×

IOTA Hakkında Detaylı Bilgi Nedir, Nereden Alınır?

IOTA

IOTA Hakkında Detaylı Bilgi Nedir, Nereden Alınır?

Günümüzde coin üzerine yatırım yapmak isteyenler, tabii olarak ilk önce üzerine araştırma yapmaktadır. IOTA coin nedir gibi sorular onu anlamaya daha fazla yardım ettiği için, yatırımın da daha doğru yapılmasına yardım eder.

Bir kripto para birimi olan IOTA, açık kaynaklı bir kod yazılımına sahiptir. Internet of Things aracılığıyla farklı makineler arasında sağlıklı ve güvenli bir iletişim sağlar. Buna ek olarak ödeme tekniği de sunar. DAG teknolojisi kullanmakta olup, sahip olduğu işlem ücreti boyut göz ardı edilmeden sıfır olarak belirlenir.

Sistem oldukça hızlı bir yapıya sahip olup, gerekli onaylar hızlı biçimde verilir. Eş zamanlı gerçekleştirebileceği işlemler sınırsız olup, hesaplama da gerçekleştirebilir. 2015 senesinde,

  1. David Sønstebø,
  2. Sergey Ivancheglo,
  3. Dominik Schiener,
  4. Serguei Popov,

Tarafından kurulmuştur.  Her coin üzerinde olduğu gibi değerleri sürekli yükselir. Ancak Amerikan borsalarında 1,14 dolardan işlem görmektedir. Türk borsalarında ise 9,72 Türk Lirasıdır.

IOTA

IOTA İçerisindeki Para Birimleri Nelerdir?

IOTA içerisinde farklı para birimleri bulunur. Bunlar lota olarak ifade edilir. Bunların önüne bazı kelimeler eklenerek, para birimleri meydana getirilmiştir. Bunların her biri farklı değerlerde olup şu şekildedir;

  1. Kilolota – Ki: 1.000 IOTA
  2. Megalota – Mi:1.000.000 IOTA
  3. Gigalota – Gi: 1.000.000.000 IOTA
  4. Teralota – Ti: 1.000.000.000.000 IOTA
  5. Peralota – Pi: 1.000.000.000.000.000 IOTA

Her ne kadar kilobayt, petabayt ve megabayt gibi kavramlara yakın isimlendirmesi olsa da onlardan tamamen farklıdır. Dolayısıyla karıştırılmaması gerekir.

IOTA Şifrelemesi Nasıldır?

Her kripto parada olduğu gibi, IOTA grafik de değişken bir yapı izler. Bu nedenle borsalar üzerindeki son değerlere göre yatırım düşünmeniz gerekir.

Kripto paralarda şifreleme oldukça önemlidir. Bu nedenle yatırımcıların sordukları sorular içerisinde güvenliğe yönelik sorular da vardır. Sistem bu bakımdan Winternitz kullanır. Bu karma tabanlı bir şifreleme uygular.

Eliptik eğri kriptografisi ile kıyaslandığında daha hızlı olduğu görülür. Kuantum algoritması kullanılması sebebiyle dışarıdan gelecek saldırılara karşı dayanıklı bir yapısı bulunur.

IOTA Madenciliği Yapılır Mı?

Günümüzde birçok kişi bir borsadan gerçek parayla kripto para alıp, satmak yerine doğrudan kendi kazancını elde etmek ister. Ancak bilindiği üzere her coin, madencilik yapılan türden değildir. Bunlardan bir tanesi de IOTA’dır.

Eğer IOTA üzerine yatırım yapmak istiyorsanız, madencilik için gerekli ekipmanlarınız hazır bile olsa bu sebeple işlem yapamazsınız.

IOTA Nasıl Alınır?

Kripto para kazanmanın iki yöntemi vardır. Bunlar yukarıda da bahsettiğimiz üzere borsalardan almak ve madencilik yapmaktır.

Eğer IOTA üzerine yatırım yapmak istiyorsanız,  bunlardan ikincisi sizin için geçerli değildir. Borsa olarak tercih edilebilecek çok sayıda seçenek olup bazıları,

  1. IOTA Binance
  2. Bitfinex: Amerika Birleşik Devletleri vatandaşları kullanamaz.
  3. CoinSpot,
  4. CoinFalcon,
  5. Bit520,
  6. Exrates,
  7. OKex: Amerika Birleşik Devletleri vatandaşları kullanamaz.
  8. CoinOne,

Şeklindedir. Bunlara üye olmanız ardından gerçek para karşılığı almanız mümkündür. Ancak borsa seçmeden önce emin olmanız önerilir.

IOTA’nın Ortakları Kimlerdir?

Bilindiği üzere firmalar, coinler ile ortaklık yapabilmektedir. Bu bakımdan IOTA’nın da bazı ortaklıkları vardır. Bunlar 20 üzerinde olup bazıları,

  1. Samsung,
  2. Cisco,
  3. Volkswagen,
  4. Deutsche Telekom,
  5. PwC,
  6. Fujitsu,
  7. Bosch,
  8. Orange,

Şeklindedir. Sahip olduğu bazı avantajlar,

  1. Ölçeklendirilebilir yapısı,
  2. İşlem ücretlerini sıfırlaması,
  3. Merkeziyetsiz yapısı,
  4. Modüler olması,

Şeklindedir. Tüm bunlar Tangle teknolojisi ile mümkün olmaktadır.

Yorum gönder