×

Boğa Piyasası Nedir ve Ne Zaman Başlar?

Boğa piyasası

Boğa Piyasası Nedir ve Ne Zaman Başlar?

Kripto para yatırımcıları, bu piyasada yaşanan ve yaşanması beklenen olumlu ya da olumsuz durumları ifade etmek için bazı farklı terimler kullanmaktadır. Bu terimlerden bir tanesi de adı sıkça duyulan boğa piyasası (Bullish market) olmaktadır. Boğa piyasası ne demek sorusuna yanıt arayanlar ve yaşanması beklenen bu dönem hakkında bilgi almak isteyenler, aşağıdaki başlıklara göz atarak bu terim hakkında bilinmesi gereken tüm detayları öğrenebilmektedir.

Boğa Piyasası Nedir?

Boğa piyasası, yatırımcıların kâr edecekleri dönemlerin başlayacağını belirten bir terim olarak kullanılmaktadır. Boğa piyasası döneminde, kripto para değerleri en düşük değerlere gerilemekte ve bu düşüşün ardından yükselişe geçmektedir. Bu durumda yatırımcılar kripto paraların düşük olduğu dönemlerde satın alma işlemi yapmakta ve kripto para değerlerinin artmasını beklemektedir.

Kripto para birimleri üzerinden alım satım yapan yatırımcılar, boğa dönemi tabirini piyasadaki değer gidişatının iyi yönde olacağını belirtmek için kullanmaktadır. Boğa piyasası ne demek sorusunu yönelten bireyler, bu terimin boğaların her şeyi boynuzları ile yukarı kaldırdığından dolayı bu terimi kullandıklarını bilmelidir.

Boğa piyasası

Boğa Piyasası Ne Zaman Başlar ve Ne Kadar Sürer?

Boğa piyasası döneminin başlaması, yatırımcıların en çok beklediği zamanlardan biridir. Yatırımlarını boğa piyasasının başlangıcına göre şekillendirmek isteyen bireyler, boğa piyasası ne zaman başlar ve boğa piyasası ne kadar sürer sorusuna yanıt aramaktadır. Bu noktada mutlaka bilinmesi gereken hususlardan bir tanesi, boğa piyasasının ne zaman başlayacağının ya da bu boğa döneminin ne kadar süreceği hiçbir zaman belirli olmamaktadır.

Boğa dönemi, bazı belirtiler ile yaklaştığını fark ettirmektedir. Bu noktada kripto paraların piyasa değerinin düşüp daha sonra %20 oranında yükselmesi, boğa döneminin başlayacağının belirtileri arasındadır. Bu dönemin ne kadar süreceği ise piyasadaki doygunluk seviyesine bağlı olarak değişkenlik göstermektedir. Kısaca özetlemek gerekirse, kripto para değer grafiklerinin detaylı bir şekilde incelenmesi boğa dönemi hakkında detaylı bilgi sahip olunmasını sağlamaktadır.

Boğa Sezonunun Etkileri Nelerdir?

Boğa sezonu, hem olumsuz hem de olumlu etkileri meydana getirmektedir. Boğa sezonunun başlaması piyasada ciddi değişimler olmasına neden olmaktadır. Bu değişimler bazı yatırımcıları iyi yönde, bazılarını ise kötü yönde etkileyebilmektedir. Boğa piyasası döneminin etkilerini öğrenmek için aşağıdaki listeye göz atabilirsiniz.

  1. Boğa sezonu, bazı kripto para birimlerine olan talebi arttırmaktadır. Talebi artan para birimleri yatırımcıların odak noktası haline gelmektedir. Ancak bu durumda altcoinler değersizleşebilmekte ve altcoin yatırımcılarının para kaybetmesine neden olabilmektedir.
  2. Boğa sezonu, fırsatı iyi değerlendirebilen yatırımcıların kâr etme zamanıdır. Bu dönemde işlemler çok fazla yapıldığı için süreç kısa süre sonra sona ermektedir.
  3. Boğa döneminin başlaması mantıklı hareket eden yatırımcıların ciddi kazançlar elde etmesini sağlamaktadır.
  4. Yaşanan bu boğa döneminde piyasanın hacmi büyümekte ve yapılan işlemler artış göstermektedir.
  5. Boğa döneminden sonra ayı piyasası adı verilen düşüşler yaşanmakta ve yatırımcıların kayıp süreci baş göstermektedir.

Boğa Sezonu Ne Zaman Biter?

Boğa sezonundaki dalgalanmalardan faydalanmak isteyen bireyler, fırsatları kaçırmamak adına boğa sezonu ne zaman biter sorusuna da yanıt aramaktadır. Bu noktada bilinmesi gerekir ki, boğa sezonun başlama zamanı, ne kadar süreceği ve bitiş zamanı net değildir. Boğa sezonunun bitiş zamanı tamamen piyasanın o anki gidişatına bağlıdır.

Boğa sezonunun sona ermesi, piyasadaki düşüşler ile fark edilebilmektedir. Eğer ayı sezonundan sonra gelen boğa sezonunda yükselen değerler %15-20 oranında düşmeye başlamışsa, boğa döneminin sona ereceğini anlayabilir ve yatırımlarınıza bu doğrultuda şekil verebilirsiniz.

Not: Makaledeki bilgiler yatırım tavsiyesi değildir.

Yorum gönder