×

Ethereum Fiyatını Etkileyen Faktörler

Ethereum fiyatını etkileyen faktörler

Ethereum Fiyatını Etkileyen Faktörler

2015 yılında piyasaya sürülen Ethereum, bu tarihten itibaren hızlı bir şekilde piyasalara giriş yaptı. Zamanla fiyatı 1 dolarda sabitlendi ve değerini yükseltmeye başladı. Bitcoin’den sonra en büyük hacmi olan kripto para, işlem hacmini gün geçtikçe arttırmaktadır. Ethereum fiyatını etkileyen faktörler piyasaların değişimine bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Kripto para sektörü ne kadar gelişim gösterirse, coinler de o denli hızlı büyüyebilmektedir. Kripto paralarla ilgili yapılan açıklamalar piyasaların gidişatını oldukça fazla etkilemektedir.  Ülkelerin kripto paralara bakışı da bu sektörü etkileyen içinde sayılabilmektedir. Bitcoinle ilgili yaşanan her sıcak gelişme doğrudan Ethereum piyasasını da etkileyebilmektedir. Bu durumda mevcut yatırımcılar, bitcoin piyasalarının analizini de iyi bir şekilde yapabilmelidir.

Ethereum fiyatını etkileyen faktörler

Kripto Para Terimleri

Finans dünyasında köklü bir değişime neden olan kripto paralar, büyük bir dönüşüm yaşanmaya başlandı. Kripto paralar sadece bitcoinlerden oluşmamakta. Bunun yanında diğer alt coinler de takip edilmesi gereken kripto paralardan. Adını son günlerde fazlasıyla duyduğumuz kripto paralar, kendi içlerinde genel terimlere sahip. Kripto para borsasına yeni giriş yapan kişiler kripto paralarla ilgili terimler hakkında araştırmalar yapmakta. Bir alana hakim olmak için o alanın terminolojisi de iyi bilinmelidir. Temel kripto para terimleri şu şekilde sıralanabilir:

  • Banka hesaplarında bulunan IBAN olarak değerlendirilebilen Adress, kripto paraların alındığı ve gönderildiği hesapları temsil eder. Bu adresler genellikle harf ve rakamların bir araya gelmesiyle oluşur.
  • Farklı borsaların fiyat farkından faydalanmayı ifade eden Arbitrage, satım işlemleri kısmında kullanılır.
  • Destek ve direnç noktalarında analiz yaparken karşılaşılabilecek ATH, tüm zamanların en yükseği anlamına gelmektedir.
  • Dijital bir defter olarak değerlendirilebilecek blockchain, sürekli büyümekte ve farklı adresleri kayıt altına almaktadır.

Terimleri iyi derecede bilmek bu alana hakim olmanın en temel şartıdır. Bir kitap olarak betimlediğimiz kripto para borsasının sözlüğü olan terimleri iyi bilmek, bu alandaki tüm riskleri iyi okuyabilmek anlamına gelir.

HODL Edilecek Coinler

Kripto para borsası yatırımcıları ellerinde tuttukları coin’leri uzun süre ellerinde tutabilmekte ve uzun sürede kar getirebileceğini düşünerek sürekli satın alma eğiliminde olup ellerinde tutmaktadırlar. Borsacıların HODL olarak adlandırdığı bu yöntem, canın pahasına tutun ifadesinin kısaltılmış bir ifadesi. Ne kadar güven verici ve emniyetli görünse de bu yatırım türünün de birçok riski bulunmaktadır. Düşüşün yaşanacağı durumlarda bile coinleri ellerinde tutan kişiler için bu bir avantaj değil aksine risk olabiliyor. Sürekli dalgalanmaların yaşandığı kripto para piyasası, bu tür keskin ifadelere çok yer açabilen bir alan değil. HODL edilecek coinler piyasa dalgalanmalarında risk taşıyan bir durumda olabilmektedir. Unutulmamalıdır ki, alımların oldukça önemli olduğu bu alanda iyi analizlerle satış yapmak da bir o kadar önemlidir. HODL taktiğinde bir gecede zengin olabilir ya da bir gecede tüm varlığınızı kaybedebilirsiniz. Bunu önleyebilmek adına daha ılımlı taktikler yapılması uygun olacaktır.

Rıpple Hakkında

2012 yılında bir ödeme ağı olarak ortaya çıkan ripple aynı zamanda bir kripto para değeridir. Diğer birçok kripto para biriminin aksine, Ripple bir merkeze sahiptir. Blockchain üzerinde işlem görür, ancak işlem gören bütün şirketler tarafından da yönetilebilmektedir. Ripple hakkında genel olarak şunları söylemek mümkündür:

  • Ripple’ın ortaya çıkış amacı mevcut para transferlerine hız kazandırmaktır.
  • Dünyanın birçok yerinde ofisleri bulunan Ripple’ın Brad Garlinghouse tarafından CEO luğu yürütülmektedir.
  • Kripto para piyasasında bitcoin ve ethereum’dan sonra üçüncü sırada gelen en büyük hacme sahip kripto paradır.

Not: Makaledeki bilgiler yatırım tavsiyesi değildir.

Yorum gönder