×

Hangi Ülkeler Bitcoin Madenciliğinde Başarılı?

Hangi ülkeler bitcoin madenciliğinde başarılı

Hangi Ülkeler Bitcoin Madenciliğinde Başarılı?

Kripto para ile ilgilenenlerin en çok cevabını araştırdıkları konular arasında, Hangi ülkeler bitcoin madenciliğinde başarılı? gelmektedir. Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin temelini oluşturan madencilik uygulamaları ile blok zincirler üzerinde kripto para üretimleri, kripto para alım satım işlemleri yapılmaktadır. Madencilik yapan kripto para yatırımcılarına ise madenciler denilmektedir.

Kripto Para Madenciliği

Kripto para piyasasında kripto para madenciliği, her zaman büyük bir öneme sahip olup, bu madenciliğin verimli olması için bir takım noktalara da dikkat etmek gerekmektedir. Verimli bir kripto para madenciliği yapabilmek içinse öncelikle şunlar gerekli olmaktadır;

  • Karmaşık durumları halledebilen bilgisayar sistemleri
  • İyi bir internet bağlantısı
  • İyi bir enerji sistemi
  • Madenciliğin en iyi yapılmasını sağlayan ülke seçimi

Buradaki son şıkta yer alan madenciliğin yapıldığı ülkede önemli bir yer tutmaktadır. Bitcoin madenciliğinde ülkeler arasında büyük farklılıklar olabilmektedir. Bu nedenle madencilik yapılan ülkenin iyi seçilmesi lazımdır.

Kripto Para Madenciliğinde İyi Olan Ülkeler

Kripto para madenciliğinde iyi ve en başarılı olan ülkeler şu şekilde sıralanmaktadır;

  • Çin
  • Venezuella
  • İzlanda

Kripto Para Madenciliğinde İyi Olan Ülke Çin

Tüm dünyada ve Bitcoin üreten ülkeler arasında en iyi madenciliğin yapılabildiği ülke Çin olmaktadır. Bütün kripto para piyasasını domine eden ülke olarak Çin, Bitcoin ve diğer kripto para birimleri madenciliğinde birinci sırada yer almaktadır. Uzak doğunun en büyük ülkesi olan Çin’de, tüm dünyada yapılan kripto madenciliğinin % 65’i gerçekleşmektedir. Bu madencilik Çin’in, Uygur ve Sincan bölgelerinde yoğunlaşmaktadır. Yapılan madenciliğin büyük bölümünü oluşturan Uygur ve Sincan bölgesi, aynı zamanda Çin’in en büyük enerji üretim bölgesi olarak da dikkat çekmektedir. Bu bölgede elektrik şirketleri fazla gelen elektriği bitcoin madencilik şirketlerine aktarmakta ve böylelikle madencilikte kullanılan enerji bedeli çok ucuza gelmektedir.

Hangi ülkeler bitcoin madenciliğinde başarılı

Kripto Para Madenciliğinde İyi Olan Ülke Venezuella

Venezuella, dünyanın en çok Bitcoin üreten üreticilerinin bulunduğu ülkeler arasındadır. Bunun nedeni ise ucuz enerji fiyatları olmaktadır. Bu sayede bir çok bitcoin madencisi Venezuella’da madencilik yapmayı tercih etmektedir. Bitcoin madencilerinin popüler yerlerinden birisi olan ülkede, son zamanlarda yaşanan siyasi karışıklıklar ve sosyal olaylar bitcoin madenciliği üzerinde olumsuz etkiler sağlasa da, hala madenciliğin en çok yapıldığı ülkelerden birisi de Venezuella olmaktadır.

Kripto Para Madenciliğinde İyi Olan Ülke İzlanda

Küçük bir ada ülkesi olan İzlanda, kripto madencilerinin en çok tercih ettiği ülkelerden birisidir. İzlanda’yı kripto para madenciliğinde tercih edilir yapan başlıca etkenler ise ucuz enerji fiyatları olmaktadır. İzlanda’da bulunan jeotermal ve hidroelektrik santralleri sayesinde elektrik ve enerji fiyatları çok ucuza gelmektedir. Bitcoin madencileri için en önemli şey olan enerjinin ucuz olmasından dolayı, İzlanda madencilikte en çok tercih edilen yerlerden birisi olmaktadır.

Kripto Madenciliği Çeşitleri Nelerdir?

Kripto madenciliği yapmanın üç yolu bulunmakta olup, bunlar şu şekilde sıralanmaktadır;

  • CPU Madenciliği
  • GPU Madenciliği
  • Bulut Madenciliği

CPU Madenciliği

Dünya üzerinde en çok yapılan madencilik türlerinden birisi GPU madenciliği olmaktadır. GPU madenciliği için işlemci gücü yüksek olan bilgisayarlar ve cihazlar yeterli olmaktadır.

GPU Madenciliği

GPU madenciliği düşük elektrik harcaması ve yüksek depolama alanları ile son yıllarda en çok tercih edilen madencilik haline gelmiştir. Masrafı diğer madencilik türlerine göre daha fazla olsa da, diğer avantajları açısından sıklıkla kullanılır hale gelmiştir.

Bulut Madenciliği

Özel kurumların kurmuş olduğu tesisler üzerinden yapılan madenciliğe ise bulut madenciliği denilmektedir. Gelişen teknolojiye bağlı olarak bu hazır tesislerde madencilik yapmak pek çok kişi açısından, her zaman daha iyi ve avantajlı olmaktadır.

Sorumluluk Reddi: Bu makalede yer alan bilgiler tamamen bilgi verme amaçlı olup, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

Yorum gönder