×

Afyon Kocatepe Üniversitesi

Afyon Kocatepe Üniversitesi

Afyon Kocatepe Üniversitesi

Afyon Kocatepe Üniversitesi Türkiye’nin en önemli ve en köklü üniversiteleri arasında yer alır. Bu üniversitede öğrenim gören öğrencilerin yorumları da dikkate alındığında üniversitenin yıllar boyunca kaliteli eğitim verdiği görülmektedir. 1992 senesinde kurulduğu bilinen üniversite aslında çok daha önce eğitim alanında hizmet vermeye başlamıştır. Çünkü ilk olarak Anadolu Üniversitesine bağlı olarak eğitim sektöründeki yerini almıştır. 1974 senesinden bu yana üniversiteye bağlı hizmet veren Afyon Kocatepe Üniversitesi, 1992 senesinde Afyonkarahisar şehrinde üniversite haline gelmiştir. Pek çok üniversite ile kıyaslandığında onun daha çok iç içe olduğu gözlemlenmiştir. Üç tane kampüsü bulunan üniversitede, Ahmet Karahisarı, Ali Çetinkaya ile Ahmet Necdet Sezer Merkez Kampüsü yer alır. Şu an üniversitede 5. Rektör bulunur ve daha önce Türkiye’de tanınmış önemli kişiler de rektör olarak görev almıştır.

Toplam 42 akademik birim bulunduğu için oldukça kapsamlı ve kaliteli bir eğitim çeşitliliğine sahiptir. Eğitim öğretim alanında diğer okullarla kıyaslandığında daha içerikli bir yapılanması olduğu açıktır. Bu anlamda bakıldığında üniversite tercihi yapacak öğrencilerin Afyon Kocatepe Üniversitesini de değerlendirmeye alması eğitim alanındaki kişilerce tavsiye edilir. Konuyla ilgili uzman ve yetkili kişilerin yorumları dikkate alındığında, Afyon Kocatepe Üniversitesinin öğrencilerin tercihlerine uygun kariyerli bir okul olduğu göze çarpar.

Akademik Birimler:

  1. 15 fakülte
  2. 6 yüksekokul
  3. 5 enstitü
  4. 15 meslek yüksekokulu
  5. 1 devlet konservatuvarı
  6. Afyon Kocatepe Üniversitesi

Afyon Kocatepe Üniversitesi Nasıl Bir Üniversite?

Afyon Kocatepe Üniversitesi alanında uzman öğretim üyesi kadrosuyla her zaman kaliteli eğitim vermeye önem göstermiş bir üniversitedir. Afyon Kocatepe’de okuyan öğrencilerle yapılan röportajlardan elde edilen bilgiler doğrultusunda, okulun eğitim alanında olduğu kadar sosyallikte de çok büyük etkileri söz konudur. Öğrencilerin faydalı olan her alanda söz sahibi olmasını isteyen Afyon Kocatepe Üniversitesi, sosyal etkinlikler ve aktivitelere çok önem verir. Okuldaki kültür merkezleri ile öğrencilerin hoşça vakit geçirebildikleri alanlar oldukça fazladır. Toplantı salonu ve öğrencilerden akademik personele kadar oldukça ilgiyle karşılaşılan salonları mevcuttur. Özellikle sergi salonuna okulun nüfusunun büyük bir çoğunluğu uğramakta, sergiye büyük bir ilgi göstermektedir. Öğrencilerin ufkunu geliştirmesi ve hayata karşı farklı bakış açıları elde etmesini isteyen Afyon Kocatepe Okulu, bu anlamda alanında oldukça ileriye gitmiştir.

Afyon Kocatepe Üniversitesi eğitim noktasında öğrencilerine birçok fırsat tanır. Öğrencilerinin derslerde daha başarılı olması için gereken araç ve gereçleri tamamlamaya özen gösteren bir okuldur. Ders sürecinin akıcı ve verimli geçmesi için elinden geleni yapan Afyon Kocatepe, özellikle mühendislik gibi alanlarda öğrencilerine yoğun hizmet sunmaktadır.

Afyon Kocatepe Üniversitesi Başarı Sıralaması

Afyon Kocatepe Üniversitesi genel olarak diğer okullarla benzer puan tablosu ve sıralamaya sahiptir. Her bölümün sıralaması ve puanı farklı olmakla beraber, öğrencilerin aldığı sonuçlar neticesinde bu okula yerleşebilirler. Okulun İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirlerde bulunmaması bu şehirlerde bulunan okullara göre puanlarının bir tık daha düşük olmasına etki etmiştir. Ancak yine de okul son derece kaliteli ve diğer birçok okula göre daha başarılıdır. Yalnızca okulun bulunduğu şehir gereği uğrayan insanlar az olduğu için, okulda bulunan bölümlerin sıralaması ve taban puanı da daha düşüktür.

Her geçen gün öğrencilerine bir şeyler katmak için gayret gösteren Afyon Kocatepe Üniversitesi, gezi etkinlikleri ile kurulan ve öğrencilerine hayata farklı bakma gücünü aşılayan bir kuruluştur. Eğitici ve eğlendirici kurslara büyük önem veren Afyon Kocatepe Üniversitesi, eğitim alanında personellerine de büyük destek olmaktadır.

Afyon Kocatepe Üniversitesinin Sunduğu İmkanlar Nelerdir?

Afyon Kocatepe Üniversitesi öğrencilere aktiviteler yaptırma ve onların eğlenerek öğrenmesini sağlama amacında olan bir okuldur. Bu nedenle eğitime verdiği önemin yanında öğrencilerin hayata hazırlanmasında da büyük etki sahibidir. Öğrencilerin ve velilerin yorumları dikkate alındığında, okulda alınan eğitim kadar yapılan sosyal aktivitelerden de menün kalındığı görülebilir. Okulda sosyal yardımlaşma gibi alanlara da büyük önem verilir ve bu nedenle birçok etkinlik düzenlenmiştir. Okulun sağladığı imkanlar arasından, yemekhane ve spor tesisleri gibi bölümlerin öğrencilerin isteklerini karşıladığını söylemek yerinde olur. Çünkü özellikle yemekhane bölümünde öğrenciler gayet sağlıklı ve ucuza yemek yedikleri için memnundur. Okulun temizliğinde bazen sorun yaşansa da yine bu alanda da öğrencilere temiz ve düzenli bir eğitim alanı sunulur.

Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde Hayat Nasıl?

Afyon Kocatepe Üniversitesinde kültür merkezleri, spor salonları ve turnuva odaları, etkinlik salonları gibi pek çok sosyal aktivite için alan mevcuttur. Okulun kampüsü de oldukça geniş olup öğrencilerin rahatça vakit geçirmeleri amaçlanmıştır. Okulun hem dışarıda hem içeride bulundurduğu mekanlar öğrenciler için gayet yeterli olup şu zamana kadar konuyla ilgili pek fazla şikayet alınmamıştır. Okulun temizliği noktasında da personeller özenli davranmakta ve öğrencilerin sağlığını düşünmektedir. Afyon Kocatepe Üniversitesinin yorumlarına bakıldığında, okuldaki hayatın genel olarak eğlenceli ve verimli geçtiğini söyleyebiliriz. Bu anlamda üniversite tercihi yapacak kişilerin, konumları da şehre uygunsa Afyon Kocatepe Üniversitesini tercih listelerinde bulundurmalarını tavsiye ederiz. Okulda önemli pek çok bölüm bulunmakta olup; mimarlık ve mühendislik bunlardan bazılarıdır.

Afyon Kocatepe Üniversitesinde psikoloji gibi önemli bölümler de bulunmakta, öğrenciler özellikle bu tarz bölümler için de Afyon’u tercih etmektedir. okulda verilen eğitimin kalitesi de tercih listesini hazırlarken çok önemlidir bu yüzden Afyon Kocatepe Üniversitesi gibi kaliteli bir okul da tercih edilebilir. Afyon Kocatepe Üniversitesine ulaşım kolaydır ve öğrenciler zorluk çekmeden derslerine girebilirler. Okulun bulunduğu bölgeye giden otobüsler ve diğer toplu taşıma araçları mevcut olduğu için Afyon Kocatepe öğrencileri derse ulaşım nedeniyle geç kalmadığı bilinmektedir.

Yorum gönder