×

En Çok Değer Kaybeden Kripto Paralar

En Çok Değer Kaybeden Kripto Paralar

En Çok Değer Kaybeden Kripto Paralar

Kripto paralar farklı etmenlere göre yükselmekte ve düşmektedir. Birçok yatırımcı En Çok Değer Kaybeden Kripto Paralar hangileri? Sorusunu araştırarak daha doğru bir yatırım yapmak ister. Bununla beraber ilk olarak etmenler değişince kayıpların büyük bir kazanç getirebileceğinden de bahsedilmelidir. Diğer kelimelerle bir birimin değer kaybetmesi, yükselmeyeceğini göstermez.

Bu bakımdan ülkemizdeki kripto para borsası incelendiğinde, şu birimlerin değer kaybettiği görülür;

  1. GROUP
  2. SafeXI
  3. Vanity
  4. Yearn Finance/Passive Income
  5. Fesschain
  6. DeCash
  7. Moonshot
  8. APIX
  9. Momo Protokol
  10. fun
  11. X (By SpaceGrime)
  12. SafeZone
  13. Itchiro Games
  14. MINDOL
  15. SafeMoon Inu
  16. PitBULLY
  17. Phuture
  18. Mozart/Finance
  19. Pitbull
  20. DiamondHold
  21. Playkey
  22. Mofi Finance
  23. ERC20
  24. Jasmy
  25. SpaceGrime
  26. ShibaCash
  27. Fire Token
  28. PluraCoin
  29. The ChampCoin
  30. Allium

Eğer yatırım yapmak istiyorsanız, coinlerin nelere göre düştüğünü de bilmeniz gerekir. Böylece daha düşük fiyata almanız da mümkün olur. Burada birçok kişi, hafta sonları özellikle pazar günlerini gösterir.

Ancak kesin kararı vermeden önce 2-3 pazar geçirip, durumu sizin de teyit etmeniz önerilir. Eğer gerçekse değerlendirip, yatırım yapmayı gözden geçirebilirsiniz.

En Çok Değer Kaybeden Kripto Paralar

Kripto Paralar Neden Düşer?

Kripto paraların düşmesine sebep olan birçok durum vardır. Bunların biri, herhangi bir coin hakkında meydana gelen spekülasyonlardır. Bir coin her ne kadar yükselmeye başlasa da, spekülasyonların başlaması, olumsuz yorumların artması ani ve oldukça ciddi bir düşme yaşanmasına sebep olur.

Ayrıca sosyal medya da kripto paraların yükselme ve düşmesine etmendir. Örnek olarak Facebook, kripto paralarla ilgili reklamları geri çevirmiştir. Bununla sınırlı kalmayarak, Instagram için de geçerli olacağını belirtmiştir. En çok değer kaybeden kripto paralar ayrıca arz-talep meselesiyle de ilgilidir.

Kripto paralar ayrıca kredi kartı ile ödeme de kabul etmez; zira İngiltere’de tüm bankalar ve Amerika Birleşik Devletleri’nde Llyolds Banking Bitcoin almak isteyen ancak kredi kartı ödemesi yapacak kişileri kabul etmemiştir.

Eğer daha doğru bir yatırım yapmak istiyorsanız, dolayısıyla tüm bu haberleri yakından takip etmeniz gerekir. Önemli bir ismin herhangi bir kripto para biriminde olumsuz görüş bildirmesi, ciddi bir spekülasyon meydana getirir. Böylece de düşme yaşanır.

Kripto Para Ne Zaman Alınır?

Kripto para düşmesi bazı yatırımcılar için olumluyken, bazıları için de olumsuz bir etmen oluşturur. Zira mevcut coininiz bulunuyorsa, büyük bir zarar söz konusudur. Ancak yeni bir kullanıcıysanız ve hiçbir biriminiz yoksa size büyük bir fırsat sunar.

Zira fiyatlar ciddi bir düşme göstereceği için, yatırım için bir fırsat sunar. Birçok mevcut yatırımcı bu durumda daha fazla zarar etmemek için geri çeker veya yatırım yapmaktan çekinir. Böylece fiyatlar düşmesini de sürdürür.

Kripto Para Borsası Nasıl Takip Edilir?

Eğer yatırım yapmayı düşünüyorsanız sadece Türkiye’deki değil, yurt dışındaki kripto para borsalarını da takip etmeniz gerekir. Böylece herhangi bir değişiklik olduğunda kısa sürede gerekli işlemleri yapmanız mümkün olur.

Burada tek yapmanız gereken, borsaları gün içerisinde incelemedir. Burada gösterilen bilgiler bahsettiğimiz üzere haberlere, sosyal medyaya ve spekülasyonlara göre değişir. Dolayısıyla kendinizi genel anlamda güncel tutmanız gerekir.

Böylece ani bir düşme yaşanırsa, gerekli yatırım hemen yapılabilir. Eğer kripto paranız varsa, bilmeniz gereken düşmenin daha büyük kayıplara neden olabileceğidir. Dolayısıyla paranızı çekmek de bazen iyi bir kazanç sağlayabilir.

Değer kaybeden kripto paralar üzerine ele aldığımız bu yazımız, tavsiye niteliği taşımamaktadır.

Yorum gönder