×

Bitcoin Kabul Eden Siteler

Bitcoin kabul eden siteler

Bitcoin Kabul Eden Siteler

Günümüzde artış gösteren Bitcoin popülerliği ile birlikte Bitcoin kabul eden siteler sayısı da oldukça arttı. Bitcoin özellikle son zamanlarda kullanılan en popüler para birimi oluyor. Gerek dünya çapında gerekse Türkiye’de birçok firma Bitcoin yöntemi ile ödemeyi kabul ediyor. Yurtdışında bu sayı daha fazla olsa da ülkemiz çapında da gün geçtikçe artış gösteriyor.

Bitcoin dijital para birimi çok fazla tercih ediliyor ancak bunu şuan küçük kuruluşlar için dememiz oldukça zor. 2020 senesinden itibaren çeşitli sitelerde ödeme yöntemi olarak kabul gördü.  Bitcoin ödeme yöntemi tercih edilme sebeplerinden birisi ise kısa bir onay süreci ve daha az işletim ücreti gibi avantajlar olduğunu görüyoruz. Bundan dolayı daha pratik bir seçim oluyor.

Bitcoin kabul eden siteler

Bitcoin İlk Kez Hangi Sitelerde Kabul Edildi?

Bitcoin kabul eden ilk işletmeler şu şekildedir;

  • Overstock sitesi

2014 senesinden itibaren Bitcoin kabul etmiştir. Bitcoin kabul eden ilk firma olarak biliniyor. Site büyük bir alışveriş sitesi içerisinde birçok eşya bulunuyor. Yapılan alışverişler sonucunda ise Bitcoin başta olmak üzere birçok Kripto para çeşidi ile ödemeyi kabul ediyor.

  • eGifter sitesi

Bitcoin ödemeleri kabul eden sitelerden birisidir. Site üzerinden çeşitli Ticaret sitelerine geçerli olan hediye çekleri alınabiliyor. Alınan bu hediye çekleri örneğin Amazon gibi büyük alışveriş sitelerinde kullanılabiliyor.

  • Dish sitesi

Televizyon ve internet alanında hizmet sunan bu firma 2014 senesinden itibaren Bitcoin gibi birçok kripto parası ile ödemeyi kabul etmeye başlamıştır.

  • Microsoft sitesi

Herkes tarafından bilinen Microsoft firmasının da Bitcoin kabul ettiğini söylemek mümkün. Bitcoin ödeme yöntemi ile tüm hizmetlerinden yararlanabiliyorsunuz.

  • Reeds Jewelers sitesi

Dünya çapında adı bilinen özellikle Amerika Birleşik Devletleri’nde mağazası bulunan bir mücevher firmasıdır. Bu lüks firmada Bitcoin kabul eden firmalar arasında yerini alıyor. Hatta bilindiği kadarıyla 25 bin doların üzerinde mücevher alımı gerçekleştiği takdirde müşterilere zırhlı araç ile ürün teslimi yapılıyor.

Ülkemizde Bitcoin Kabul Eden Yerler

Türkiye’de Bitcoin kabul eden yerler son zamanlarda kendini göstermeye başladı. Birçok kategori de Bitcoin kabul eden firmalar söz konusu oluyor.  Bu firmalar incelenecek olunur ise;

  • Yayıncılık Alanı Bitcoin Kabul Eden Yerler

İnci Yayınları firması Bitcoin ile ödeme kabul eder. Beraberinde Propaganda Yayınları da internet üzerinden Bitcoin ile ödemeyi kabul ediyor.

  • Seyahat Alanı Bitcoin Kabul Eden Yerler

Avionejet firması Bitcoin ile ödeme kabul eder.

  • Teknoloji Alanı Kabul Eden Yerler

Tekno Geri Dönüşüm firması Bitcoin ile ödeme kabul eder.

  • Petshop Alanı Bitcoin Kabul Eden Yerler

Caner Akvaryum firması Bitcoin ile ödeme kabul eder.

  • Eczane Alanı Bitcoin Kabul Eden Yerler

İstasyon eczanesi Bitcoin ile ödeme kabul eder.

Ülkemizde Bitcoin Kabul Eden Bankalar

Ülkemizde Bitcoin kabul eden bankalar bulunuyor. Bu bankalar aracılığıyla EFT ve havale işlemi yapılabilir. Ülkemizde Kripto parayı yani Bitcoin destekleyen tek banka Akbank oluyor. Yapılan Ripple Anlaşması ile birlikte Kripto para entegrasyonu yerli olarak ilk kez yapılmıştır.

Ülkemizde Akbank dışında hiçbir banka Bitcoin ile ödeme kabul etmemektedir. Ancak dünya çapında bu işlemleri yapan birçok banka bulunuyor.

Moon Nedir?

Birçok Site ile Bitcoin ile alışveriş yapmak mümkündür. Fakat bunun için kullanılan Moon adı verilen bir eklenti mevcuttur. Bu eklenti sayesinde Trendyol gibi popüler alışveriş sitelerinden Kripto para yöntemi ile alışveriş yapılabilir. Alternatif bir ödeme seçeneği kabul edilir. Kullandığınız tarayıcı adresine bu ne eklemeniz yeterli olacaktır. Sizlere verilen bu bilgilerin hiç biri yatırım tavsiyesi değildir.

Yorum gönder