×

Bitcoin Soğuk Depolama Nedir?

Bitcoin soğuk

Bitcoin Soğuk Depolama Nedir?

Bitcoin yatırımı yapmak isteyen birçok isteyen birçok kişi, soğuk cüzdan nasıl alınır? Gibi soruları da beraberinde sormaktadır. Her ne kadar isminde Bitcoin anılsa da, aslında genel anlamda alınan coinlerin saklandığı, internet bağlantısı olmayan cüzdanlardır.

İnternet bağlantısının bulunmaması, onu dijital saldırılara karşı tam anlamıyla dayanıklı hale getirir. Bu sebeple birçok kişinin ilk tercihi arasında yer alır. Her ne kadar her yatırımcı için uygun olsa da, aldığı coinleri uzun bir süre bekletmek isteyen kişilere daha uygundur.

Bir key yardımıyla kullanılan bu seçenekler, bununla erişilir. Bu herkese özgün olduğu için tamamen güvenlidir. Ancak bu sadece hesap sahibinin key bilgisini vermemesi, çaldırmaması durumunda geçerlidir.

Dolayısıyla soğuk cüzdan sahibi olmanız, dikkatli kullanmayacağınız anlamına gelmemektedir.

Bitcoin soğuk

Bitcoin Soğuk Cüzdan Türleri Nelerdir?

Bitcoin soğuk cüzdanları, kendi içerisinde ikiye ayrılır. Bunlar kâğıt ve donanımlı cüzdan şeklindedir. Eğer kâğıt cüzdan kullanmak istiyorsanız, coin sitelerinden buna dair bir hesap oluşturmanız gerekir. Ardından da size sağlanan key bilgileri not edilir.

Her ne kadar hesabın sahibi siz de olsanız, verilen numarayı kaybetmeniz durumunda hesabınıza sizin dahi erişim şansınız bulunmaz. Dolayısıyla büyük bir hassasiyet gereklidir. Bilgisayara indirme şansınız mevcuttur.

Donanım cüzdanlar, aynı zamanda hardware adıyla da tanınır. Gerek internetten, gerekse sanal ortamlardan uzakta saklandığı için üst düzey bir koruma sağlar. Burada ilk olarak,

  1. Ledger,
  2. Nano,
  3. Trezor,

Gibi bir takım üreticilerin donanım cüzdanları alınır. Her üretici farklı kuruluma sahip olmakla beraber, nasıl yapacağınız içerisinde yazılıdır. Dolayısıyla yönergeleri takip etmeniz kurulumu tamamlamanızı sağlar. Ayrıca her üretici, farklı teknolojilere dayanarak üretim yapar. Her birinin size sunacağı fiyat da farklıdır.

Dolayısıyla kesin olarak karar vermeden önce hangi özelliklere sahip olduğunu incelemeniz gerekir.

Burada da size bir key numarası verilmekte olup, unutulmaması zorunludur. Aksi durumda tıpkı kâğıt cüzdanlar gibi erişmeniz mümkün olmaz.

Bitcoin Soğuk Cüzdanı Hangi Kullanıcılar Tercih Edebilir?

Günümüzde yeni yatırım seçenekleri, birçok kişi için cazibe oluşturmaktadır. Özellikle kripto paralar daha fazla tercih edilir. Bu yatırımı yapacakların karşısına soğuk cüzdanlar da çıktığı için, Bitcoin soğuk cüzdan nedir sorusu birçok kişi tarafından sorulur.

Bu cüzdanlar, alınan coinleri saklama görevi görür. Ancak internet bağlantısı olmadığı için, dijital ortamdan saldırılması imkânsızdır. Pratik bir kullanımı olmakla beraber, her kripto para yatırımcısı tarafından tercih edilebilir.

Bununla beraber internet olmaması, yapılan işlemlerin daha yavaş olmasına sebep olur. Dolayısıyla aktif şekilde alım-satım yapmak istiyorsanız, son dakika fırsatlarını anında değerlendirememenize yol açar. Dolayısıyla uzun vadeli düşünenler için daha yararlı olacağı söylenebilir.

Soğuk Cüzdan Ne Kadar Güvenilir?

Dijital sistemlerin gelişmesi, burada olan güvenliğin de ne kadar yeterli olduğunu merak ettirir hale getirir. Özellikle yatırımcılar için bu durum oldukça önemlidir. Zira kripto para yatırımcılarının hesaplarına ciddi saldırılar yapılabilir.

Bu noktada kişiler, soğuk cüzdanın ne kadar güvenilir olduğunu sıkça düşünür. Burada ilk olarak dışarıdan saldırı almasının imkânsız olduğuna değinilmelidir. Zira online bağlantısı olmaması, saldırganların işlem yapamamasına neden olur.

Ancak bu durum, sizin önlem almayabileceğinizi göstermez. Zira saldırganın soğuk bir cüzdana erişmesi için tek bir şart vardır. O da size ait key numarasını bilmesidir. Dolayısıyla hiç kimseyle paylaşmamanız, göstermemeniz ve kaybetmemeniz gerekir.

Şayet buna dikkat ederseniz, soğuk cüzdan içerisinde saldırgan bağlantı kuramaz ve işlem yapamaz. Ancak yine de bilgisayardan bağlantı kurma imkânının sık bir şekilde kullanmamanız önerilir.  Eğer yatırım tavsiyeleri arıyorsanız, yazımız bu yönde bir tavsiye değildir.

Yorum gönder