×

Polkadot (DOT) Hakkında Detaylı Bilgi Nedir, Nereden Alınır?

Polkadot

Polkadot (DOT) Hakkında Detaylı Bilgi Nedir, Nereden Alınır?

Polkadot, internet alanında son yıllarda adı çok sık duyulan içeriklerden birisi olmaktadır. Zincirler arası olarak veri transferi yapılabilmesine imkân tanıyan bir ağa sahiptir. Blok zincirlerinin birbirine bağlayarak çalışan sistem dahilinde merkeziyetsiz olan uygulamalar ve birbirinden bağımsız olarak işleyen özel, yarı açık ya da açık blok zincirler üzerinden de verin alınabilmektedir.

Polkadot Nedir?

Polkadot nedir? Polkadot için ölçeklenebilir özellikte, güvenli ve birlikte çalışabilir bir protokol çeşidi olarak ifade edilebilir.

Polkadot Çalışma Prensibi Nedir?

Uygulamanın içerisinde yer alan işlemler paralel zincir adıyla yer almaktadır. Paralel işlem yapabilme yetisi pek çok avantaj sunmaktadır. Örneğin yüksek kapasiteli bir ağ sistemi ve ölçeklenebilir özellikler sunar.

Polkadot Ağının Bileşenleri

Düzenleyici zincir sistemi: Uygulamanın ağına ait ana blok zinciri olarak ifade edilebilir. Ağdaki güvenliği sağlamakla yükümlü olan bu zincir diğer blok zincirleri de bağlar.

Parazincir: Açılımı paralelleştirilmiş zincirdir. Çoklu işlem yapabilme yeteneği sağlarlar.

Paraişlem: Yine açılımı paralel işlem parçaları olan ve kullandıkça öde modeli ile çalışan içeriklerdir.

Köprü zincir: Polkadot sisteminin ağı ile diğer ağlar arasında köprü vazifesi gören bir sistemdir.

Polkadot

Polkadot Alım Satım İşlemi Nasıldır?

Konu dahilinde, Polkadot nasıl alınır  gibi pek çok soru sorulmaktadır. Mevcut kripto para birimi temel olarak BtcTürk üzerinden para havalesi yoluyla Türk lirası aracılığıyla alınabilmektedir.

Polkadot Saklama Prensibi Nedir?

Donanım cüzdanlarında, mobil cüzdanlarda ya da dot masaüstü gibi uygulamalar dahilinde saklanabilir. Aynı zamanda internet tarayıcısına eklenti olarak kurulan yazılımlar aracılığıyla da Polkadot cüzdanı oluşturmak ve dot bakiyesi yönetmek mümkün olmaktadır.

Bağlı bulunduğu herhangi bir merkez olmayan halka açık ağları ve internet sitelerine farklı yöntemler aracılığıyla bağlayan aynı zamanda merkeziyetsiz internet zinciri kurmayı hedefleyen bir oluşum olan Polkadot, bazı açılardan sunduğu avantajlarla dikkat çekmektedir. Öncelikle parçalanmış çok sayıda ağdadan oluşan uygulama, paralel bu ağlar sayesinde oluşturulan işlemlerin yavaşlaması tarzında sorunların yaşanmamasını sağlar. Bu ağ üzerinden işlem de bulunan pek çok kullanıcı için mevcut ağı, ihtiyaçları doğrultusunda yeniden düzenleme imkanı sunan özelleştirme  seçenekleri mevcuttur.

Polkadot Uygulamasının Kripto Para Değeri

Dot olarak da ifade edilen kripto para birimi, Polkadot coin olarak da ifade edilmektedir. Uygulamanın işleyişi ve devamlılığı açısından önemli bir hizmet sunan ve uygulamanın kripto para birimi olan Dot, 2017 senesinde piyasaya sürülmüştür.

Polkadot ağı dahilinde toplam 4 tane mutabakat rolü yer almaktadır. Temelde ana zincirin güvenliğini sağlamak noktasında çalışan, paralel zincirde işlem yapan içerikler gibi ayrıntılar bulunmaktadır.

Polkadot Ne Kadar?

Şu anda bir Polkadot birimi yaklaşık olarak 202 TL civarı olmaktadır. Piyasa değişikliğinin ve dalgalanmaların hızlı görülebildiği kripto para piyasaları içerisinde yer alan uygulamalardan biridir ve yatırımla ilgilenenlerin en sık araştırdığı içerikler arasında yer alır. Güvenli ve merkeziyetsiz çalışma biçimi iddiasıyla ortaya çıkan kripto para birimleri içerisinde yer almaktadır.

Polkadot satın alımında kullanılabilecek kripto para borsaları; temel olarak Binance, Kraken, Bithumb ve Kucoin olmaktadır. Son dönemde yatırımcıların hakkında çok şey merak ettiği ve satın almayı düşündüğü kripto para birimleri arasında yer alan uygulama, bakiye yükleyerek alınabilmektedir.

Polkadot sistemi dahilinde son yılların en çok dikkat çeken kripto para içeriklerinden birisi olduğunu söylemek mümkündür. Polkadot ve Ethereum arasındaki temel fark kendisine özel sistem kurulumuna izin vermesidir. Uygulama kaç adet farklı zincir aracılığı ile etkileşimde bulunabiliceğine dair herhangi bir sınırlama getirmemiştir.

Yorum gönder