×

Oasis Network (Rose) Hakkında Detaylı Bilgi: Nedir, Nereden Alınır?

Oasis network

Oasis Network (Rose) Hakkında Detaylı Bilgi: Nedir, Nereden Alınır?

İnternet içerikleri hakkında pek çok ayrıntı son yıllarda etkisini artırmaktadır. Oasis network de, araştırılan ve merak edilen konulardan birisi olmaktadır. 2020 senesinde piyasaya sürülmüş olan uygulamanın içeriği nedir, nereden alınabilir ve nasıl bir yapıya sahiptir birlikte inceleyelim:

Oasis Nedir?

Merkeziyetsiz bir finans sistemi olarak dikkatleri üzerine çeken uygulamanın kripto para birimi ise ROSE olmaktadır. Açık kodlu bir sistemle çalışan, gizlilik odaklı olarak hizmet veren ve ölçeklenebilir bir veri ekonomisi çevresinde hizmet veren blockchain projesi olarak ifade edilebilir.

Bu uygulama dahilinde temel amaç merkezi sisteme bağlı olmayan finans uygulamalarında açık finansman araçları ile gizli işlem verilerini bir araya getirerek hareket etmektir. İki ana katmandan oluşan sistem farklı kullanımlara olanak tanımaktadır. Çok sayıda sanal para ve fintech şirketi ile ortak çalışmaları ile dikkat çeken uygulama, küresel katılımın çok yüksek olduğu bir ağ ile çalışmaktadır.

Oasis network sisteminin amaçlarından bir diğeri de merkezi olmayan finans sistemlerine ait sorunlardan sayılabilecek veri güvenliği ve ücret yüksekliği gibi konular dahilinde çözüm sunmayı ve yenilik getirmeyi amaçlamaktadır. Oasis network nedir konusuna açıklık getirildikten sonra, uygulamanın hangi ağı kullandığına birlikte göz atalım:

Oasis network

Oasis Network Hangi Ağ İle Hizmet Vermektedir?

Etheraum ağı olarak bilinen, ERC-20 üzerine kurulmuş bir sistemdir. Buna rağmen Ethereum’a göre daha hızlı şekilde ve daha ekonomik biçimde çalışmaktadır. Ayrıca Ethereum anında yer alan bütün merkeziyet dışı uygulamaları da desteklemektedir.

Oasis Network ve Gizlilik Konusu

Uygulama dahilinde en çok merak edilen konulardan birisi olan gizlilik konusu sistemin en önemli unsurlarından birisi olmaktadır. Ağda yer alan işlemlerin şifrelendiği özel bir gizlilik sistemi mevcuttur. Bu gizlilik ağ katmanları içinde yer alan Paratime dahilinde bulunan gizlilik desteği aracılığı ile sağlanmaktadır.

Oasis network içeriği bakımından incelenen ve dikkat çeken uygulamalardan birisi olmakla birlikte, uygulamada halinde araştırılan konulardan bir diğeri de, ROSE olmaktadır.

ROSE Nedir?

Oasis network uygulaması dahilinde ve uygulamanın tüm işleyişler açısından kullanılması amacıyla piyasaya sürülmüş bir kripto para birimi olarak hizmet veren ROSE adının seçilmiş olma sebebi gül anlamına gelmesinden dolayıdır. Gül gizliliğin simgesi olarak kullanıldığı için bu ad ve sembol seçilmiştir. Rose aracılığıyla uygulama dahilinde yerleşik stake ve token amacıyla kullanılması sağlanmaktadır.

Aynı zamanda uygulama sisteminde geliştirme yapılması amacıyla kullanılan akıllı sözleşmelerin ücretlerinin ödenmesine yardımcı olmaktadır. Oasis network uygulamaları ve içeriklerinin merkeziyetsiz finans olarak ifade edilen projelere getirdiği farklılık ve yenilikler sayesinde, sistem dahilinde sunulan kripto para olan ROSE’un da gelecekte daha çok talep göreceği ve yeniliklere sahne olacağı öngörülmektedir.

Oasis Network Nasıl Satın Alınır?

Ülkemizde Türk lirası aracılığıyla Oasis network satın alımı düşünüldüğünün aksine hızlı ve kolay gerçekleşen bir işlemdir. Herhangi bir resmi evrak ya da teknik bilgi gerekli olmaksızın Oasis network satın almak oldukça kolaydır.

Kripto para birimleri, son yılların en çok dikkat çeken içeriklerinden birisi olmakla birlikte, geleneksel para birimleri ve içeriklerine bir alternatif olma iddiası ile ortaya çıkmıştır. Oldukça ön plana çıkan sanal para içerikleri, çok çeşitli ve farklı uygulamalar tarafından sunulmaktadır. Kripto para birimleri, temel mantık olarak özel kodlar aracılığı ile şifrelenmiş ve yer alan ülkelerdeki para birimleri ile alınıp satılabilen içerikler olarak dikkat çekmektedir. Bu içerikler farklı şekillerde ve alanlarda hizmet vermektedir.

Yorum gönder