×

Ethereum 2.0 Staking’e Katılmak İçin En Güçlü 8 Neden

Ethereum blok ödülü nasıl alınır

Ethereum 2.0 Staking’e Katılmak İçin En Güçlü 8 Neden

Ethereum, kripto para piyasaları içinde piyasa değeri bakımından Bitcoin uygulamasının ardından ikinci sıraya yerleşen ve bu alanda adından sık sık söz ettiren içeriklerden birisi olmaktadır. Ethereum dünyasında yer alan Staking 2.0, yine bu alanda popüler hale gelen ve dikkat çeken bir diğer unsurdur.

Staking yöntemin kripto para birimleri için işlemlerin doğrulanması amacıyla bunları kilitleme hareketidir. Stake oluşturacak kişiler, bu işlem için ödüllendirilir. Peki kripto paraları kilitlemek için hangi yöntemler kullanılmaktadır ve neye ihtiyaç duyulmaktadır? Bu durumda öncelikle bilgisayar ya da mobil cüzdanla ihtiyaç olduğunu söylemek mümkündür.

Ethereum 2.0 madencilik konu dahilinde merak edilen bir diğer içerik olmaktadır. Madencilik unsurları açısından bakıldığında, tüketilen elektrik enerjisi miktarının ve genel maliyetlerin artması nedeniyle kripto para üreticisi ve yatırımcılarının değişik alternatiflere yöneldiği söylenebilir. Bir başka değişle, blok zincirinde yer alan varlıkları çeşitlendirerek, işlem ücretlerini düşürmeyi amaçlayan bir yöntem olarak Staking ortaya çıkmıştır.

Bu anlamda kripto para piyasaları dahilinde oldukça önemli bir yer tutan uygulamaya dahil olmanın çeşitli avantajları göze çarpmaktadır. Ethereum 2.0 uygulamasına dahil olmanın temel 8 faydası aşağıda sıralandığı şekilde olmaktadır:

Ethereum

Proof Of Stake Uygulaması İle Parçalama Kilidi Açma

Uygulama dahilinde yer alan Proof Of Stake sistemi aracılığıyla parçalama yapılmaktadır. Bu uygulama ile Ethereum içerisinde oluşabilecek parçalama yöntemi ile ağ tıkanıklığının azaltılması ve yeni zincirler oluşturulması daha kolay hale gelecektir.

Erişilebilirlik Oranı Yüksek Bir Ağ Oluşturma

Daha fazla kişiyi ağa davet edebilmek için ve Ethereum sistemini güvenli hale getirmek ve merkezi olmaktan çıkarmak amacıyla işler.

Sürdürülebilirliği Yüksek Bir Sistem Oluşturma

Doğrulayıcılar tarafından işlem yapılırken, performansa çok yüksek ve enerji miktarı fazla olan bilgisayarlara ihtiyaç duyulmamaktadır. Akıllı telefon ya da dizüstü bilgisayar gibi araçlarla da uygulamaya giriş yapmak oldukça rahat olmaktadır.

Doğrulayıcılar Açısından Daha Esnek Kurallar Bulunması

Genel kripto para birim içeriklerinin dışında doğrulayıcılar açısından daha esnek kurallar var olmaktadır. Bu anlamda sisteme dahil olanlar daha rahat bir işleyiş süreci içinde olarak işlem yapabilmektedir. Ethereum Staking nedir; konu dahilinde açıklama yaparken önemli olan bir başka madde ile devam edelim:

Yardımcı Platformları Kullanma Avantajı

Launchpad tarzı bazı yardımcı platformlar aracılığıyla işlem yapmayı mümkün kılan bir içeriğe sahiptir. Ethereum tarafından ifade edilen duruma göre, bir ödeme sırasında doğrudan depozito sözleşmesi adresine para gönderilmesi tavsiye edilmemektedir. Bu amaçla uygulanan yöntem, yatırımcıların uygulamanın launchpadini kullanarak işlem yapması önerisidir.

Bu aşamada uygulamaya dahil olmak isteyen yatırımcılar üç aşamalı olarak yürütülen bir kılavuz eşliğinde ilerlemelidir. Bu aşamalara göre, doğrulayıcı olmak isteyen kişi gerekli kuralları okumalıdır ve benzersiz olarak sunulan doğrulama anahtarını oluşturmalıdır. Aynı zamanda stake uygulamasını para yatırma ortamına da aktarması gerekmektedir.

Doğrudan Projede Yer Almanın Avantajı

Ethereum kripto para piyasalarında en bilindik uygulamalar arasında yer aldığı için bu projede bulunmanın avantajlarını taşımaktadır.

Uygulamanın Yatırımcı Potansiyelinden Dolayı Olumlu Etki Oranı

Ethereum bünyesinde yatırım yapan pek çok yatırımcı ile uygulama dahilinde kazanç elde etme ve başarılı olma ihtimalleri ön plana çıkmaktadır.

Ethereum’un Ödül Yöntemi

Ethereum doğrulayıcılarına sunulan yüksek oranlı ödüllerde iyi bir sebep olmaktadır. Ethereum’un ödül sistemi, uygulamayı cazip kılan özelliklerden bir diğeri olmakta ve dikkatleri üzerine çekmektedir. Yazımız dahilinde verilen bilgiler ışığında makalede bulunan bilgiler birer yatırım tavsiyesi niteliğinde olmamaktadır.

Yorum gönder