×

IOST Hakkında Detaylı Bilgi Nedir, Nereden Alınır?

IOST

IOST Hakkında Detaylı Bilgi Nedir, Nereden Alınır?

IOST, temel olarak Blockchain üzerindeki farklı problemleri çözmeyi amaçlar. Internet of Services olarak açılmakta olup mevcut,

  1. Ölçeklendirme,
  2. Düşük işlem hızı,
  3. Yüksek işlem ücreti,

Problemlerini çözmeyi hedefler. Tüm online hizmet sağlayıcılarını olarak müşteri kabul eder. Proof of Believability ve Efficient Distribution Sharding yeniliklerini getiren IOST, yenilikçi yapısıyla bir çare getirmeye çalışır.

EDS olarak da kısaltılan Efficient Distribution Sharding ona büyük ve dinamik parçalara bölünme izni vermektedir. Bu sayede ağ içerisindeki işlemler, tarafsız biçimde dağılabilir. Proof of Believability kullandığı için harcadığı enerji tüketimi PoW protokolüne göre daha düşüktür.

Yeni sistem iki katmanda meydana gelmekte olup, bunlar normal ve inanırlık katmanlarıdır. İçerisinde mevcut olan her üyenin Believability değerleri olup, bunlar kapsamında sayısı bini bulan işlemler birbirinden ayrılır.

IOST Atomix Özelliği Nedir?

Atomix, Shard olarak da adlandırılan büyük parçalar içerisinde tutarlı bir yapısı zorunlu hale getirir. Özellikle kapsamında IOST, büyük parçalar içerisinde meydana gelebilecek tutarsızlıkları kaldırmayı amaçlar. Blockchain sistemi mikro durum blokları yardımıyla kendi ağı içerisinde pay eder. Bunun getirdiği etki sayesinde güvenli bir platform oluşur.

Bu sistem içerisinde kullanılan token IOS olup, birçok işlevi bulunur. Ancak bunlardan en önemlisi inanırlık değerlendirmesinde kullanılması yönündedir.

IOST

IOST Özellikleri Nelerdir?

Coin sektörünün gelişmesiyle beraber, birçok yeni yatırımcının yeni odak noktası burası olmuştur. Burada birçok seçenek olduğu için, kişiler daha iyi karar verebilmek için özelliklerini de göz önünde bulundurur. Bu bakımdan IOST kripto para şu gibi özellikleri taşır;

  1. IOST Atomix, ölçeklendirme imkânı sağlar. Böylece kullanıcıların yaptığı işlemlerde hız artar.
  2. Protokoller, çapraz özellik yardımıyla hızlı biçimde meydana getirilebilir.
  3. Etkili ve güvenli bir yapısı vardır.
  4. Ödenen komisyonlar oldukça düşüktür.

İçerisinde doğruluk algoritmaları da mevcut olup, bu sayede işlem gerçekleştirirken sapma oluşmaz.

IOST Kim Tarafından Başlatıldı?

IOST Ocak 2018’de 6 isim tarafından oluşturulmuştur. Bunlar,

  1. Jimmy Zhong,
  2. Terrence Wang,
  3. Justin Li,
  4. Ray Xiao,
  5. Sa Wang
  6. Kevin Tan

Bu isimlerden Jimmy Zhong, Amerika Birleşik Devletleri ve Çin’de çeşitli teknoloji girişimleri oluşturmuştur. Üniversite zamanında, ilk firmasını öğrencilerin ders notlarını değiş tokuş edebileceği bir pazar yeri şeklinde meydana getirmiştir. Ardından Pekin’e dönerek IOST dâhil birçok projeyi başlatmıştır.

Terrence Wang ise önceki senelerde Uber yazılım mühendisi olmuştur. Kendisinin Minnesota Üniversitesi’nden bilgisayar bilimi diploması vardır. Buna ek olarak, Princeton Üniversitesi’nden bilgisayar bilimi alanında yüksek lisans derecesini kazanmıştır.

Justin Li, ise bir dönemler Goldman Sachs içerisinde yatırım bankacılığı ortağı, Mobike’da veri bilimcisi gibi görevlere sahip olmuştur. Uygulamalı matematik ve bilgisayar bilimleri bölümünden oldukça yüksek bir puanla mezuniyet sahibidir.

IOST Nereden Alınır?

Günümüzde bilindiği üzere bazı coinlerin madenciliği yapılmamaktadır. Ne var ki IOST onlardan bir tanesi değildir. Bu sebeple uygun cihazları edinmeniz ardından, bir madenci olabilir ve kendi coinlerinizi kazanabilirsiniz. Firmanın resmi sitesi https://iost.io/ olup, buradan gerekli tüm detayları alabilirsiniz.

Eğer satın almak istiyorsanız, tek seçeneğiniz satın almaktır. IOST coin fiyat tüm coinler gibi sürekli güncellendiği için, alım yapacağınız zamana dair incelemek gerekir. Ancak ülkemiz piyasasında değeri güncel olarak 0.2498 Türk Lirasıdır.

Bununla beraber geçtiğimiz 24 saat içerisinde, 908,675,674 Türk Lirası gibi büyük bir hacme ulaşmıştır. Piyasada bulunan değeri 4,110,396,124 TL’dir. Satın almak için, bir borsaya üye olmanız gerekir.

Yorum gönder