×

Litecoin MimbleWimble: Daha Fazla Gizlilik

Litecoin MimbleWimble

Litecoin MimbleWimble: Daha Fazla Gizlilik

Son günlerde yaşanan piyasa dalgalanmalarıyla birlikte, kripto para piyasasının en büyük 8. Parası olan Litecoin, gizlilik yükseltmesiyle ilgili çalışmalar yapmasıyla öne çıkıyor. Yatırımcılara güven ve gizlilik içinde yatırım sözü veren Litecoin yetkilileri, çalışmalarını halen sürdürmektedir. Litecoin MimbleWimble : Daha Fazla Gizlilik sloganıyla yatırımcılarına, güven vermektedir. Gizlilik içinde alım satım ya da transfer yapmak isteyenler de Litecoin hakkında araştırmalar yapmaya başlamıştır. Son yaptıkları güncellemesiyle, datalar üzerinde önemli gizlilik koşulları sağlayan altcoin, bu güveni hak ettiğini gösterici çalışmalar yapmaktadır. Yapılan hiçbir para transferinde adres ve kişi bilgisi paylaşılmazken, bu durum kullanıcılara üst düzey bir gizlilik sunabilmektedir.

Mimblewimble Nedir?

Mimblewimble; kısaca MW işlemlerin değişik yollarla yapılabildiği  ve geniş saklama alanlarına sahip bir blockchain  tasarımı olarak öne çıkar. MW, gizliliği sağlamak adına oldukça sert tedbirler almakta ve ağ ölçeklendirmeleri konusunda kullanıcı dostu bir yaklaşım sergilemektedir. Bu tasarım fikri ilk defa 2016 yılında ortaya atılmış ve oldukça geniş çaplı bir ses getirmiştir. Yıllar boyunca yapılan iyileştirmeler ve eklemeler sayesinde gizlilik konusunda fazlasıyla güven sağlamıştır. Bu yapılan çalışmalar bazı durumlarda, orijinal fikirlerin de ortaya çıkmasına sebep olabilmektedir. bu fikirler gelişmekte ve mevcut kripto para borsası hakkında yapılan yeniliklere ön ayak olmuştur. MimbleWimble nedir? sorusu özellikle güven içinde işlem yapmak isteyen tüm kripto para borsası mensuplarının cevabını merak ettiği bir sorudur.

Litecoin MimbleWimble

MimbleWimble Büyüsü

2016 yılının sonlarına doğru kimliği açık olmayan bir kişi tarafından ortaya atılan fikri temsil eden MimbleWimble, temel olarak gizlilik üzerine olan konuları kapsamaktadır. Bu büyü ismini, ünlü fantastik sinema filmi olan Harry Potter’dan almakta. Yazılımı oluşturan kişilerin filmin hayranı olamsıyla isimlendirmeleri de bu şekilde yapıldı ve oldukça geniş bir alanda yankı buldu. MimbleWimble büyüsü, seri kitaplarının içindeki bir büyünün ismi. Büyünün amacı ise, bir kişinin dilini bağlamak ve konuşmasına engel olmak. Bu açıdan bakıldığında, neden gizlilik içeren bir çalışmaya bu ismin verildiği de ortaya çıkmaktadır. Bitcoin’in yaşadığı sorunlardan gizlilik ve ağır çalışma gibi sorunları vaat etmesiyle ortaya çıkan bu altcoin, çıktığı günden bu yana kişiler tarafından oldukça fazla tercih edilebilir.

ICRYPEX Kurucusu

ICRYPEX, 2018 yılında bir kripto para borsası girişimi olarak ortaya çıktı. ICRYPEX kurucusu Gökalp İçer tarafından ülkemize kurumsal kripto para piyasasını tanıtmak amacıyla kurulan platform, emir defteri yönetimini de kendi yapmaktadır.  www.icrypex.com adresine giriş yapılarak üyelik oluşturulması, platformu kullanmaya başlamak için yeterlidir. Siteye, ad-soyad, yaş ve email adresleri istenmekte olup üye olunması takdirde tüm işletmeler site üzerinden gerçekleştirilebilmektedir. Alım satımlarda ve hatta piyasa yapıcı alım ve satımlarda dahi komisyon almayan site, aynı zamanda 0.5 oranında kullanıcılara komisyon hediyesi vermektedir. İlk Türk kripto para borsası olan site, kullanıcı görüşlerini son derece ve önemser ve sitenin geliştirilmesi için çalışmalarını sürdürür. Para yatırmalarında ücret talep etmeyen sitede, para yatırma ücretiyse kullandığınız bankaya göre değişkenlik gösterebilir.

ICRYPEX Ürünleri

Uluslararası tüm kripto para piyasalarını inceleyip buna göre analizler yapan site, uzman kişilerle çalışmaktadır. Çeşitli coinlere sitesinde yer vermekte, kolay alım öelliği ile kullanıcı dostu bir görünüm vermektedir. ICRYPEX ürünleri şu örneklendirilebilir:

  • En yaygın kullanılan kripto para birimi olan bitcoin ilk sırada yer alır.
  • İkinci sırada hacmini sürekli yükselten ikinci en yaygın kullanılan kripto para birimi olan Etherium var.
  • Üçüncü sırada ise, Amerikan dolarına birebir endeksli olan Tether bulunmaktadır.

Not: Makaledeki bilgiler yatırım tavsiyesi değildir.

Yorum gönder