×

En Hızlı Yükselen Kripto Para Birimleri

En hızlı yükselen kripto para birimleri

En Hızlı Yükselen Kripto Para Birimleri

İnsanların emtiaya olan yatırımları, tahvil, senet gibi seçenekleri takip ederek belli başlı yaptıkları yatırımlarla gerçekleşen kazancı, kripto paraların ortaya çıkması ve popülerliğini korumasıyla çok daha azaldı. Bir günde yüzlerce kat artan kripto paralar, yatırımcılarını bir hayli memnun etmekte.

En hızlı yükselen kripto para birimleri bilindiği gibi ilk başta olmak üzere Bitcoin ile yoluna başladı. Bitcoin ilk çıktığı andan itibaren en yüksek zirvesine kadar on binlerce kat değerlendi. Ancak seneler içerisinde inişli çıkışlı bir grafiği bulunduğundan bazen yatırımcılarını korkuttu, uzun vadede ise bir oldukça sevindirdi.

En hızlı yükselen kripto paraların belli başlı olanları aşağıda listelenmiştir.

ADA Cardano

Günümüzde en büyük piyasa değeriyle sıralanan Coinler sıralamasında 4. Sırada bulunan ADA, kripto para dünyasında kullanıcılarını oldukça memnun etmiştir. Değerini %13890 arttıran ADA, gün geçtikçe ilk çıktığı günlerdeki değeri olan 0.0178 olan değerinden en yüksek zirvesi olan 2.47 dolara kadar çıkmayı başarmıştır. Bu yüksek artış, yatırımcılar için oldukça tatmin edici bir seviye olduğu söylenebilir.

ETH Ethereum

İkinci olarak kripto para piyasasındaki değeri bakımından bulunan ETH, Vitalik Buterin’in atmış olduğu Tweet’ler ile bir hayli yerini daha da yükseklere çıkarmıştır. Kurucu ve CEO’ların paylaşmış olduğu her bir bağlantının büyük önemi olduğu kripto para dünyasında, yapmış olduğu anlaşmalar ve kuruluş nedeni bakımından kullanıcılar tarafından büyük ilgiyle karşılanmıştır.

Günümüzde ETH’in piyasa değeri 4372 dolar civarına kadar çıkmasıyla insanların Bitcoin ile olan rekabetinde, Ethereum’un Bitcoin’i seneler sonra geçeceğini iddia etmesi daha da güçlenmiştir. Bir kesim, Ethereum’un 1.sırada olup Bitcoin’in çok daha düşük seviyelerdeki sırasını alacağı da bir başka söylentiler arasındadır. Ancak çıktığı günden bu yana %4987.13 oranındaki artışıyla, kullanıcılarını güvenli bir limanda tutup sakin sakin ilerlediğini hissettirdiği söylenebilir.

En hızlı yükselen kripto para birimleri

BNB Binance Coin

Dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance borsası, kendi kripto parası olan BNB yani Binance Coin’i  Mart 2020’de 8 dolar civarındaki fiyatı en yüksek zirvesi olan 691 dolar olarak karşımıza çıkmıştır. Bununla beraber bu kadar kısa sürede değerini 80 kat kadar arttırabilen Binance Coin, Ethereum ağındaki yüksek transfer ücretlerini alternatif bir çözümü olarak kendisini ortaya çıkardığını ve Binance borasının da pazarlama başarısının ortaya koyduğu çabanın sonucu olduğunu söyleyebiliriz.

DOGE Dogecoin

Ortaya şaka amaçlı çıkan ve logosu bile bir köpek olan DOGE, yatırımcılar tarafından popülaritesi çok kısa sürede hızla artan Coinler sıralamasında üst sıralara yerleştiğini söyleyebiliriz. Elon Musk Tweet’leri ile çok yüksek hacimlere çıkarıp Dogecoin’i desteklediğini, bununla ilgili resimler paylaşıp yatırımcıları manipüle ettiği bile konuşulan Coin’in, birçok seveni ve nefret edeni bulunmaktadır. Çıktığı günden bu yana tam 650 civarı kat değerlenmesi ve değerini 0.73 dolar seviyesine kadar çıkartması yatırımcılarını bir hayli mutlu etmiştir

CHZ Chiliz

En hızlı yükselen Coin olarak kendisini bir hayli göz önünde bulunduran CHZ, popüler olmaya geçtiğimiz yıldan itibaren başladı. Mart ayları arasındaki bir senelik süreçte kendisini 240 kat civarında arttıran kripto para birçok yatırımcı tarafından popüler hale gelmesini sağlamıştır.

HOT Holochain

Kripto para dünyasının bir gerçek yüzü olarak nitelendirilebilecek Coinler’den olan HOT, yatırımcılar tarafından hem hüzün hem mutluluk kaynağı olmuştur. Çok yüksek değerlere ulaşıp devamında çok hızlı bir şekilde değer kaybeden bir kripto para olarak, kripto para dünyasına yeni giriş yapan birçok yatırımcının, hızlı bir düşük yaşaması nedeniyle pişmanlık kaynağı olduğunu söyleyebiliriz

BTC Bitcoin

Tüm kripto para dünyasındaki değerini yıllar içerisinde inanılmaz bir boyutta arttıran Bitcoin, yatırımcıların en güvendiği limanlardan biri olduğunu söyleyebiliriz. Kurumsal firmalar, büyük şirketler ve borsalar, Bitcoin alım-satım işlemlerini açmasıyla yıllar içerisinde yükselmesine neden olmuş ve gelecekte en çok kullanılacak ödeme aracı olarak hafızalardaki yerini hazırlamıştır.

2009 yılında piyasaya sürülmesiyle beraber, değerini yüzlerce kat arttıran Bitcoin, en basit haliyle ilk çıktığı yıllardaki 1 dolar değerinin artık günümüzde 64.000 dolar seviyesine gelmesini yüzdesel olarak hesaplamak zor olmasa gerek ve bu özelliğiyle en hızlı yükselen kripto para birimleri arasında yıllar içerisinde getirmiş olduğu kazanç ile çok farklı bir noktada olduğu söylenebilir. Ancak hızlı bir şekilde büyümesini, son 1 yıldaki 20 kat artışı ile belirlemek bu makale için asıl nokta olacaktır.

Not : makaledeki bilgiler yatırım tavsiyesi değildir.

Yorum gönder