×

Kripto Para Kredi Kartı İle Nasıl Alınır?

Kripto Para Kredi Kartı İle Nasıl Alınır

Kripto Para Kredi Kartı İle Nasıl Alınır?

Kripto Para Kredi Kartı İle Nasıl Alınır? işlemi günümüzde çok sık yapılıyor. Eskiden bu iş oldukça zorlayıcı oluyordu. Fakat artan teknoloji ve yenilikler ile bu daha kolay bir hal alıyor. Kredi kartı ya da herhangi bir banka kartı ile Kripto para almanın birden fazla yolu bulunuyor. Bu yollardan en çok tercih edilen ise borsa aracını kullanmak oluyor. Kredi kartı ile alımda ;

  • OKEx
  • Coinmama
  • Bitpanda
  • Binance
  • Changelly

Gibi borsalar ülkemiz üzerinde kredi kartı ile alımı destekler. Mastercard ve Visa kartları desteklenir.

Kripto Para Kredi Kartı İle Nasıl Alınır

Kredi Kartı İle Kripto Para Alma Süreci

Kredi kartı ile onaysız kripto para alma işlemi kısa süren basit bir işlemdir. Bahsedilen bu süreç birçok borsaya göre çeşitlilik gösterse de temel olarak üç işlemden oluşur.

  1. Borsa Hesabı Açılmalıdır

Mevcut bölgenizde bulunan kredi kartı yardımıyla kripto para almak için bir borsa seçilmesi gerekir. Genellikle  Switchere, lBitstamp ve Coinbase gibi borsa ortamları bu işlemleri ilk kez yapacak kişiler için daha basit bir seçimdir. Özellikle sosyal ticaret için tercih edilir.

Bunun yanı sıra Coinmama ve Bıtpanda borsa ile kredi kartı BTC almak ideal bir seçimdir. Son zamanlarda ortaya çıkan LocalBitcoins özellikle Bitcoin alımı gerçekleşir. Eğer kripto para olarak Bitcoin  ya da altcoin alınacak ise KuCoin iyi bir seçim olabilir.

  1. Hesap Doğrulama Yapılması Gerekir

Kredi kartı ile Kripto para alma işlemine geçmeden önce mevcut hesabın doğrulaması yapılmalıdır. Seçilen işlemler kapsamında doğrulama aşamasında kimlik ya da diyar farklı kişisel bilgiler istenebilir. Bu işlemler sonrasında ise kredi kartı kolay kripto alımı yapabilinir.

  1. Kripto Para Alım Onayı

Açılan borsa ile sisteme girilmesi gerekir. Giriş ardından ise sonra kredi kartı kartı ile Bitcoin alma gibi işlemler seçilmeli ardından ise gereken bilgiler doldurulmalı ve onayı gerçekleşmelidir. Onay sonucunda alım bir süre sonra gerçekleşebilir.

Fakat bu işlemler yapılırken bazen kısıtlamalar meydana gelebilir. Bu durum göz ardı edilmemelidir. Buna ek olarak seçilmiş olan borsaların farklı özellikleri ve şartları  bulunur. Ancak tercih edilen yöntemin havale ile gerçekleşmesi  daha az maliyetli olur.

Son olarak şu da belirtilmelidir ki, dolandırıcılık gibi mağduriyetler yaşamamak için güvenilir olmayan şirketlere dikkat edilmelidir. Bu bilgiler yatırım tavsiyesi değildir.

Kredi Kartı İle Kripto Para ATM İşlemi

Günümüzde kredi kartı ile Kripto para alımı gerçekleşmesi mümkündür.  Buna ek olacak oluşturulan bazı kripto ATM cihazları bulunur. Mesela kripto para olarak Bitcoin çok fazla ortaya çıkar.  Bu sanal paranın aynı zamanda ATM cihazları da bulunur.

Hatta mevcut CoinATMradar web sitesi tarafından bulunan ATM cihazları  yeri öğrenebiliyor. Kredi kartı ile Kripto para ATM işlemi daha pratik bir seçimdir.

ATM İle İşlem Yapımı

Binance kredi kartı ile kripto para almak gibi işlemler özellikle ATM üzerinden çok basit bir şekilde gerçekleşiyor. ATM ile işlemler şu şekilde yapılır;

  • Öncelikle mevcut Kripto para cüzdanı oluşturulmalıdır.
  • Kripto cüzdan oluşumu gerçekleştikten sonra size en yakın ATM cihazını bulmalısınız.
  • AKM üzerinde belirtilen talimatlar doğrultusunda istediğiniz Kripto para birimini seçebilirsiniz. Bu işlem esnasında kimlik doğrulaması gibi durumlar söz konusu olabilir.
  • Qr kodu istenir. Bu kodu okuttuktan sonra kredi kartı ile BTC Kripto para alımı işlemi tamamlayınız.
  • Onayladıktan sonra işlem kısa bir süre sonra tamamlanmış olarak hesabınıza aktarılacaktır

ATM üzerinden gerçekleşen işlemler esnasında bazı durumlarda ATM ücreti istenebilmektedir.

Yorum gönder