×

Litecoin Hakkında Detaylı Bilgi Nedir, Nereden Alınır?

Litecoin

Litecoin Hakkında Detaylı Bilgi Nedir, Nereden Alınır?

2011 senesinde eski bir Google çalışanı tarafından üretilen Litecoin, günümüzde büyük değer kazanan kripto para birimleri arasındadır. Litecoin nedir sorusu incelendiğinde, açık kaynaklı ve eşten eşe bir değerdir. Bitcoin ile oldukça benzer olması sebebiyle piyasada gümüş Bitcoin adıyla da tanınır.

Merkeziyetsiz bir sistem olan her bir bloğu 2,5 dakikada işler. Ne var ki Bitcoin içerisinde bu 10 dakikadır. Dolayısıyla sistemi oldukça hızlı bir işlem yapmaya olanak tanır. Ayrıca yapılan işlemlerin maliyeti de daha ucuzdur. Ayrıca kullandığı algoritma Scrypt şeklindedir. Bu sistemin gerek hesaplaması kolay, gerekse gördüğü iş yükü azdır.

Bu gibi etmenler, onu Bitcoin ile karşılaştırıldığında daha hızlı yapar.

Litecoin

Litecoin Cüzdanları Nelerdir?

Her kripto para cüzdan sahibidir. Bunlar yazılım ve donanım olmak üzere ikiye ayrılır ve Litecoin de dâhil olmak üzere hepsinde bu şekildedir.

Eğer Litecoin üzerine yatırım yapmak istiyorsanız, bunlardan bir tane almanız gerekir. Bunların içerisinde coinleriniz saklanır. Sıcak ve soğuk olarak ikiye ayrılmakla beraber gerek mobilden, gerekse bilgisayardan kullanılabilir.

Bunlar size özel olarak oluşturulmakta olup, bir özel anahtara sahiptir. Sıcak cüzdanlar internet bağlantılı olup hızlı bir alım-satım yapmaya izin verir. Dolayısıyla hızlı işlem yapmak isteyenlere uygundur. Ancak internete bağlı olması sebebiyle saldırılar açıktır.

Soğuk cüzdanlar ise internet bağlantısı bulundurmaz. Bu sebeple alım ve satım işlemleri daha yavaştır. Ancak uzun süre dokunmayı düşünmüyorsanız sizin için uygundur.

Litecoin Nasıl Kazanılır?

Yatırım yapmak için Litecoin nasıl kazanılır için, öncelikle genel anlamda nasıl gerçekleştirildiği incelenmelidir. Coin kazanmak iki şekilde yapılabilir. Bunlar,

  1. Madencilik yapmak,
  2. Borsadan satın almak şeklindedir.

Bunlar içerisine girmeyen bir madde de mevcut coinleriniz ile takas yapmadır. Örneğin Bitcoin sahibiyseniz, bunları Litecoin ile takas etme şansınız vardır. Ancak bu sadece hazırda birimi olan kişiler için geçerlidir.

Yukarıda bahsettiğimiz yöntemlerden madencilik, her coin için yapılmaz. Zira coinin yapısının buna izin verir nitelikte olması şarttır. Borsadan alım yapmak ise günün herhangi bir anında gerçekleştirilebilir.

Litecoin Madenciliği Nasıl Yapılır?

Litecoin madenciliği için öncelikle bir cihaz almanız gerekir. CPU ve GPU üzerinden yapılan işlemler, artık kâr sağlamadığı için neredeyse coin kazanma şansınız bulunmaz. Bu sebeple ASIC bilgisayarlar kullanılmalıdır.

Bunu almanız ardından elektrik kesintisi ihtimaline karşı jeneratör almanız gerekir. Bu sürekli çalışacağı için de düzgün bir soğutma sistemi kurmanız şarttır. Kısacası kazanmak için, yüklü bir miktarda yatırım yapmanız kaçınılmaz bir şarttır.

Ardından da tek başınıza mı, havuzdan mı işlem yapacağınıza karar vermeniz gerekir. Bir havuza girmek, yüksek hash gücü sağlayacağı için bloğu daha kolay oluşturmanıza imkân tanıyacaktır. Sadece 1 Litecoin elde etmek 45 gün sürer.

Bu süreç esnasında bilgisayar kesinlikle kapatılmamalıdır; zira aksi durumda kazanma imkânınız ortadan kalkar. Örneğin 44. günde elektriğiniz kesilirse, tüm işlemlere baştan başlanır. Bunu önlemek istiyorsanız, bir jeneratör almanız şarttır.

Litecoin Borsadan Nasıl Alınır?

Her ne kadar madenci olmak birçok kişinin hayali olsa da, şartlar sağlanmıyorsa gereksiz masraf yapılır. Zira CPU ve GPU ile işlem yapılsa bile, ASIC makineye sahip olanlarla mücadele etmeniz tamamen imkânsızdır.

Litecoin elde etmek için ikinci yöntem de borsada mevcut olanları satın almadır. Litecoin hangi bankadan alınır için herhangi bir borsada üyelik açmanız yeterlidir. Ancak bu durum, inceleme yapmamanız gerektiğini göstermez. Borsa kararını dikkatli biçimde vererek, hesap açmanız ardından gerçek para ile coin alabilirsiniz.

Yorum gönder