×

Soğuk Cüzdan Nedir? Nasıl Alınır?

Soğuk cüzdan nedir

Soğuk Cüzdan Nedir? Nasıl Alınır?

Kripto para cüzdanı, dijital dünyadaki bir para birimidir ve Bitcoin ile hayatımıza girmiştir. Fiziksel yazılımları bulunmayan bitcoinler, sanal ortamlarda şifrelenmiş şekilde korunur. Halka açık anahtarlar şeklinde bulunur ve IBAN benzeri bir şekilde kullanım şekline sahiptir. Kullanıcılar ödeme yapabildikleri gibi, gelen ödemeleri de cüzdanları aracılığıyla kabul edebilmektedir.

Bitcoin, Ripple, Litecoin, Ethereum ve Bitcoin Cash gibi önde gelen kripto paraların bulunduğu varlık cüzdanları, internete bağlı olmayan donanımsal cihazlar içinde saklanır. Bu yöntem temelde, soğuk para cüzdanı olarak adlandırılır. Soğuk cüzdan nedir? Nasıl alınır? sorusuna cevaplar arayacağımız yazıda genel olarak kripto para piyasasına göz atmış olacağız.

Soğuk cüzdan nedir

Soğuk Cüzdan Nasıl Kullanılır?

Soğuk cüzdan ifadesi, internete bağlı olmayan cüzdanları ifade ederken kullanılır. Soğuk cüzdan uygulamaları, gelebilecek tüm siber saldırılara karşı güvenlikli depolama alanlarında saklanır. Bilinen en eski soğuk cüzdan türüne bakıldığında, karşımıza donanımlar çıkar. Soğuk cüdanlara erişim için, hesap sahibinin, hesap anahtarının bilinmesi gereklidir. Güvenlikli yapısı nedeniyle böyle bir önlem alınmıştır.

Kripto paralarını güvenilir ve erişimi kolay olan bir ortamda saklamak isteyen yatırımcılar, soğuk cüzdan nasıl kullanılır? sorusunun cevabını merak etmektedirler. Bu soruya verilecek cevap ise, güvenliği üst düzeyde tutmak için, genelde interneti olmayan depolama alanlarını kullanmak şeklinde cevap verilebilir.

Soğuk Cüzdan Çeşitleri

İnternet bağlantısı olmayan soğuk cüzdanlarda hırsızlık ihtimali hiç yok gibidir. Bu nedenle düzenli bir şekilde kripto para alımı gerçekleştiren kişiler, daha güvenli oluşundan ve erişimi daha kolay olduğundan dolayı soğuk cüzdanları tercih eder. Soğuk cüzdanlara erişim yalnızca hesap sahibine özel olan, özel hesap anahtarlarıyla sağlanır. Bu nedenle, anahtarlarını 2. şahıslarla paylaşmamalı ve unutmamalıdır. Soğuk cüzdan çeşitleri temelde ikiye ayrılmaktadır:

  • İlki kağıt cüzdanlar olarak adlandırılan, online herhangi bir site tarafından oluşturulabilmektedir. Oluşturulan cüzdan bilgisayara indirilir ve bu şekilde kullanılabilir.
  • İkincisi donanım cüzdanlar olarak adlandırılan cihaz içinde saklanan ve internet erişimden uzak bir yerde saklanan depolama alanıdır. Kripto para borsasında en çok tercih edilen cüzdan çeşididir. En güvenli sayılan cüzdan çeşidi de bu cüzdanlar olarak kabul edilmektedir.

Bitcoin Cüzdan Oluşturma Aşamaları

Cüzdan oluşturmanın ilk adımı, hangi kripto para birimi için cüzdan oluşturacağınıza karar vermenizdir. Her kripto para birimi için, farklı bir cüzdan oluşturmanız gereklidir.  Blockchain wallet, en sık kullanılan kripto para cüzdanı olarak öne çıkar. BW, güvenlikli yazılıma sahip avantajlı kripto para cüzdanıdır. Bitcoin cüzdanı oluşturma aşamaları için, şu adımları takip etmeniz gerekir:

  • com sitesine giderek, korsan sitelerden korunmak için, sitenin güvenlik sertifikasını kontrol etmelisiniz.
  • Sitenin sağ üst kısmından üyelik adımlarını okuyun ve kayıt işlemlerinizi tamamlayın.
  • Mail adresinize gelen onay işlemini gerçekleştirmenizin ardından, kendinize bir yedek parola edinin.
  • İki aşamalı doğrulama kullanmak için, başlangıçta bunun seçimini yapın.

Bu adımları başarıyla gerçekleştirmenizin ardından, kripto para cüzdanınızı güven içinde kullanmaya başlayabilirsiniz.

Binance Soğuk Cüzdan Nasıl Kullanılır

Cüzdan oluşturmaya başlamak için, Binance DEX’e gitmeniz ve ekranın sağ üst köşesinde yer alan Create Wallet, kısmına tıklamanız gerekir. Bu kısımda karşınıza, web sitesi üzerinden, doğrudan nasıl cüzdan sahibi olacağınızı açıklayan bir açıklama çıkacak. Fonların tüm denetimlerini elinize geçirecek ve Binance soğuk cüzdan nasıl kullanılır? adımlarını öğrenmiş olacaksınız.

Bir cüzdan oluşturduğunuzda, anahtarınızı iyi seçin ve güvenli olmasına dikkat edin. Bunun yanında, hatırlatma cümlenizi asla unutmamalısınız. Aksi takdirde hesaba erişiminiz imkansız bir hale gelebilir.

Not: Makaledeki bilgiler yatırım tavsiyesi değildir.

Yorum gönder