×

En İyi Coinler Hangisi?

Ethereum blok ödülü nasıl alınır

En İyi Coinler Hangisi?

Hangi kripto para alınmalı 2020 yılında sıklıkla sorulan sorulardan birisi oldu. 2021 yılında da konu gündeme gelmeye devam etmektedir. Piyasada bulunan coinlerden en başarılı olanlarını inceleyelim.

En İyi Coinler Hangisi? Kripto para piyasaları son 1 yılda büyük çalkantılardan geçti. Pek çok farklı unsurdan etkilenerek bugünkü şeklini alan coin çeşitlerinden en iyi olanları araştırılmaktadır ve buna göre bir eğilim oluşmaktadır. Dünyada ve ülkemizde yaşanan kripto para piyasalarındaki hareketliliğin ardından, yatırımcılar hangi kripto paraların kazancı ve tercih edilebileceği hakkında bilgi almak istemektedir.

Kripto Para Piyasaları

Temel olarak özel şekilde kodlanmış ve şifrelenmiş içeriklerden oluşturulan kripto paralar, karşılığında kullanıldığı ülkenin para biriminin alınıp satılabileceği yeni nesil dijital bir değer birimi olarak ifade edilmektedir. En iyi kripto paralar hangileridir ve yakın zaman içinde hangi coinler tercih edilebilir? Birlikte inceleyelim:

En İyi Coinler Hangisi

Monero

Kısaltımı XMR olan monero, açık kaynaklı bir kripto para birimidir. 2014 senesinde piyasaya sürülen ve kripto para piyasasına ilgili kişiler tarafından büyük ilgi ile karşılanan değer, halka imzaları adıyla sunulan özel bir teknik aracılığıyla koruma sağlamaktadır. Halka imzaları tekniğinde katılımcılarından en az birinin gerçek olduğu bir kısım kriptografik imza oluşturulur.

Bu imzalardan hepsi geçerli olarak yansıdığı için, hangisinin gerçek olduğu dışarıdan ayırt edilemez. Bu sistem kimi çevreler tarafından desteklenirken; kimi çevrelerce de olumsuz olarak karşılanan bir gizlilik sistem olarak değerlendirilmektedir. Monero 2021 yılı başı itibarıyla 2.8 milyar dolar civarı piyasa değerine sahiptir.

Tether

USDT olarak da ifade edilen Tether gibi oluşumlar, dijital para birimlerinde sıklıkla rastlanan ani dalgalanmaların önüne geçmek için farklı bir yöntem izlerler. Sabit para olarak tanımlanan piyasa dahilinde ani kayıpları yaşamak istemeyen yatırımcılar hedef alınır. Bu sistemde yeni 2014 senesinde piyasaya sürülmüştür. Uygulama kendisini fiyat para birimlerinin dijital şekilde kullanımını kolaylaştırmak adına tasarlanmış ve blok zinciri etkin bir alan olarak tanımlamaktadır. 2021 senesinin başında 24.4 milyar dolar toplam piyasa değerine ulaşmıştır.

Binance Coin

BNB adıyla da bilinen binance coin, bir çeşit yardımcı kripto para birimi olarak hizmet vermektedir. Başlangıçta Etheraum bünyesinde çalışan binance coin daha sonra kendine ait ana ağı başlatmıştır. 2021 başlangıcı itibariyle binance yaklaşık 6.8 milyar dolar piyasa değerine sahiptir.

Cihainlink

Yine merkezi olmayan bir kripto para çeşidi olarak karşımıza çıkmaktadır. Frengi karşıtı çeşitli su kaynaklarını izlemek ve belli şehirlerde oluşan kirliliği takip etmek gibi farklı alanları mevcut olmaktadır. Cihainlink’in 2021 yılı itibarıyla yaklaşık piyasa değeri 8.6 milyar dolar civarındadır.

Stellar

XLM olarak da ifade edilen Stellar, kripto para yatırım tavsiyeleri deyince akla gelen bir başka dijital oluşumdur. Temel amacı kurumsal çözümler üretmek olan ve açık blok zinciri şeklinde ilerleyen sistemin, pek çok işlem en az maliyetle ve pratik olarak yapılmasını mümkün kılan bir işleyiş mevcuttur. Yine 2021 başı itibarıyla yaklaşık olarak 6.1 milyar dolarlık bir piyasa değeri bulunmaktadır.

Bitcoin Cash

BCH olarak da ifade edilen içerik, Bitcoin firması açısından önem arzeden uygulamalardan birisidir. 2017 senesinde hizmet vermeye başlayan uygulama kripto para içeriğindeki belli bölünmelerin sonucu olarak ortaya çıkmıştır. Şu anda yaklaşık olarak 8.9 milyar dolar civarı bir piyasa değeri vardır.

Ethereum

Kısaltılmış hali ETH olan uygulama, sıklıkla kullanılan ve kripto para piyasasında adı çok duyulan içeriklerden birisidir. Alan dahilindeki uygulamalar platformu özel olarak düzenlenmiş kriptografik jetonu bulunan eter üzerinde çalıştırılmaktadır. Eter 2015 senesinde piyasaya sürülmüştür ve günümüzde bitcoin ardında piyasa değeri en yüksek olan kripto para uygulaması olarak geçer. 2021 başı itibarıyla yaklaşık olarak 130 8.3 milyar dolar civarı bir piyasa değeri bulunmaktadır.

Yorum gönder