×

Dogecoin Hakkında Detaylı Bilgi: Nedir, Nereden Alınır?

Dogecoin hakkında detaylı bilgi

Dogecoin Hakkında Detaylı Bilgi: Nedir, Nereden Alınır?

Dogecoin IBD yazılım mühendisi Billy Markus tarafında 2013 yılında piyasaya sürülen bir kripto para birimidir. İsmini bir köpeğin adından alan bu şakacı para birimi pek çok takipçisi ile Bitcoin’e rakip gösteriliyor. Zaman içerisinde Bitcoin, Dogecoin’i geçse de 2018 yılında 5.4 milyar dolardan 62 milyar dolara yükselmesi büyük bir başarı olarak kabul ediliyor.

Dogecoin hakkında yapılan bazı haberler markaya sempati duyulmasına neden oluyor. Elon Musk’ın dahi Twitter hesabında yapığı her DOGE haberi bile sansasyona neden olarak yükselişte kalıyor. Dogecoin sadık takipçileri ile marka bağlılığı yaratmış başarılı bir coin markasıdır. “Dogecoin hakkında detaylı bilgi: nedir, nereden alınır?” başlıklı yazımıza tek tek sorularla cevap veriyoruz.

“Dogecoin tam olarak nedir?” diye soranlara örneklerle cevap veriyoruz.

  • Coin İngilizce bozuk para demektir. Yatırım hesabınızda biriktirdiğiniz bozuk paralardır.
  • Dogecoin tıpkı borsa piyasası mantığı ile çalışan çok kazandıran hisse senedi olarak düşünebilirsiniz. Bankalardan almış olduğunuz fon gibi düşünebilirsiniz. Takas yapabileceğiniz yabancı para birimi gibi düşünülebilir.
  • Dogecoin cüzdanlarınız duran paranızın değer kazandığı cüzdanlardır.
  • Temel olarak çok kazandırdığı için rağbet edilen DOGE veya diğer kripto paralar istenirse sanal para olarak da harcanabilir. Türkiye’de çok kullanılmasa da aldığınız bir hizmet veya karşılığını Dogecoin olarak ödenebilir. Dogecoin nedir öğrenmiş olduk.

Dogecoin neden yükseliyor veya düşer? Sorusunun cevabını veriyoruz.

  • Dogecoin bir sanal yatırım aracı olduğundan ve her yatırım aracı zaman zaman düşüşler ve yükselişler yaşar.
  • Dogecoinin daha çok yükselişte olmasının sebepleri diğer yatırım araçlarının çok kazandırmaması, dijital yaşamda artık tüm işlemlerin yapılıyor olması, geleceğin para birimi olduğuna inanç, marka değerinin yükselişte olması gibi sıralanabilir.
  • Dogecoin hakkında detaylı bilgi

Dogecoin Nasıl Alınır?

Dogecoin nasıl alınır için pek çok yol bulunuyor. İnternet siteleri üzerinden cüzdan tedariki yaparak Dogecoin almak mümkün. Tabii ki güvenilir bir banka olmasına dikkat etmek kaydı ile. DOGE cüzdanları diğer kripto paralarınızı veya coinlerinizi saklayabileceğiniz sanal cüzdanlardır Tıpkı e-posta hesabı açar gibi kullanıcı bilgilerinizi girerek sahip olduğunuz kripto para cüzdanlarına hesabınızdan havale yaparak DOGE almak mümkün.

“DOGE Cüzdanları nelerdir?” sorusunu soranlar için cevaplıyoruz. Dogecoincore ve MultiDoge olmak üzere 2 adet indirilebilir kripto para cüzdanı mevcuttur.

  • Dogecoincore tüm coinlerin blokchainini kapsar.
  • MultiDoge ise daha kolay indirilebilen bir cüzdandır.
  • Diğer Cüzdanlar: DOGE’yi satın aldığınız sitedeki çevrimiçi cüzdanlardır.
  • Donanım Cüzdanları en pahalı cüzdalardandır. USB veya HDD ile güvenilir olarak coin saklama cinsidir.
  • Kâğıt Cüzdan: Elle tutabileceğiniz somut banka cüzdanları.

“DOGE Hesabım Güvende mi?” sorusunu yanıtlıyoruz.

Dogecoin geçmiş yıllarda hacklenme saldırılarına uğradı. Tıpkı mobil telefonlarda ve bilgisayarlarda tam güvenlik sağlanamadığı gibi kimse böyle bir durumun olmayacağı konusunda garanti veremez.  Cüzdan tipi seçimleriyle farklı alternatif seçenekleriyle kişinin kendini güvende hissetmesi mümkündür.

Dogecoin Nereden Alınır?

Hemen hemen tüm bankalardan hesabınıza transfer yaparak alabilirsiniz. Ancak DOGE hesabı oluşturacağınız sitelere dikkat etmek gerekiyor. Bazı siteler krito para dolandırıcılarına ait olabiliyor. Bu nedenle güvenilir site bulunmasında en kullanışlı yöntem ünlü kripto uzmanlarının tavsiyesi ya da yakın bir arkadaşınızın üyelik başlattığı kripto sitesine üye olabilirsiniz. Dogecoin nereden alınır sorusunun cevabını sebepleriyle aydınlatmaya çalıştık.

DOGE ile yapabileceğiniz bir diğer tüyo ise alış ve satış işlemlerinde fayda sağlamaktır. Örneğin bir hisse senedini alırken piyasa satış değeri üzerinden alıyoruz. Ancak DOGE için aynı şey he zaman geçerli değil. Doge coin alırken fiyatta teklif vermek mümkün. DOGE’nin değeri 0.35 kuruş ise siz 0.33 kuruştan teklifle başlayabilirsiniz. Sizinle aynı anda satış veren başka bir kullanıcı varsa siz de 0.35 ten değil 0.33’ten satın almış oluyorsunuz. Dogecoin hakkında detaylı bilgi: nedir, nereden alınır başlıklı yazımızda verilen bilgiler yatırım tavsiyesi değildir.

Yorum gönder