×

Kripto Parada Kaldıraçlı İşlem Nedir, Nasıl Yapılır?

kripto parada kaldıraçlı işlem nedir

Kripto Parada Kaldıraçlı İşlem Nedir, Nasıl Yapılır?

Yatırımlarınızın katlarıyla işlem yapmanıza olanak sağlayan bir işlem tipi olan kaldıraçlı işlem, bu yönüyle Forex piyasalarına benzer. Bu tür işlemlerde risk oranı girilen işlem türüne göre değişiklik gösterir.  Bu işlem türü oldukça riskli olduğundan, tecrübesiz yatırımcıların tek başlarına bu işlemi yapması güvenli değildir.

Uzman yatırımcıların bile hatalar yapabildiği kaldıraç işlemleri, iyi analizler sonucu yapılmalıdır. Aksi takdirde getirisi, kaybettiğiniz miktarı karşılamayabilir. Bu tür işlemlerde kişiler çok keskin hamleler yapmalı ve piyasaları iyi takip etmelidir. Girilen riskler ne kadar yüksek olursa kaybedilecek oranların da o kadar yüksek olacağı akılda tutulmalıdır.

Daha az sermaye gerektirdiği için tercih edilme oranı yüksek olan bu işlem, doğru hamlelerle yapıldığında yüksek kazançlar getirebilir. Bu yazımızda kripto parada kaldıraçlı işlem nedir, nasıl yapılır? sorusuna cevaplar arayacağız.

kripto parada kaldıraçlı işlem nedir

Binance Kaldıraçlı İşlem Nasıl Yapılır?

Dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance üzerinden yaptığınız işlemlerde hesap yönetiminizi doğru yapmanız oldukça önemlidir.  Yine de bazı durumlarda, bakiyelerinin bittiğini görmekte ve yatırım yapacak sermayeye ihtiyaç duymaktadır. Bu aşamada yardıma kaldıraçlı işlem girer. Bu durum bir nevi Binance sisteminin size borç vermesi şeklinde düşünülebilir.

Binance üzerinden yapılan kaldıraçlı işlemler oldukça riskli olduğundan, eğer profesyonel bir yatırımcı değilseniz bu yöntemi kullanmamanız önerilir. Binance kaldıraçlı işlem nasıl yapılır? sorusuna şu şekilde cevaplar verilebilir:

  • Öncelikle Binance üzerinden bir hesap oluşturmanız istenir. Bu aşamadan sonra işlem yapmaya başlayabilirsiniz.
  • Vadeli işlemler kısmından, uygun adımlar izlenerek işlemi yapacağınız kısma geçmelisiniz
  • İşleme başlamadan önce size bazı uyarılarda bulunulur, bu uyarılar dikkatlice okunmalı ve tüm risklerin farkında olarak yapmaya başlanmalıdır.
  • Uyarılara ek olarak, finansal risklerin ne kadar farkında olduğunuza dair bir test çözmeniz istenir ve bu noktada tüm sorumluluk size bırakılır.
  • Ülkemizde bu işlem yapılmadığından, işlem yapmak isteyen kullanıcılar Binance Global hesabı açmalıdır.

Kaldıraçlı İşlem Nedir?

Kripto para borsalarında kullanılan, yatırımcıya az miktarda sermaye ile işlem yapma olanağı sunan kaldıraçlı işlemler, aynı zamanda diğer borsa türlerinde de kullanılır. Dünya çapında kaldıraçlı işlem yapılmasına olanak sağlayan Binance ve BitmeX gibi platformlar kullanıcılara yatırımlarını yönetebilmeleri ve kazançlarını arttırabilmeleri adına bu yöntemi sunmuşlardır.

Kaldıraçlı işlem nedir? sorusuna basit anlamda şu şekilde bir cevap verilebilir: Örneğin, elinizde belli bir miktar kripto para var. Binance ya da Bitmex bu oranı 50 ile çarpar. Kar ya da zarar etmeniz oranında işlemleriniz bu oranlar üzerinden hesaplanır.  Kaldıraçlı işlem yapmak, uzmanlık gerektiren bir alan olduğundan dolayı, her iki sitede işlemi yapmadan önce uyarı metinlerini okumanızı ister.

Tüm finansal risklerin farkında olduğunuzu ispatladığınız takdirde, bu işlemi yapmanıza izin verilir. Uzmanlık alanınız ne kadar geniş olsa da dikkatli olmanız gerektiğini unutmamalısınız.

Btc Turk Kaldıraçlı İşlem

Ülkemizin Türk lirası tabanlı oluşturulan ilk kripto alım satım sitesi olan Btc Turk, 2013 yılından bu yana finans piyasasında hizmet vermektedir. Özel olarak bitcoin alanında, kişilere işlem yapma olanağı sağlayan platform, yıllar içinde güvenilirlik kazanmıştır.

2013 yılında Kerem Tibuk tarafından hayata geçirilen platform, günümüzde QNB Finansinvest CEO’su Özgür Güneri tarafından devralınmıştır. BTC Turk, özellikle devir işleminden sonra banka stratejilerini, kripto para borsasına uygulayarak çalışmaya başlamıştır.

Btc Turk kaldıraçlı işlem de bu stratejilerden birisidir. Kaldıraçlı işlem uygulaması sayesinde, kişilere belirli krediler sağlanır. bu sayede sermayesi az olan kullanıcılara da, kripto para borsasında işlem yapma imkanı sunulur.

Not: Makaledeki bilgiler yatırım tavsiyesi değildir.

Yorum gönder