×

Bitcoin Madenciliği Nasıl Yapılır?

Bitcoin madenciliği nasıl yapılır

Bitcoin Madenciliği Nasıl Yapılır?

Son yıllarda içerikleri ile ve geleneksel para birimlerine alternatif olarak ortaya çıkmasıyla dikkatleri üzerine çeken, kripto para içerikleri dahilinde pek çok ayrıntı merak edilmektedir. Kripto para deyince bu alanda ilk ortaya atılan ve günümüzdeki piyasa değeri bakımından da ilk sıraya yerleşen uygulama olan Bitcoin madenciliği nasıl yapılır 2021? Bu konuyu netleştirmek  adına Bitcoin ve içeriklerine dair ayrıntılara birlikte bakalım:

Bitcoin ve Kripto Para Piyasası

Bitkoin 2009 senesinde piyasaya sürülen ve kripto para piyasalarını klasik ekonomiler ile tanıştıran bir içerik olarak ortaya çıktı. Günümüzde bu alanlara ilgi artış göstermekte ve ilk ortaya çıkan kripto para içeriği olan Bitcoin’de, piyasa değeri bakımından birinci sıraya oturmaktadır.

Birçok kişi tarafından merak edilen ve artık çeşitleri artan kripto para piyasaları içinde araştırılan ve yatırımcıların herhangi bir yatırımda bulunmadan önce netleştirmek istediği pek çok konu mevcut olmaktadır. Bunlar arasında en dikkat çekenlerden birisi olan Bitcoin madenciliği içeriğinin ne olduğu ve nasıl uygulanacağı merak konusu olan içeriklerden birisidir. Şimdi Bitcoin madenciliğine dair gerekli ayrıntılara değinelim:

Bitcoin madenciliği nasıl yapılır

  1. Bitcoin Madenciliği Nedir?

Bahsi geçen alan, temel olarak Bitcoin piyasası dahilinde bulunan finansal içerikleri onaylayarak transferleri sağlamak ve yeni Bitcoin üretmek için mevcut olan bir platformdur. Blockchain kaynaklı olarak ve merkezsiz şekilde işleyen bir sistem aracılığıyla çalışmaktadır. Bitcoin madenciliği en hızlı blok üretimini gerçekleştiren ve işlemleri bu yönde seri bir şekilde onaylayan kullanıcılara ödül sistemi ile seslenmektedir. Üretilen her Bitcoin’de bloklarda yer alan güçlük seviyeleri da artış göstermekte ve bu sebepten dolayı madencilik yapılabilmesi için çok güçlü işlemciler barındıran bilgisayarlara ihtiyaç duyulmaktadır.

Dolayısıyla Bitcoin madenciliği olarak literatüre yerleşen kavram, blok zinciri yeni işlemler ile ilerlemekte ve yeni Bitcoin’in serbest kalmasına olanak tanımaktadır. Kripto para madenciliği, son görüntülenen işlemleri hesaplama ve blok halinde değerleme gibi süreçlerle ilerlemektedir. Var olan bir bulmacayı çözmüş olan kişi, sonraki gelecek olan bloğu blok zincirine yerleştirir ve ödülün sahibi olur. Bu ödüller sayesinde Bitcoin madenciliği teşvik edilmektedir.

İfadelere göre piyasa dahilinde bulunabilecek en yüksek Bitcoin sayısı 21 milyon olmaktadır. Bu aşamada en yüksek Bitcoin sayısına ulaşıldığında ne olacağı da merak konusu olmaktadır. Madencinin biteceğine dair sorular gelmektedir. Ancak şu anda bu tarz bir durum söz konusu değildir. Üst sınıra ulaşıldıktan sonra da herhangi bir güncelleme olmadığı takdirde çözülen her işlem başına ödül verilmeye devam edileceği yönünde açıklamalar mevcuttur. Bu durumda madencinin devamlılığı açısından önemli bir veridir.

Bitcoin madenciliği nasıl yapılır 2020 senesinde de kripto para piyasaları ile ilgilenen pek çok kişinin en çok ilgilendiği ve ödül toplamak adına işlem yaptığı alanlardan birisi olmuştur. Özellikle son birkaç senedir içerikleri hakkında yoğun araştırma yapılan kripto para piyasaları dahilinde pek çok yeni kavramda hayatımıza girmiştir. Bunlardan birisi mining olarak da geçen kripto para madenciliğidir. Şimdi önde gelen kripto para birimlerinden Bitcoin madenciliğinin çalışma sisteminin ayrıntılarına göz atalım:

Blockchain olarak geçen sistem, bütün Bitcoin alım ve satım işlemleri, aynı zamanda transfer işlemleri gibi her uygulamayı kayıt altına almaktadır. Ve gerçekleştiren her işlemin onaylanması talep edilmektedir. Kullanıcı tarafından Bitcoin işlemi onaylandıktan sonra, belirlenen miktar kripto cüzdanından düşülerek karşı tarafa eklenmektedir. Bitcoinler dijital cüzdan olarak da ifade edilen bir alanda saklanır ve gerektiğinde transfer işlemi yapılabilir. Cüzdan adresi tıpkı IBAN numarası gibi herkes tarafından ulaşılabilir bir içerik olarak ön plana çıkar. Makalede yer alan bilgiler yatırım tavsiyesi değildir.

Yorum gönder