×

Bytecoin Hakkında Detaylı Bilgi Nedir, Nereden Alınır?

Bytecoin

Bytecoin Hakkında Detaylı Bilgi Nedir, Nereden Alınır?

Bytecoin, Blockchain üzerine yatırım yapmak isteyen kişilerin tercih edebileceği seçenekler arasındadır. Bytecoin nedir gibi sorulara yanıt almak, sistemi daha yakından tanımanıza, böylece yatırımınızın da olumlu olmasına izin verecektir.

Merkeziyetsiz bir birim olan Bytecoin, açık kaynak koduna sahiptir. Gizliliği ve güvenliği ön planda tutan sistem, ek ücret gerektirmez. İnternete bağlı olması sebebiyle, uluslararası bir yapı bulundurur. Temel amacı hem bireysel gizliliği muhafaza etmek, hem de iş riskini minimum düzeye indirmedir. 2012’den bu yana devam etmekte olup, özel ve izlenemez tarzda işlemler bulundurur.

Sistemde CryptoNote teknolojisi kullanmakta olup, deflasyon üzerine odaklıdır. Böylece coinler zaman geçtikçe daha da pahalı hale gelir.

Bytecoin

Bytecoin Nasıl Alınır?

Coin sistemi incelendiğinde, bunların alınması için iki temel yöntem olduğu görülür. Bunlar borsalar ve madenciliktir.

Her ne kadar çoğu kişi tarafından bilinmese de, her coin madencilik yapılacak türde değildir. Dolayısıyla sadece madencilik yönüyle kazanmak istiyorsanız, buna göre bir tercih yapmanız gerekir. Bytecoin de bunlar arasındadır.

Bu sistemi kullanarak gerek borsalardan, gerekse madencilik yoluyla kazanç sağlamanız mümkündür. Tek yapmanız gereken konuyla ilgili daha ayrıntılı bilgi sahibi olmadır. Aksi durumda başarısız bir girişimde bulunmanız olasıdır.

Bytecoin Madenciliği Nasıl Yapılır?

Madenciliğe başlamadan önce buna hazır bir alt yapı kurmanız gerekir. Zira sadece 1 coin kazanmak için, günlerce çalışmanız gerekir. Üstelik cihaz, bu arada açık konumda beklemedir. Dolayısıyla elektrik kesintisi, ısınma gibi problemlere karşı önleminizi anlamanız gerekir.

Eğer Bytecoin nasıl alınır yerine nasıl kazanılır sorusunu merak ediyorsanız, tercih edebileceğiniz bir bilgisayar ASIC’dir. Bunlar madencilikte en iyi verimi almanızı sağlar. Sadece Bytecoin üzerinde değil, diğer birimlerde de kullanılabilir.

Bunu sağlama ardından kazancı yükseltebilmek adına hash oranları yüksek, ancak ücretleri daha düşük bir havuz tespit etmeniz gerekir. Bu sistemlerde bir ödül de olduğu için, belirli işlemde ne kadar ödül verildiğini de önceden araştırmanız şarttır.

Bu kapsamda bir maden havuzuna girdikten sonra bir cüzdan almanız gerekir. Bunlar sıcak ya da soğuk nitelikte olabilir. Her ne kadar bilmeniz gereken bazı temel kodlar olsa da, oldukça basittir.

Bytecoin Nasıl Satın Alınır?

Madencilikte CPU, GPU, ASIC gibi farklı seçenekler bulunur ve bunlardan hepsi gerek Bytecoin, gerekse diğer ürünlerin madenciliğinde kullanılabilir. Ancak size gerekli olanlar şöyledir;

  1. Kesintisiz ve hızlı bir internet,
  2. Hiç kesilmeyecek bir elektrik,
  3. Soğutma sistemi,
  4. Sistemin çalışacağı, gözlerden uzak bir yer,

Bunun temel sebepleri cihazın oldukça sesli işlem yapmasıdır. Bu bir süre sonra misafirlerinizi değil, sizi de rahatsız edecektir. Ayrıca bahsettiğimiz üzere coin kazanabilmek için günlerce işlem yapılması gerekir.

Eğer kazanç sağlamadan bilgisayar herhangi bir sebeple kapanırsa, o ana kadar olan işlemlerden herhangi bir getiri elde edemezsiniz. Dolayısıyla elektrik kesilmesine karşı güçlü bir jeneratör de şarttır.

Kısacası madencilik yapma öncesinde büyük bir yatırım yapmanız gerekir. Bu sebeple birçok kişi, daha kolay olması nedeniyle piyasada mevcut olanları alma yoluna gider. Bytecoin almak için tek yapmanız gereken, bir borsaya kaydolmanızdır. Gerek ülkemizde, gerekse dünyada tercih edebileceğiniz birçok seçenek vardır.

Ancak henüz yeniyseniz, yurtdışı piyasalarını denemek sizin için oldukça riskli olabilir. Dolayısıyla ülkemizde bulunan bir platformu seçmeniz durumunda kaybetseniz bile daha az oranlarda gerçekleşir.

Zaman geçtikçe aynı anda hem Türkiye, hem de yurtdışı piyasalarında Bytecoin alabilirsiniz. Zira bu yönde bir kısıtlama bulunmaz.

Yorum gönder