×

Evdeki Bilgisayarlarla Mining Nasıl Yapılır?

Mining

Evdeki Bilgisayarlarla Mining Nasıl Yapılır?

Günümüzde fazlasıyla gündem olan ve artık teknolojinin de içinde bulunduğu bitcoin sanal para madenciliğinin kısmi karşılığı olan mining uygulaması ile gerçekleştirilir. Madencilik terimi daha donanımsal ve şirketsel olmakla birlikte mining daha ev ortamına karşılık gelen bir kelime olarak düşünülebilmektedir. Mining yatırımcıları bu yatırım şeklini seçtiklerinde bazı noktalara ve risklere dikkat etmeleri gerektiğini unutmamalıdırlar. Alınacak olan riskler ve harcanacak olan maliyet kara geçebilmek için kendini koruması gerekmektedir.

Mining uygulaması için çeşitli yollar vardır kişi veya şirketler hangi yöntem kendilerine uygunsa o yöntemi seçerek bitcoin mining yapmaya başlayabilirler. Bunlardan temel olanları aşağıda sıralanmıştır.

  • Donanım ile bitcoin madenciliği (btc)
  • Cloud mining ile bitcoin (btc) madenciliği
  • Bilgisayar ile bitcoin (btc) madenciliği
  • Mining

Donanım İle Bitcoin Madenciliği

Kripto paraya olan ilgi arttıkça donanım üreticileri de artmaktadır ve çeşitlenmektedir. Bu tarz madencilik üst düzey madenciliği temsil etmektedir . Dünyada ki başlıca kripto para donanım madenciliği üreticileri aşağıda sıralanmaktadır.                 Bu donanım üreticileri arasında devasa bir rekabet söz konusudur. İlerleyerek büyümeye devam etmektedirler .

  • Bitmain
  • Canaan
  • Marathon patent group
  • Bitfury

Ev ortamında donanım mining pek mümkün değildir. Üst düzey aletler ve üst düzey donanımlar kullanıldığı için kişisel olarak edinmek mümkün gözükmemektedir.

Cloud Mining İle Bitcoin Madenciliği

Bulut depolama ile yapılan mining evde yapmak açısından daha uygun imkanlar içerirken maddiyat açısından daha zor olabilmektedir. Bu durumun başlıca sebebi ise eve donanım alamazken kiralama açısından maaliyeti arttırdığı için evde minning için pek fazla tercih edilmemektedir ve önerilmemektedir. Donanıma sahip olmayan ama gerekli kiralama bedelini karşılayabilen kişilerce tercih konusuda olabilir.

Bilgisayar İle Bitcoin Madenciliği

Bilgisayar veya evde bulunan diz üstü laptop ile mining yapmak mümkündür. Evde mining için olmazsa olmaz ilk şartımız en az 4GB harici ekran kartına sahip bir laptop veya masa üstü bilgisayar edinmemiz gerekir.

Bunun yanında iyi bir işlemciye sahip bilgisayar olması gerekmektedir. Daha sonra ki yapılacak işlemler ise dijital cüzdan oluşturarak kodu ETH dosyasına kopyalamak olmalıdır. Daha sonra oluşturulan EHT dosyasında kazmaya başlayarak kısa yoldan kazanç sağlamaya başlayabiliriz.Sağlanan kazançları ise belli bir süre sonra kullanabilmekteyiz.

Evde Bitcoin Madenciliği Yapmak İsteyenler Dikkat !

  • Evde bitcoin mining yapmak şu an ki imkanlarla mümkün gözükmekte ancak yapılan minning pek de tatminkar olmadığı için tercih etmemeniz konusunda uyarıda bulunabilirim. CPU ile yapılan mining ve kazanç zamanı çoktan bitmekte olup daha büyük donanımlar ve şirketsel bazda sıralamalar bu tarz işlerde başarı göstermektedir.
  • Rekabet ortamı çok fazla olduğu için sanal paranın getirisi de içinde bulunduğumuz zaman diliminde fazla olduğu için bu işe yeni başlayan veya bu işe yeni girenler için daha temkinli olunması konusunda uyarıda bulunabilirim.
  • Minning yapmak için gerekli teçhizat önemli olup basit kurulan ve kalitesiz teçhizat sağlıklı ve istenilen sonucu vermeyecektir. Mining için temel gereken teçhizat grafik işleme birimi ve entegre devreye ihtiyaç vardır. Bunun yanında ev ortamında donanım ısınmasına karşın maliyet arttırıcı soğutma sistemi ve elektrik giderleri de düşünülmelidir.
  • Gerekli devreler kurulumlar yapılmış olsa da ilerleyen teknoloji ve artan rekabet ev ortamı ve evdeki mining çalışmaları ve yatırımları için oldukça dikkat edilmesi gereken ana unsur olmalıdır.

Yukarıda verilen bilgiler ne kadar cazip kolay kazanç gibi görünse de evde ki mining yatırımcıları için kesinlikle yatırım amaçlı yazılmamıştır.

Yorum gönder