×

Bitcoin İle Ödeme Alan Ülkeler

bitcoin ile ödeme alan ülkeler

Bitcoin İle Ödeme Alan Ülkeler

Dijital para artık dünyada dev gibi büyüyerek gelişmekte. Her alanda kullanılan dijital para ticaretten borsaya sermayeden yatırıma kadar her alanda karşımıza çıkmaktadır.

Peki bu her alanda karşımıza gelen dijital para ülkeler arası da işlem görmekte mi. Şimdi çokça merak edilen bitcoin ile ödeme alan ülkeler nelerdir, bitcoin hangi ülkenin para birimi, bitcoin hangi ülkede yasak bu soruların yanıtlarını detaylıca inceleyelim.

Giderek çoğalan sanal yatırım çılgınlığı sonucu bitcoin ile alım satım yapan ülke sayısı artmaktadır.

bitcoin ile ödeme alan ülkeler

Bitcoin İle Ödeme Alan Ülkeler

Günümüzde daha çok Avrupa ülkeleri ve Amerika’da dev gibi büyüme gösteren bir sistemdir.

Özellikle de Avrupa birliğinin sanal para konusundaki olumlu tutumu bunu daha da arttırıcı yönde desteklemektedir.

Avrupa’da daha da yaygınlaşması temel alınmak için birçok noktada merkezler kuruldu. Teşvik edici bu sistem neticesinde Avrupa’da 2000 civarında merkez şu an ödeme alabiliyor. Hal böyle olunca artık dünya nüfusunun da pek çok kişisi tarafından sanal paraya olan düşkünlük giderek artmaktadır.

Avrupa ülkelerinden olan bazı ülkeler bitcoinin çıkış ve patlama noktası kabul ediliyor. Bu ülkelerden bir tanesi de Avusturya’dır. Avusturya da artık bizde yaygın ve işlem gören PTT gibi posta ofisleri de bitcoin ile çalışmaya başlamış durumdadır. Bundan dolayı bu ülke neredeyse önümüzdeki 50 yıl içinde tamamen sanal paraya geçer mi diye sorularda akıllara geliyor.

Bu ülkede göze çarpan bir diğer gelişme ise ATM lerden bitcoin dönüşümü ve nakit paraya çevirme söz konusu olarak biliniyor. Hızla gelişen bu sektör burada yaşana insanlarında aslında sanal ve elektronik ortama olan merakın ne denli çok olduğunu bizlere anlatıyor.

Dünyanın ilk bitcoin bankası ise Viyana’da açıldığı bilinmektedir.

Yine dünyada ki zengin ülkeler sıralamasında üst sıralarda olan birleşik krallıkta yapılan veri toplama sistemine göre vatandaşların yüzde 4’lük kesimi bitcoin ve bunun türevleri olan altcoin miktarına yatırım yapmış durumda. Yapılan bu yatırımlar ciddi anlamda parasal miktar içermektedir. Bu sektörde geçen yıllara oranla sanal para kullanıcısının her geçen gün artıyor olması bu sektörde ki büyümenin de temelinde yatan en önemli nedenler arasındadır.

İsviçre’de bitcoin ile ödeme alan ülkeler arasında yer almaktadır. Bu ülkede sanal paraya olan yasal uygulama ve vergilendirme sistemi de iyileştirilmiştir. Bundan dolayı bu ülkede sanal para yatırımcısı da hatırı sayılır derecede çoktur.

Bitcoin kullanıcını arttırmaya çalışan ülkelerin yapması gereken temel işlemler vergi sistemlerini düzenlemek olabir. Buna ek olarak yasal hale getirerek ATM vb. gibi kullanıma kolaylık sağlamakta bitcoin kullanıcı sayısını arttırmaktadır.

Bu denli dünya devi haline gelen ve sınırsız sayıda kar getirici olarak görülen sanal para kullanımını yasaklayan da ek çok ülke vardır. Şimdi bu ülkelerden bazılarının neden bu yasakları getirdiklerin ve hangi ülkede yasak olduğuna bir bakalı.

 Bitcoin Hangi Ülkelerde Yasak?

Bu yasağı getiren ülkelerin başında Çin bulunmaktadır. Çinin yasak getirmesinin başlıca sebebi olarak kendi ülkesi ve sistemleri üçün üretmiş olduğu sanal parasının bitcoin kadar ses getirmemiş olması diye düşünülmektedir. Çin yaptığı yasak ve sınırlama sonucunda gerek bitcoin gerekse diğer kripto paralarda ciddi anlamda ülke genelinde zarara uğramıştır. Çin bu yasağı uygularken vatandaşlarına gerçek dışı bir paraya yatırım yapmamaları konusunda uyarıda bulundu ancak yine de ülkelerinde ki bu anlamda ses getiren gerilemeyi durduramamıştır.

Yukarıda verilen bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle yatırım amaçlı tavsiye niteliği taşımamaktadır.

Yorum gönder