×

Bitcoin Hakkında Detaylı Bilgi: Bitcoin Nedir, Nereden Alınır?

Bitcoin nedir

Bitcoin Hakkında Detaylı Bilgi: Bitcoin Nedir, Nereden Alınır?

Bitcoin, kripto para piyasasının lideri olarak da adlandırılan bir şifreli yazı sistemiyle oluşturulmuş bir para birimidir. Uzun yıllardır en iyi kripto para olarak değerlendirilen ve değeri her geçen gün artan Bitcoin, tüm yatırımcıların ilgisini çekmektedir.  Son dönemlerde sıkça araştırılan Bitcoin nedir, nasıl alınır, nasıl kazanılır gibi sorulara yanıt bulmak için aşağıda yer alan başlıkları inceleyebilirsiniz.

Bitcoin Nedir?

Bitcoin, uzun süredir piyasadaki en değerli kripto para birimidir. İlk çıktığı 2009 yılında değeri yalnızca birkaç kuruş olan Bitcoin, günümüze iyi bir grafik ile ulaşmış ve yatırımcılara ciddi miktarlarda kazanç getirmiştir. Buna ek olarak yalnızca yatırımcılar değil, madencilik yapan bireyler de Bitcoin üzerinden kazanç elde edebilmektedir. Zira Bitcoin, mining adı verilen kripto para madenciliğine uygundur. Bu sayede kodları çözümleyen ve Bitcoin üretimine destek olan madenciler, başarıları doğrultusunda kâr etmektedir.

Bitcoin Nereden Alınır?

Bitcoin satın almak ve bu para birimi üzerinden işlem yapmak isteyen bireyler, Bitcoin nereden alınır sorusuna yanıt aramaktadır. Bu noktada Bitcoin alınabilecek pek çok farklı platform bulunmaktadır. Her ne kadar tercih edebileceğiniz sayısız kripto para platformu olsa da, güvenilir bir site üzerinden işlem yapmanız en sağlıklısı olacaktır. Bitcoin alım satım işlemleriniz için tercih edebileceğiniz ve kullanıcılardan tam not alan kripto para siteleri aşağıdaki listede belirtilmektedir.

  1. Icrypex
  2. Bitstamp
  3. Binance
  4. Bitfinex
  5. Kucoin
  6. Paribu
  7. BTCTurk
  8. Bitlo
  9. Bitpanda
  10. Coinbase Pro
  11. IO
  12. Kraken

Yukarıda belirtilen kripto para siteleri arasında seçim yapmakta zorlanıyorsanız, kullandığınız arama motoruna kripto sitelerinin adını yazıp aratarak kullanıcı yorumlarına erişim sağlayabilirsiniz. Bu noktada Btctürk, Binance, Kraken, Bitpanda ve listede belirtilen her sitenin güvenilir olduğundan emin olabilirsiniz.

Bitcoin nedir

Bitcoin Nasıl Alınır?

Bitcoin alım satım işlemleri yapmak isteyen yatırımcıların cevabını en çok merak ettiği sorulardan biri de Bitcoin nasıl alınır olmaktadır. Bitcoin almak isteyen bireyler, bu işlemin oldukça kolay olduğunu bilmelidir. Bu noktada tek yapmanız gereken şey, güvenilir bir kripto para platformuna üye olmaktır.

Kripto para piyasalarından birinde bir üyelik oluşturduktan sonra ise, kendi banka hesabınızdan üyeliğinize para transferi yapmalısınız. Bu sayede Bitcoin almak için ödemeniz gereken tutar, üye olduğunuz siteye aktarılacaktır. Aktarım tamamlandıktan sonra, istediğiniz kripto para birimine yatırım yapabilirsiniz. Satın alımdan sonra ise dilediğiniz zaman satım işlemi yapabilirsiniz.

Bitcoin Nasıl Oynanır?

Bitcoin üzerinden kâr etmek isteyen vatandaşlar, piyasada kısa vadede Bitcoin alım satımlarıyla ya da uzun süreçte paranın değerlendirilmesiyle kazanç elde edebilmektedir. Bitcoin nasıl oynanır sorusuna verilebilecek en iyi cevap piyasayı takip etmek olacaktır. Zira bilinçsiz hareket etmek, para kazanmanıza değil kaybetmenize neden olabilir.

Bitcoin ile kazanç elde etmek için uzman yorumları, değer grafikleri incelenmeli ve bu doğrultuda hareket edilmelidir. Bu sayede Bitcoin ile oynama yapabilir ve anaparanızın değerlenmesini sağlayabilirsiniz.

Bitcoin Nasıl Kazanılır?

Bitcoin yatırımı yapmak, ancak Bitcoin satın almak için para harcamak istemeyen bireyler, Bitcoin nasıl kazanılır sorusunun yanıtını merak etmektedir. Bitcoin kazanmak, yalnızca mining ile mümkün hale gelmektedir. Bu durumda kripto para madencilerine büyük bir görev düşmektedir. Zira mining, üst düzeyde kodlama ve yazılım bilgisi gerektirmektedir. Ayrıca kullanılacak cihazın da yapılacak işlemleri kaldırabilecek kadar güçlü olması gerekir. Bu bağlamda Bitcoin kazanmak terimi yanlıştır. Çünkü kripto para madenciliği uzun uğraşlar gerektiren profesyonel bir meslektir.

Yorum gönder