×

Kripto Paralarda Teknik Analiz

Kripto Paralarda Teknik Analiz

Kripto Paralarda Teknik Analiz

Bilindiği üzere kripto para dünyasında kısa sürede değişimler meydana gelebilmekte olup bu durum, Kripto Paralarda Teknik Analiz  konusunda yatırımcıların çeşitli hususları incelemesi gerektiğini gözler önüne sermektedir. Kripto para birimlerinde meydana gelen değişimler, bazı teknikler üzerinden analizlerin yapılmasını olanaklı hale getirmekte olup bu konuda bilgi sahibi olunması bir hayli önemlidir. Peki ama kripto para teknik analizi tam olarak nedir ve hangi özelliklere sahiptir?

Teknik Analiz Tanımı

Kripto para piyasasında yer alan coinlerin piyasa verileri kullanımı ile değerlendirilmesi temel olarak teknik analiz olarak bilinmektedir. Matematiksel verilerden yararlanılarak geçmişte meydana gelen değişimlerin gelecekte ne gibi sonuçlara yol açacağı kripto para teknik analizleri ile ön görülmektedir. Kripto para analiz yöntemleri kapsamında gerçekleştirilen teknik analizlerin, yatırımcıların ne şekilde hareket etmesi gerektiğini ön plana çıkarmaktadır. Bu kapsamda ön plana çıkan teknik analizleri genel olarak aşağıdaki gibi sıralamak olanaklıdır:

  • Destek ve Direnç
  • Mum Grafikler
  • Trend Çizgileri
  • Bollinger Bantları
  • Zaman Çerçeveleri Seçimi

Yukarıdaki gibi sıralanabilen teknik analiz yöntemleri, yatırımcıların çok daha sağlıklı bir şekilde yatırımda bulunmalarını olanaklı hale getirdiği için bu yöntemlerin bir hayli önemli olduğunu ifade etmek gerekmektedir.

Kripto Paralarda Teknik Analiz

Mum Grafikler

Yatırımcıların en fazla kullandıkları grafiklerden biri olarak bilinen mum grafikler, fiyatlarda yaşanan değişimlerin analiz edilmesini olanaklı hale getirmektedir. Kripto para yorumları kapsamında bu grafiklerin bir hayli önemli olduğunu ifade etmek olanaklıdır. Bir mum grafiğinin oluşturulması için uygulanması gereken birçok işlem adımı bulunur. Mum grafiği oluşturmak isteyen kişiler temelde istenilen zaman diliminde oluşan açılış, en yüksek ve en düşük ile kapanış seviyeleri ihtiyaç bulunmaktadır. Mum grafikleri; günlük, haftalık, aylık ya da yıllık olmak üzere detaylı bilgiler vermektedir.

Destek ve Direnç

Bir diğer analiz yöntemi de destek ve direnç olarak bilinir. Yatırımcılar, destek ve direnç ile birlikte hareketler ön görülebilir ve ilgili yatırımın ne kadar mantıklı olduğu anlaşılabilir. Hareketlerin ön görülmesi ile birlikte yatırımcılar, yatırımlarını gerçekleştirirken stratejilerini belirleyebilmektedir.

Trend Çizgileri

İncelenen kripto paranın hareket yönünü göstermekte olan trend çizgileri, kripto para analizi kapsamında oldukça önemli tekniklerden birisi olarak ön plana çıkmaktadır. Trend çizgilerinin gerçekleştirilebilmesi için bazı tekniklere de ihtiyaç bulunur. Bu bağlamda volatilitenin yüksek olması, trend çizgilerinde meydana gelen dalgaların anlamlandırılmasını olanaklı hale getirmektedir.

Zaman Çerçeveleri Seçme

Teknik analiz ile uğraşan kişiler kendi zaman dilimlerini de seçebilmektedir. Yapılan seçimlerin kişilerin ticari stratejileriyle uygun olması bir hayli önemlidir. Kısa vadeli yatırımcıların kısa bir zaman dilimini seçmesi gerekir. Bunun yanı sıra uzun vadeli yatırımlarda günler, haftalar ya da aylar üzerinden yatırım zamanları seçilebilir.

Bollinger Bantları

Bollinger Bantları, kripto para analizi nasıl yapılır sorusu kapsamında kullanılan yöntemlerden biri olarak bilinmektedir. Hareketli ortalamaların üstüne ya da altına yerleştirilerek elde edilen Bollinger Bantları, piyasanın gideceği göre şekillenen analiz aracı olarak bilinmektedir. Fiyat hareketlerinin belirsiz olduğu dönemlerde Bollinger Bantları daralmakta ve boru görünümünü almaktadır. Bunun yanı sıra piyasa yönünü belli ederse eğer kanal genişler ve bu durum, piyasanın kararsızlık içerisinde bulunmadığını ifade etmektedir.

Teknik Analiz Önemi

Teknik analiz kripto para yatırımcıları için oldukça önemli kavramlardan birisidir. Ne şekilde yatırım yapılması gerektiği konusunda bilgi veren kripto para analizi, yatırımcıların zarar elde etmemesi adına kullanılmaktadır. İlgili yöntemlerin, bu konuda bilgi sahibi olan kişiler tarafından kullanılarak buna göre yatırımların gerçekleştirilmesi gerekmektedir.

NOT: Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

Yorum gönder