×

Kripto Para Borsasında Volatilite Nedir?

Kripto para borsasında volatilite nedir

Kripto Para Borsasında Volatilite Nedir?

Günümüzde kripto para yatırımcılarının en çok araştırdığı konulardan birisi de, Kripto para borsasında volatilite nedir? olmaktadır. Kripto para borsalarında volatilite oynaklık anlamına gelmekte olup, bu borsalarda tüm gün boyunca yaşanan fiyat dengesizliklerine verilen isim olmaktadır. Kripto para piyasalarında yaşanan bütün bu ani fiyat değişiklikleri de volatilite olarak geçmektedir.

Bitcoin Piyasasında Yaşanan Volatilite Nedenleri Nelerdir?

Bitcoin fiyatlarında, ani yükseliş ya da ani düşüş olarak görülen volatilite hareketleri ve bu ani fiyat değişimleri, her zaman kripto para yatırımcılarını tedirgin eden bir etken olmaktadır. Bu yüzden kripto volatilite analizlerinin her zaman iyi yapılması icap etmektedir. İyi yapılan analizler sonucunda volatilite nedeniyle oluşan istenmeyen gelir kayıplarının da önüne geçilmiş olmaktadır. Bu bağlamda volatilitiye yol açan nedenler, genel olarak şu şekilde sıralanmaktadır;

  • Likidite durumları
  • Büyük oranlarda bitcoin sahibi olan kişilerin durumları yani balinalar
  • Piyasa büyüklükleri
  • Kripto para borsalarında yaşanan çatallanmalar, diğer adı ile forklar
  • Medyada Bitcoin hakkında çıkan haberler
  • İtibari para olma durumları
  • Kripto para borsasında volatilite nedir

Bitcoin Volatilitesi Hakkında Bilinmesi Gerekenler Nelerdir?

Kripto para borsalarında yatırım ve işlem yapmak isteyenlerin, aynı zamanda bitcoin volatilitesi kapsamında gerekli olan analizleri yapması büyük önem taşımaktadır. Buna göre Bitcoin volatilite analizi için şunların bilinmesi gerekli olmaktadır;

  • Volatilitede Fiyat Değişiklikleri Beraberinde Yüksek Hacmi Getirmektedir
  • Bitcoin Fiyatı Her Zaman Diğer Kripto Para Birimlerinin Fiyatları ile Beraber Hareket Etmektedir
  • Bitcoin En Düşük Volatiliteye Sahip Olan Para Birimidir
  • Bitcoin İle Volatilite Ticareti Yapmak

Volatilitede Fiyat Değişiklikleri Beraberinde Yüksek Hacmi Getirmektedir

Bitcoinde ve kripto para dünyasında ani fiyat değişiklikleri yani volatilite oldukça sık yaşanmakta olup, bununla beraber bu hızlı fiyat değişiklikleri her zaman yatırımcıların panik olmasına neden olmaktadır. Bu nedenle yatırımcılar yaşanan bu panikle içinde oldukları pozisyonları kapamaya çalışmaktadırlar. Böylelikle oluşan bu durum sonucunda, kripto para değerlerinde de daha büyük düşüşler ani olarak ortaya çıkmaktadır. Bu nedenle bu gibi durumlarda her zaman sakin kalıp, o doğrultuda hareket etmek lazımdır.

Bitcoin Fiyatı Her Zaman Diğer Kripto Para Birimlerinin Fiyatları ile Beraber Hareket Etmektedir

Kripto para piyasasında Bitcoin fiyatı tek başına çok nadir olarak değişmektedir. Bitcoin fiyatının değişmesinde ki en büyük etken diğer kripto para birimlerinin fiyatlarında yaşanan dalgalamalar olmaktadır. Bunun dışında Bitcoinde yaşanan volatilitenin bir diğer nedeni de, bitcoin ile ilgili olarak çıkan bir haber ya da bazı ticari hamleler olmaktadır. Buna bağlı olarak zincirleme bir halde diğer kripto para değerlerinde de volatilite durumları yaşanır hale gelmektedir.

Bitcoin En Düşük Volatiliteye Sahip Olan Para Birimidir

Bitcoin kripto volatilite olarak en düşük dalgalanmaya sahip olan bir para birimidir. Bunun sebebi ise Bitcoinin az değişkenlik göstermesi olmaktadır. Diğer kripto para birimlerine göre en eski kripto para birimi olan Bitcoin’de daha az volatilite yaşanmasının nedeni ise daha köklü temellerde olmasından kaynaklanmaktadır. Bu nedenle kripto para yatırımcıları en çok Bitcoini tercih etmekte ve ona daha çok güven duymaktadırlar.

Bitcoin İle Volatilite Ticareti Yapmak

Son yıllarda kripto para borsalarında Bitcoin ile volatilite ticareti yapmak oldukça artış göstermiş bulunmaktadır. Pek çok yatırımcı Bitcoin fiyatları üstte çıktığında ya da alt seviyelere indiğinde spekülasyonlar yaparak, opsiyonlarını gerçekleştirmekte ve iyi oranlarda gelir elde edebilmektedirler. Böylelikle Bitcoinin ani fiyat dalgalanmaları ile ticaret yapılabilmektedir.

Sorumluluk Reddi: Bu makalede yer alan bilgiler tamamen bilgi verme amaçlı olup, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

Yorum gönder