×

Kripto Paralar ile İlgili Bilinen 5 Yanlış

Kripto Paralar ile İlgili Bilinen 5 Yanlış 

Kripto Paralar ile İlgili Bilinen 5 Yanlış

Kripto Paralar ile İlgili Bilinen 5 Yanlış Blok zinciri teknolojisinin günümüzde en çok kullanılan ürünlerinden olan kripto paralarla ilgili çok ciddi spekülasyonlar bazı dönemlerde ortaya çıkmaktadır. Özellikle blok zinciri teknolojisine hakim olmayan ve söz konusu teknolojisinin neler kazandırabileceği hakkında fikri olmayanlar tarafından ortaya atılan bu iddialar bazı durumlarda kripto para yasaklandı, bazı durumlarda ise kripto paralar dolandırıcılık için kullanılır gibi temellere dayanmaktadır.

Öncelikli olarak kripto para nedir? sorusuna cevap bulmak ve piyasalarda yoğun bir biçimde gezinen bu tarz spekülasyonların aslını test etmek gerekirse kripto paralar; blok zinciri ağı içerisinde faaliyet gösteren projelerin, yani ekosistemlerin dijital değişim aracıdır. Ekosistemler içerisinde; ödeme, ödül ya da transfer işlemlerinde kullanılan kripto paralar günümüzde ise kripto param borsaları adı verilen yatırım alanlarda listelenmektedir.

Kripto paralarla ilgili ortaya çıkan spekülasyonların temel nedeni de başlangıç amaçlarından uzaklaşarak, birer yatırım aracı haline dönüşmeleridir. Tahmin edileceği üzere finans yatırım araçları daima spekülasyon ve manipülasyonlara ev sahipliği yapan yatırım alanlarıdır ve kripto paralarında bir yatırım aracı haline dönüşmesiyle birlikte bu tarz yanlış bilinen spekülasyonlar bazı durumlarda bilinçli şekilde yaratılmakta bazı durumlarda ise gelişi güzel yatırımcıların zihninde yer edinmektedir.

Kripto Paralar ile İlgili Bilinen 5 Yanlış 

Sadece Finansal Araçtırlar

Başta sadece yatırımcılar olmak üzere blok zinciri teknolojisi hakkında bilgi sahibi olmayan pek çok kimsenin ortaya attığı en temel iddia kripto para birimlerinin sadece birere finansal araç olduğudur. Bu tarz yatırımcılar tarafından en çok merak edilen konu hangi kripto para alınmalı 2021? Sorusu şeklinde ortaya çıkar ve kripto paraların finansal yatırım araçları olmaktan çok daha fazlasını vadettiği konusunda fikir sahibi değildirler.

Kripto paralar belirtilmiş olduğu üzere blok zinciri ağı üzerinde işlem gören ekosistemlerin değişim araçlarıdır. Tamamen dijital olan bu varlıklar, aynı zamanda blok zinciri teknolojisinin ilk ürünü olma özelliğini de gösterirler. Sadece finansal bir araç olmaktan çok daha fazlasını vadeden kripto paralar, yeni ve inovaitf yaklaşımların inşa edilmesi ve dünyayı değiştirecek teknolojik yeniliklerin bir kazanım olarak elde edilmesi adına son derece kritik bir önem içerir.

Dolandırıcılık İçin Kullanılırlar

Yine kripto paralarla ilgili en spekülatif iddialardan olan dolandırıcılık için üretildikleri iddiaları, son dönemde daha cılız iddialar olarak ortaya atılmaktadır. Bazı kripto para yorumları kapsamında sadece tek bir kripto para birimi üzerinden gerçekleşen dolandırıcılık faaliyetlerini genel anlamda kripto para dünyasına yönelikmiş gibi düşünmek ve dolandırıcılık iddialarında bulunmak doğru bir tahlili olmayacaktır.

Kripto Paraların Takip Edilmesi Zordur

Kripto para güvenlik açısından oldukça donanımlı bir altyapıya sahiptir. Yani en genel anlamıyla her bir kripto ekosistemi kendine özgü dinamikler ile yoğun bir güvenlik altyapısı içerir. Dünya genelinde milyonlarca kullanıcının anlık olarak erişim sağladığı bu ekosistemler, yüksek düzeyde güvenlik içermektedir.

Kripto Paralar Yasadışıdır

Başlangıçta belirtilmiş olduğu gibi kripto para birimleri hakkında ortaya atılan en sıra dışı ve yaygın iddiaların başında kripto para yasaklandı yorumları gelmektedir. Bu iddiaların temel sebebi kripto paraların yasadışı faaliyet gösteren nitelikte olduğunun düşünülmesidir. Günümüzde her ne kadar tüm devletler yasal düzenlemeleri gerçekleştirmemiş olsa da kripto paralar yasadışıdır demek doğru değildir.

Mevcut Finansal Düzeni Yok Edecekler

Kripto paralarla ilgili en yüksek perdeden ortaya atılan efsanelerin başında mevcut finansal dünyanın sonu olduğu iddiası bulunur. Söz konusu yorum kısmi olarak geçerlik gösterebiliyor olsa da bu aşamaya gelinceye dek kripto para birimlerinin geçmesi gereken pek çok test bulunmaktadır. Belirtilen durumların tamamı herhangi bir şart altında yatırım tavsiye niteliği değildir.

Yorum gönder