×

Kripto Para Transferleri Hükümet Tarafından Takip Edilebilir Mi?

Kripto Para Transferleri Hükümet Tarafından Takip Edilebilir Mi

Kripto Para Transferleri Hükümet Tarafından Takip Edilebilir Mi?

Kripto Para Transferleri Hükümet Tarafından Takip Edilebilir Mi? Kripto para üzerine yatırım gerçekleştirmek isteyen birçok kişi, farklı sebeplerle hükümet tarafından takip edilip edilemeyeceğini araştırır. Bu soru kripto para nasıl alınır kadar merak edilen konular arasındadır.

Bu durum kullanıcılar ile ilgili olmakla beraber, yatırımcılar arasında gerçekleştirilen kripto transferleri şimdilik takip edilememektedir. Bunun farklı sebepleri olmakla beraber, bir tanesi kriptoların kuruma dâhil olmamasıdır. Zira merkeziyetsiz bir yapıları bulunur.

Ancak vergilendirme yapılabildiği için, dolaylı bir şekilde alım-satım gibi kripto para transfer işlemlerinin hükümet tarafından takibi mümkündür. Eğer transfer yapmak istiyorsanız ve nasıl yapılacağını merak ediyorsanız, bu durum tamamen üyelik açtığınız borsaya göre farklılaşır.

Dolayısıyla ilgili borsanın sunduğu bilgilendirmeleri okumak, gerekliyse iletişime geçerek soru sormak size bu konuda detaylı bilgiler sağlar.

Kripto Para Transferleri Hükümet Tarafından Takip Edilebilir Mi

Kripto Para Transferinde Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar Nelerdir?

Günümüzde birçok kişi hızlı bir şekilde işlem yapmak ister. Ancak bu durum, bilindiği üzere bazı olumsuz durumlara da sebep olur. Bunlardan en fazla karşılaşılan yanlış adrese yollamadır. Her ne kadar birçok kişi tahmin etmese, kripto paralar da hatalı adrese gönderilebilir.

Burada bazı işlemler telafi edilebilir nitelik taşısa da, telafi edilemez olanlar da bulunur. Dolayısıyla büyük bir özen göstermeniz, işlem yapmadan önce her şeyi doğru girdiğinizden emin olmanız gerekir. Bunun temel sebebi, teknik anlamda çözülemeyecek bir yapı oluşturmasıdır.

Şayet farklı bir adrese farklı bir birim yollarsanız bilmeniz gereken sadece karşı tarafın buna erişim yapamayacağı değildir. Her ne kadar siz yollamış olsanız da, bazı durumlarda telafi edilemez Dolayısıyla zaman kısıtlaması olmaksızın ulaşıma kapalı hale gelir. Örneğin LTC ve BCH’yi BTC SegWit aracılığıyla transfer ederseniz, çözülmez bir durum ortaya çıkar.

Dolayısıyla sorun yaşamamak için onay vermeden önce hatasız yaptığınızı tekrar tekrar kontrol etmeniz önerilir.

Kripto Para Transferlerinde Hata Yapılırsa Telafi Edilir Mi?

Eğer herhangi bir sebeple kripto para borsası içerisinde transfer yaparken hata yapmışsanız, ilk olarak telafi olabileceği bilinmelidir. Ancak burada kolay olmadığına değinilmelidir. Zira,

  1. Birden fazla onay alınması,
  2. Güvenlik protokollerinin uygulanması,
  3. Yazılım işlemleri,

Dâhil olmak üzere birçok işlem gerçekleştirilir. Her ne kadar teknolojinin gelişmesi insanlara bunların hemen olabileceğini düşündürse de, aslında 1 ile 3 ay arasında beklemeniz gerekir. Dolayısıyla büyük bir zaman kaybı vardır.

Üstelik tüm durum bundan ibaret değildir. Telafi işlemleri maliyetli olursa, bazı durumlarda kişiden ücret talebinde bulunulabilir. Bu noktada kabul etmezseniz, coinleriniz büyük ihtimalle size iletilmeyeceği için ödemek durumunda kalabilirsiniz.

Bu sebeple her ne kadar telafi işlemleri mümkün de olsa geniş bir zorluk vardır. Eğer bunları yaşamamayı tercih ediyorsanız ani işlem yapmaktan kaçınmanız, zaman vererek gözden geçirmeniz önerilir.

Kripto Para Transferlerinde Onay Süresi Nedir?

Kripto para sistemleri, madenciler yardımıyla çalışır. Örneğin kripto para üzerinde işlem yaptığınızda bu duruma aslında izin veren, onaylayan madencilerdir. Dolayısıyla arka planda tüm işleri yürütür. Bunun sonucunda da belli miktarda coin kazanırlar.

Dolayısıyla para transferinin yapılabilmesi için de belirli bir onay sayısı ve süresi vardır. Ancak bilmeniz gereken bunun her coinde değişmesidir. Örneğin Bitcoin 1 madenci onayını yeterli bulur. Bununla beraber size transfer edilmesi hemen hemen 10 dakikadır.

Ethereum ise 12 madenci onayı gerektirir. Ancak transfer saniyeler içerisinde tamamlanır. Dolayısıyla hangi coini almışsanız buna yönelik incelemeniz gerekir. Bu yazımız bilgi vermek amaçlı olup, yatırım için tavsiye niteliğinde değildir.

Yorum gönder