×

Bitcoin Opsiyonu Nedir?

bitcoin opsiyonu nedir

Bitcoin Opsiyonu Nedir?

Önceden belirlenen anlaşma kriterleriyle bir fiyat üzerinden, herhangi bir değer varlığını, belirlenen tarihlere kadar, satın alma veya satma hakkı sunan anlaşma türüne opsiyon sözleşmesi adı verilir. Bitcoin piyasasında aktif olanlar, bu terimi sıklıkla duymaktadır. Bu tür sözleşmeler, doğacak riskleri en aza indirgemek ve ve güvenli bir şekilde alım satım yapmak amacıyla fazlasıyla tercih edilir. Bitcoin dünyasına yeni giriş yapan kişiler, bitcoin opsiyonu nedir? sorusunun cevabını merak etmektedir. Basit olarak anlatmak gerekirse, bitcoin opsiyonları temelde iki kısma ayrılmaktadır. Bunlardan ilki alış opsiyonudur ve sabit fiyattan alma hakkı edinmek için tercih edilir. Bir diğer opsiyon çeşidiyse satış opsiyonudur ve kişiye elinde bulunan hakları satma seçeneği sunar.

Vadeli Coin Nedir?

Bitcoin opsiyonu belirli tarihler aralığında, alım satım hakkını güvence altına alan bir teminar çeşididir. Kullanıcılar, işlemlerini güven içinde yapabilmek için sıklıkla bu yöntemi tercih etmektedir. Bir zorunluluk içermemesi de tercih edilme nedenleri arasında gösterilebilir. Bitcoin vadeli işlem ise; herhangi bir değer varlığını, belirlenen tarihlerde, önceden uzlaşılan fiyat karşılığında satın alma veya satma anlaşması olarak özetlenebilir. Opsiyon sözleşmeleri yatırımı güvence altında mantıklı bir hamle olarak değerlendirilebilir. Ancak, çalışma mekanizmaları çok kolay anlaşılamadığı için bu tür sözleşmeleri yaparken, dikkatli olunmasında fayda vardır.  Vadeli coin nedir? diye soran kişiler, genelde yatırımlarını güven altına almak isteyen kişilerdir.

bitcoin opsiyonu nedir

BTC Opsiyon Vadesi

Bazı noktalarda vadeli işlemlerden ayrılan opsiyon vadelerinin geçerlilik süreleri sona erdiğinde herhangi bir geçerlilik durumları kalmamaktadır. Geçerlilik durumları kalmadığı için işlenmelerine de gerek kalmayacaktır. Fiyat oynamalarından kaynaklanan her türlü riski en aza indirmek için kullanılan  BTC opsiyon vadesi temelde ikiye ayrılır, alım ve satım opsiyon sözleşmesi :

  • Alım opsiyon sözleşmesi, yatırım araçlarının değerlerinin arttığı durumlarda tercih edilir.
  • Satım opsiyon sözleşmelerine ise, varlıkların değer kaybedeceği durumlarda daha çok başvurulur.

Opsiyon Sözleşmesi Nasıl İşler?

Opsiyon sözleşmesi alacak kişilerin dikkat etmesi gereken bazı noktalar bulunur. Bunlar ;varlığın değerini belirleyen teklif büyüklüğü, sözleşme son tarihi ve işlem sırasında geçerli olacak tarihler olarak özetlenebilir. Ayrıca opsiyon sözleşmesi alımlarında, belirli bir prim ücreti ödenmektedir. Bu miktar, sözleşmenin içerdiği alım veya satışın gerçekleştiği tarihte ödenir. Prim ücreti, değerli varlığın fiyatı ya da belirlenen fiyat üzerinden belirlenmektedir. Riskten korunmak için bir güvene ihtiyaç duyan kişiler opsiyon sözleşmesi nasıl işler? sorusunun cevabını aramaktadırlar. Bu sözleşmeler kullanıcılarına daha fazla manevra alanı sunacağı için tercih edilme sıklıkları yüksektir.

Token Airdrop Nedir?

Yeni üretilen ve piyasaya sunulacak olan kripto paraların, mevcut sahiplere ödüllendirme amacıyla dağıtılma işlemine airdrop adı verilir. Airdrop işlemleri reklam niteliği taşır ve çıkacak olan coinlerin tanıtıma çıkarılma durumu olarak düşünülebilir. Yapılan reklamlara rağmen, kripto paraların ilgi görmemesi de mümkündür. Bu tıpkı, reklamı yapılan ancak kullanıcılar tarafından beklenen ilgiyi görmemiş bir ürün gibidir. Kripto para piyasasında, airdrop yöntemi sıklıkla kullanılmakta ve kişiler için cazip bir reklam çeşidi olarak görülmektedir. Mevcut bir kripto paranın blokzincirine bağlı olan birim değerlere token adı verilmektedir. Tokenler bu şekilde birim değer kazanacağından alım satım yapılabilir. Değeri ise, madeni para, para ya da puanlar üzerinden hesaplanır.

Token airdrop nedir? sorusunu merak eden kullanıcılara; piyasaya sürülen tokenlerin reklam işlemidir şeklinde basit bir açıklama yapılabilir. Genel olarak bakıldığında bir token, kripto para birimleri kadar değer kazanamaz. Bu nedenle, alım işlemi daha zordur. Tokenlerin airdrop yapılarak, tanıtımlarının yapılmasının nedeni bu olarak gösterilebilir.

Not: Makaledeki bilgiler yatırım tavsiyesi değildir.

Yorum gönder