×

Kripto Para Borsası Nasıl Kurulur?

kripto para borsası

Kripto Para Borsası Nasıl Kurulur?

Günümüzde sıkça kullanılan kripto para borsası genel olarak kripto para ticaretinin dönüldüğü sistemlerdir. Sistemler üzerinden dijital varlıklar yanı para ticareti yapılır. Kripto para borsası üzerinden çeşitli alım ve satım gerçekleşir.

Kripto Para Borsası Kurulumu

Kripto para borsası kurulumu için öncelikle birtakım şeyler bilinmelidir. Kurulan borsanın amaçları gibi faktörler değişiklik gösterir. Genellikle cevap aranan sorular şu şekildedir;

  • Ne işi yapılacak?
  • Yerel düzenlemeler nasıl yapılır?
  • Güvenirlilik faktörü nasıl oluşur?
  • Müşteri hizmetlerine kolay ulaşım mümkün mü?

Gibi sorular araştırılmalı ve buna cevap verilmelidir.

Borsa Çalışma Sistemi

Kripto para borsası nasıl kurulur? Sonrası birçok kişi tarafından soruluyor. Kripto para borsası kurulmadan önce gerekli planlamaların yapılması gereklidir. Bunun beraberinde borsa sisteminin resmi olması için çeşitli izinlerin alınması gerekir. Böylece yasalara uygun bir hale getirilir. Yasal konularda hukuk desteği almak yararlı olabilir.

Birçok ülkede borsa işlemi yapmak için KYC adı verilen prosedürler vardır.  Bu prosedürler müşteri tanı anlamına gelir. Prosedür ile nüfus cüzdanı tanımlamadır. Böylece oluşabilecek dolandırma gibi durumlar ortadan kalkar.

kripto para borsası

Banka İle Ortaklaşa Çalışın

Gerçekleşen ödemelerden dolayı paraların çalışması için bir banka ile ilişkisi bulunması gerekir. Böylece çevrim içi hizmetlerde banka önemlidir. Mesela günümüzde Akbank ile birlikte BtcTurk Bitcoin ortaklığı bulunur.  Böylece işlemler hızlı bir şekilde gerçekleşir. Hız özellikle kripto para borsası için önemli bir unsurdur.

Borsanın işlemesi önemlidir.  Yeni borsalar için likidite aranır.  Likidite, varlıkların hızlı bir şekilde paraya dönüşmesidir. Likidite işleminin artması için yani kripto para borsası arası ticaret yapımı gereklidir.

Kripto Para Borsası Güvenlik

Kripto para borsası güvenliği müşterilerin varlıklarını ve işlemlerini korur beraberinde müşteri kimliklerini de korur. Mevcut güvenlik sistemi gelişmiş düzeyde değil ise müşteri tazminat ister. Güvensiz bir borsa olunur ise hem tercih edilebilirlik azalacaktır.

Kripto para borsası içerisinde aynı zamanda müşteri desteği çok önemlidir. Özellikle KYC prosedürünün onayı, mevcut müşteriler ile ilgilenme ve para yatırma gibi işlemler de mister ekibi hizmeti de oldukça mühimdir. İyi bir ekip borsanızın büyümesini beraberinde getirir.

Türkiye ‘ de Bulunan Kripto Para Borsaları

Ülkemizde Kripto para borsası alım satım hizmetleri oldukça popüler bir durumdadır. Özellikle Kripto para denildiğinde akla ilk olarak Bitcoin gelir. Ülkemiz kısa sürede büyük bir Kripto para borsası adımı atmış olup başarısını devam ettirmektedir. Yerli kripto para borsaları da oluşmuş durumdadır.

Özellikle kullanıcılar tarafından yeni Kripto para borsaları oluşması büyük bir ilgi görüyor. Ülkemizde bulunan Kripto para borsası maliyetleri Türk Lirası üzerinden işlem yapmaktadır. Bundan dolayı Kripto paraların Türk lirası işlem çeşitleri de mevcuttur. Ülkemizde başlıca bulunan Kripto para borsaları şu şekildedir;

  • BTCTURK
  • Paribu
  • Vebitcoin
  • Bitexen
  • Thedox
  • Coinzo
  • BitTurk, gibi Kripto para borsaları

Dünyada En Çok İlgi Gören Kripto Para Borsaları

Dünya çapında birçok Kripto para borsası bulunuyor. Ancak son Zamanlarda sadece bunların birkaçı tercih ediliyor. Dünya çapında tercih edilen borsalar ise şu şekilde karşımıza çıkıyor;

  • Binance Kripto Para Borsası

Daha çok geniş bir Kripto para seçeneği bulunduğu için sıklıkla tercih edilir. Aynı zamanda Binance Kripto para borsası düşük işlem maliyetine sahiptir .

  • Bitvavo Kripto Para Borsası

Birçok ödeme sunması ile ön planda yer alıyor.

  • Bypit Kripto Para Borsası

7/24 sunduğu müşteri hizmetleri ile ön planda olarak sıklıkla tercih edilir.

  • Bitmex Kripto Para Borsası

2014 senesinden itibaren hizmet veren başarılı Kripto para borsaları arasında yer alır.

Günümüzde kullanılmakta olan birçok Kripto para borsası olsa da yukarıda verilen bilgiler yatırım tavsiyesi değildir.

Yorum gönder