiştirmesine ve Bitcoin alım satım işlemlerine yönelmesine vesile olmaktadır. Alım satım işlemleri ya da uzun vadede yatırım yapmak için Bitcoin almak isteyen vatandaşlar, sıkça Bitcoin derinlik tablosu ile karşılaşmaktadır. Bu bağlamda Bitcoin derinlik tablosunun ne anlama geldiği ve ne işe yaradığı merak edilmektedir.

Derinlik tablosu, yalnızca Bitcoin için değil hemen hemen tüm kripto para birimleri için incelenebilecek bir tablodur. Bu tablolar, alım ve satım emirleri hakkında bilgiler vermektedir. Bu sayede hangi kripto para birimine ne kadar talep olduğu anlaşılabilmekte ve yatırımlar bu doğrultuda şekillendirilebilmektedir.

Bitcoin derinlik tablosu

Bitcoin Derinlik Tablosu

Bitcoin derinlik tablosu, daha önce de belirtildiği gibi piyasa hakkında pek çok bilgi içermektedir. Bu bilgiler ışığında hareket eden yatırımcıların başarılı sonuç alma ihtimali neredeyse her zaman daha yüksektir. Bitcoin derinlik tablosu nedir sorusuna yanıt arayan bireyler, bu veri göstergesinin yatırım işlemleri için mutlaka göz atmaları gereken bir tablo olduğunu bilmelidir.

Türkçeye derinlik tablosu olarak çevrilen “Order Book” terimi, kripto para piyasasında alım ve satım işlemleri için verilen emirleri sergilemektedir. Bu tablolarda yer alan “buy orders” ve “sell orders” ifadeleri, belirtilen birimin ne kadar satıldığı ve alındığı hakkında bilgi vermektedir. Bu sayede yatırımcılar kolay bir şekilde hangi kripto para birimine yönelmeleri gerektiğini öğrenebilmektedir.

Bitcoin Derinlik Tablosu Okuma

Yatırımcıların en çok merak ettiği konulardan bir tanesi de grafiklerin nasıl okunduğu yönündedir. Bitcoin derinlik tablosu okuma, bazı hususlara dikkat edildiği zaman oldukça kolaydır. Zira grafik ve tablolarda yer alan tüm çizgi ve verilerin bir anlamı bulunmaktadır. Derinlik tablosunu doğru bir şekilde değerlendirmek isteyen bireyler, aşağıdaki listede belirtilen hususlara göre inceleme yapabilmektedir.

  1. İlk olarak grafiğin zaman dilimine dikkat etmelisiniz.
  2. Grafiğin üzerindeki dalgalanma çizgisine bakarak hangi zaman ne kadar alım satım yapıldığını incelemelisiniz.
  3. Grafiklerde bulunan mum ibarelerini takip ederek işlem hacminin ne olduğunu ve ne kadar değiştiğini görüntüleyebilirsiniz.
  4. Eğer kısa vadede alım satım yapmak istiyorsanız 1 gün, 1 hafta, 1 ay gibi tablo seçeneklerine göz atmalısınız.
  5. Eğer amacınız uzun vadede yatırım yapmaksa yıllık derinlik tablolarını incelemeniz tavsiye edilmektedir.

Yukarıda belirtilen hususlara dikkat ederek tabloyu incelemeniz durumunda ilgilendiğiniz kripto paranın derinlik grafiğini kolayca anlayabilirsiniz. Bu noktada grafiğe ek olarak uzman yorum ve tavsiyelerini de dikkate alırsanız, yatırımlarınızın başarılı sonuçlanmasını sağlayabilirsiniz.

Derinlik Tablosu Nasıl Yorumlanır?

Derinlik grafiği, yatırımların olumlu sonuçlanabilmesi için mutlaka incelenmesi gereken önemli bir tablodur. Grafik inceleme hakkında bilgi sahibi olmayan yatırımcılar, derinlik tablosu nasıl yorumlanır diye düşünebilmektedir. Eğer yatırım yaptığınız ya da yapacağınız kripto para biriminin alım ve satım derinlik tablosunu incelemek istiyorsanız, bu noktada grafik okumanın detaylarını bilmeniz gerekecektir.

Derinlik tablosunun incelemek için mutlaka grafikte bulunan tüm verileri incelemeniz gerekmektedir. Zira grafik ve tablolarda gereksiz hiçbir bilgi bulunmamaktadır. Grafik incelemeye örnek olarak, son zamanlarda sıkça alınan ve satım işlemleri düşük olan bir kripto para biriminin gelecek vadettiğini anlayabilirsiniz. Çünkü o birim yatırımcıların elinde tutmak istediği bir kazanç olarak görülmektedir.

Buna ek olarak son zamanlarda alım işlemi çok düşük olan ve insanların çokça satış emri verdiği kripto para birimleri, genellikle talebi az olan ve artık insanların kâr etmeyeceklerini düşünerek ellerinden çıkartmak istediği bir para birimi olarak düşünebilirsiniz.

Not: Makaledeki bilgiler yatırım tavsiyesi değildir.

Yorum gönder