×

Bitcoin İlk Çıkış Fiyatı Neydi?

Bitcoin ilk çıkış fiyatı

Bitcoin İlk Çıkış Fiyatı Neydi?

Kripto paraların son yıllarda önü alınamaz bir hızla ilerlediği ve yayıldığı söylenebilir. Bu aşamada sanal para içerikleri arasında en çok dikkat çekenlerden birisi olan Bitcoin ilk çıkış fiyatı daha merak edilmektedir. Karmaşık kodlarla oluşturulmuş ve şifrelenerek meydana getirilmiş olan Kripto değerler vasıtası ile yatırım konusu pek çok kişinin dikkatini çekmektedir.

Piyasa değeri bakımından Kripto paralar konusunda ilk sıraya oturan Bitcoin de, çıkış fiyatı merak edilen ve bugüne gelene kadar ne kadar değer kazandığı sorgulanan kaynaklardan birisi olmaktadır. Peki Bitcoin çıkış fiyatı neydi?

Bitcoin ilk çıkış fiyatı

Bitcoin İlk Çıkış Fiyatı

Bitcoin yıllara göre fiyatı TL bakımından oldukça yoğun bir şekilde sorgulandı ve incelenmeye devam ediyor. Bu anlamda ilk çıktığındaki fiyatı neredeyse değersiz olarak kabul edilen bir Kripto para birimi olan Bitcoin, bir borsa tarafından ilk fiyatının resmen yayınlanması ile işleme başlamıştır.

2009 yılında btc kuru yayınlanarak 1 doların 1.309 btc’ye karşılık geldiği ifade edilmiştir. Bu nedenle ilk çıktığı dönemde çok az bir değerle piyasaya sunulan Bitcoin zaman içinde büyük bir atılım göstererek fiyatları yüksek oranda patlamıştır. Ancak bu atılımın ortaya çıkabilmesi yaklaşık olarak 8 sene sonraya tekabül etmiştir.

Bitcoin Piyasasının Yıllara Göre İlerleyişi

Bitcoin piyasası 2010 senesinde kuruş bazında fiyatlarla ifade edilirken, 2011 senesini yaklaşık olarak 6 dolar seviyesini görerek bitirmiştir. İlk çıktığı dönemlerde fazla bilinmeyen ve adından söz edilmeyen Bitcoin, özellikle belirli bazı ağlarda kullanılarak devam ediyordu. 2012 senesinde de yaklaşık olarak aynı seviyelerde devam eden uygulama, 2013 yılına gelindiğinde dikkate değer ilk yükselişini yaşamıştır. Ve ortalama olarak 190 dolar seviyesine ulaşarak yılı bitirmiştir.

2014 senesinde daha da yükselişe geçen Bitcoin dolar karşısında katlanarak ilerlemeye devam etmiştir. 2014 yılını da 526 dolar seviyelerinde bitirmiştir. 2015 senesine gelindiğinde belli bir miktar düşüş ile karşı karşıya kalsa da, 2016’da yine 2014 seviyesine yaklaşmıştır. Bitcoin yıllara göre fiyatı ve değerleri temel olarak yukarıdaki şekilde gerçekleşmiştir.

Bunun yanı sıra esas yükselişini 2017 senesinde yaşamıştır. Yaklaşık olarak 20 bin dolar aşamasına çıktığı sene itibarıyla tüm dünya tarafından bilinir hale gelmeye başlamıştır. 2017 senesi itibariyle 4 bin dolar civarında kapanış yapan uygulama, 2018 senesinde de zaman zaman düşüşlerle karşı karşıya gelmiştir. Yine de ortalama olarak 2017’nin önüne geçerek seneyi bitirmiştir.

2019 senesinde de başarılı bir süreci arkasında bırakan uygulama, 2020 yılının ilk aylarında hareketliliği ile dikkat üzerine çekmiştir. Hareketliliğin sebebi temel olarak küresel krizlerin etkisidir.

Bitcoin Alma Süreci Nasıl İşler?

Bitcoin satın alma işlemi için öncelikle gerekli mecralar üzerinden üyelik oluşturulur. Bu üyeliği oluşturmak için, e-posta adresi ve oluşturulan parola eşliğinde giriş yapmak gerekmektedir. Referans eşliğinde üye olunduğu takdirde ise, referans kodu ilgili bölüme girilerek işleme devam edilir. Aynı şekilde sistem dahilinde bulunan kullanıcılar referans kodunu diğer kişilerle paylaşarak da davet sürecini başlatılabilmektedir.

Bitcoin Fiyatına Etki Eden Unsurlar

Yıllara göre çok farklı değerler üzerinden işleyen ve gittikçe büyük bir artış gösteren Bitcoin fiyatına etki eden bazı unsurlar mevcuttur. Bitcoin fiyatının temel olarak belirli bir kişi ve kurum tarafından belirlenemeyecek şekilde bir sistemle işlediği söylenebilir. Çünkü Bitcoin değerleri mevcut piyasa tarafından belirlenmektedir. Kripto paraların fiyatlandırılması noktası daha karışık olarak nitelendirilir, zira fiyatlar bu değerlerin alım satımına göre belirlenmektedir. Bunun yanı sıra makaledeki bilgiler birer yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir.

Yorum gönder