×

Tether (USDT) Nedir? ve Tether Nasıl Alınır?

Tether (USDT) nedir

Tether (USDT) Nedir? ve Tether Nasıl Alınır?

USDT koduyla kripto para borsalarında listelenen Tether, bilineceği üzere Amerikan Doları’na indekslenmiştir. Yani, en basit anlamıyla 1 adet Tether sahibi olmak için ödenmesi gereken miktar daima 1 Amerikan Doları kadardır ve aynı zamanda bu kripto varlığın satışı yapılırken de 1 adet Tether, 1 Amerikan Doları karşılığında satılır. Dolayısıyla Tether (USDT) nedir? merak edenler için Tether’in bir çeşit Stablecoin olduğunu söylemek mümkündür. Stablecoinler, belli bir rezerv ya da fiat para birimine indekslenmiş ve fiyat bakımından bağımlı değişkenlerle standardize edilmiş kripto para birimleridir. Bu türden dijital varlıklar, çoğunlukla yatırımcıların kripto para borsalarında kalabilmeleri ve yatırımlarını en efektif şekilde muhafaza edilmeleri amacıyla kullanılır.

Tether Nedir?

Tether (USDT) nedir? merak edenler için Tether kısaca; Amerikan Doları’na sabitlenmiş ve özel olarak Stabilecoin olarak anılan bir çeşit dijital varlıktır. Günümüzde hemen her kripto para borsasında listelenen Tether, yatırımcılar tarafından özellikle belirsizliğin hakim olduğu durumlarda, yatırımlardan kaçmak ve sahip olunan varlıkları konsolide etmek amacıyla kullanılmaktadır. Anlaşılacağı üzere Tether’in kripto para piyasalarında sahip olduğu konum son derece özel ve belirleyicidir.

Tether (USDT) nedir

Tether Nasıl Alınır?

Tether, aynı zamanda dünya çapında en çok bilinen ve en çok tercih edilen Stabilecoin olma özelliğine sahiptir. Bu özelliğiyle kripto para borsalarında son derece yüksek bir hacme sahip olan Tether’in aynı zamanda yatırım trafiği de geciken ve stabil bir para birim olmasıyla nedeniyle oldukça yüksektir. Tether nasıl alınır? Merak edenler için Tether almak adına yapması gereken tek şeyin güvenilir bir kripto para borsasına üye olmak ve bu borsada yer alan hesaba para aktarımı gerçekleştirmek yeterli olacaktır.

ERC-20 tabanıyla çalışan Ether, belirtilmiş olduğu gibi tüm dünya genelinde en çok ilgi gören Stabilecoinlerin başında gelmektedir. Tether alınır mı? alınırsa hangi yollara satın alınabilir merak edenler için Tether satın almak adına yatırımcıların takip etmesi gereken yol haritası şu şekildedir:

  • Öncelikli olarak Tether kripto para biriminin listelendiği bir kripto para borsasına üye olunmalıdır.
  • Gerekli güvenlik önlemleri ve doğrulamaların gerçekleştirilmesinden sonra sisteme giriş yapılmalıdır.
  • Kripto para borsasının arayüzünde yer alan seçenekler arasında “para yatırma” bölümü bulunmalıdır.
  • Buradan hesaba para aktarımı gerçekleştirilmelidir.
  • Son aşamaya gelindiğinde arzu edildiği miktarda Tether seçilmeli ve sahip olunan fiat mal varlığı kullanılarak Tether kripto parası satın alınmalıdır.

Görüleceği üzere Tether nasıl alınır? Merak edenlerin birkaç adımla Tether satın alabilmesi mümkündür.

Yatırımcılar için Tether’ın Temel Avantajları

Tether alınır mı merak edenler ve kripto para borsalarında yatırım yaparken, ani ve belirleyici durumlarda kaçış yapmak adına Amerikan Dolar’ı standardize olmuş Tether’e yatırım yapmak isteyenler için kripto paranın temel avantajları arasında ön plana çıkan durumlar genel hatlarıyla şu şekilde sıralanabilir:

  • Volatilitesi son derece düşüktür ve dolayısıyla yatırım yapabilme konusunda statiklik ve stabillik vadeder.
  • Doğrudan 1 adet Amerikan Doları ile 1 Tether’in değiştirilmesi mümkündür.
  • Özelikle al-sat işlemlerinde önemli bir avantaj vadeder.
  • Reel destekli bir para birimi olması arkasında güçlü bir finans desteğini sağlamıştır.
  • Kripto para borsalarında ticaret yaparken yatırımların şekillenebilmesi adına bekleme sürecinde kullanılmaya uygunluk taşır.
  • Kripto para borsaları üzerinden Amerikan Doları cinsinden yatırım yapabilme imkanı sunar.

Tüm bu avantajlarının yanı sıra Tether, özellikle kısa vadeli yatırımlar başta olmak üzere al-sat yatırımlarında yatırımcıların zarar etmesine önleyecek avantajlar da içermektedir. Yazın içerisine yer alan tüm bilgi ve yorumlar kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

Yorum gönder