×

Kripto Para Madenciliği Yapanlar İçin 10 Farklı Öneri

kripto para madenciliği

Kripto Para Madenciliği Yapanlar İçin 10 Farklı Öneri

Kripto paralara olan eğilim bu denli yükselmişken sanal para kullanıcılarına sanal para uzmanları tarafından yapılan ikazlar mutlaka göz önünde bulundurulmalıdır.

Birçok kripto para kullanıcısı bununla ilgili çokça soru sormaktadır. Bu soruların başında kripto para sahtekarlığı, kripto para yorumları, ekran kartı dolandırıcılığı gibi çokça sorular sorulmakta şimdi bu soruları yanıtlayalım.kripto para madenciliği

Kripto Para Sahtekarlığı

Bu alana olan ilgi arttıkça birçok kullanıcı bu alana yatırım yapmaya başlamıştır. Bu yatırımda minimum ve maksimum derecede para kazanmaya başladıkça bu alana olan ilgileri artmaktadır. Bu artış sonrasında bu sektöre girmeye karar veren ve bulanda madencilik yapmak isteyen pek çok genç bu alana yönelmiş durumda. Madencilik yapmak isteyen kişi sayısı arttıkça bu alanda ki ekran kartı sayısı bir o kadar azalmaktadır. Bu azalış beraberinde ekran kartına olan erişimi zorlaştırmaktadır. Madencilik yapmak isteyen pek çok kişi artık ciddi anlamda zorlanırken madenci sayısı arttıkça bu alandaki kalite de bir o kadar azalmaktadır.

Madencilik sektörüne olan bu ilginin bir diğer sonucu ise ekran kartı fiyatlarının eski fiyatlara oranla üç dört kat artmış olmasıdır.

Bu anlamda uzmanların önerilerine kulak vererek daha dikkatli bitcoin alım satımı yapmak gerekmektedir.

Bu anlamda dikkat edilmesi gereken bir diğer husus ise ekran kartı fiyatlarının artmış olmasından dolayı ekran kartı dolandırıcılığının yapılıyor olmasıdır. Bu dolandırıcılık ile kaliteli olmayan kısa ömürlü kartların düşük veya eski fiyatları ile kullanıcılara sunuluyor olmasıdır.

Eski ve kullanım ömrü dolmuş kartlar birtakım iyileştirilmelerden sonra çok kısa süre ile işlev görse bile devamlılık arz edemez ve kısa sürede kendilerini kapatır ya da tamamen yok olurlar.

Kripto Para Madenciliği İçin 10 Uyarı

  • Verilenler dikkate alınarak kripto para madenciliği yapmak ciddi anlamda kullanıcılara fayda sağlayabilir.
  • Madencilik yapmak isteyen birçok kişiye uzmanlardan gelen ilk görüş bu para biriminin gerçek niteliğe sahip olmadığı bundan dolayı pek çok dünyaca ünlü şirketin tercih etmediği söyleniyor.
  • Madencilik işlemleri için günler yıllarca bilgisayar donanımının çalışması ve başında ciddi zaman harcanması gerektiği bildiriliyor. Bundan kaynaklı olarak oluşacak olan elektrik masrafı düşünüldüğünde bitcoin alım satımının veya madenciliğinin de aslında pekde karlı olmadığı düşülmektedir.
  • Bu madencilik alanında yapılan işlemin biraz daha kar elde etmek için daha büyük çapta yapılması gerektiği bilinmektedir.
  • Geriye yeşil bir dünya bırakmak için sanal paranın pek de yararlı olmadığı veya bu hususunda düşünülmesi gerektiği düşünülmektedir.
  • Birçok uzmanın uyarılarından bir tanesi de madencilik işlemi adı altında siber güvenlik kurallarının ihlal edildiği ve bu alanda güvenlik izafiyeti oluşturduğu biliniyor.
  • Birçok özel kuruluşa ait işlemci gücünü sanal para madenciliğinde kullandıkları tespit edilmiş durumdadır.
  • Yazılımları yükselterek bu işlemi gerçekleştirdikleri var sayılıyor
  • Bir diğer önemli uyarı ise kripto para madencilerinin siber güvenlik suçu için nerede kaşınıza çıkacağının belli olmadığıdır. Herhangi bir internet sitesinde karşınıza çıkarken çok donanımlı bir sitede de karşınıza reklam içeriği alt metni olarak çıkması mümkündür.
  • Bir diğer dikkat edilmesi gereken husus ise sahte şekilde lisansı alınmamış olan sahte mobil uygulamalardır. Bu uygulamalardan kripto para için giriş yapmak ve üyelik oluşturmak son derece tehlikeli ve sakıncalıdır. Bu konuda dikkatli inceleme yaparak en çok tercih edilen lisanslı mobil uygulamalar tercih edilmelidir.
  • Bir diğeri ise güvenilir olmayan e posta uygulamalarıdır. Sahte açılmış gerçek kimliği veya kuruluşu olmayan uygulamalardan uzak durulmalıdır.

Yukarıda verilen bilgiler yatırım tavsiyesi değildir. Bu amaçla yazılmamıştır.

Yorum gönder