×

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Hakkında Bilgiler

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Hakkında Bilgiler

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi akademik birimi incelendiğinde içerisinde 8 Fakülte, 5 Yüksekokul, 4 enstitü bulunmaktadır. Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ), Alanya’da bir Devlet üniversitesi olarak 2015 yılında kurulup faaliyetlerine başlamıştır. ALKÜ, uluslararası bir öğrenme ortamında nitelikli ciddi bir manada yüksek öğretim sağlamayı amaçlamaktadır. Sekiz fakültesi (İşletme, Mühendislik, Tıp, Eğitim, Turizm, Spor Bilimleri, Sağlık Bilimleri, Diş Hekimliği), üç yüksek lisans okulu (Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler, Sağlık Bilimleri) ve beş meslek yüksekokulu ile üniversite, ön lisans, lisans ve lisansüstü programlarıyla öğrencilerine üst düzeyde öğrenim imkanı sağlamaktadır.

Üniversite 31 Mart 2015 tarihinde TBMM tarafından onaylanan ve 23 Tarihli Resmî Gazete de yayımlanan Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Hakkında Kanun ve Bazı Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’a uygun olarak 2015 yılında kurulmuştur. Nisan 2015, 2809 sayılı Türk Kanununun 161. maddesine eklenmiştir.

Üniversitenin amaçları arasında turizm, sağlık, tarım ve hizmet sektörlerinde bilgi, teknoloji ve hizmet oluşturmaya katkı sağlayarak bölgenin ve ülkenin sosyo-ekonomik yapısının gelişmesinde aktif rol alan, dünya çapında tanınan bir üniversite olmaktır.

Üniversite üst düzey eğitimi sağlarken aynı zamanda  evrensel değerleri benimseyen, insanlık için iyiyi yaratmayı hedefleyen bir yönetim felsefesini merkeze alan, daha iyi eğitim, araştırma ve sosyal-kültürel faaliyetlerin çabalarına katılan, entelektüel ve bilimsel kapasitesini kullanarak sorunları çözmeye çalışan, öncelikli olarak nitelikli bireyler yetiştirmeye odaklanan, toplumun refahını ve barışını geliştirmek için sürdürülebilir kalkınmaya ve sorunlara çözüm getirmeye öncülük eden bir nesil yetiştirerek çeşitli alanlarda lider olarak ülke ihtiyaçlarının yanı sıra bölgeye de öncelik vermektedir.

Yaklaşık 8.000 öğrencisi olan üniversite, kuruluşundan bu yana hızla büyüyor; bu yıl iki yeni İngilizce lisans programı (Gıda Mühendisliği ve İngiliz Dili Eğitimi) başlayacak ve yakında birkaç program daha açılacaktır.

Türkiye’nin Akdeniz bölgesinde, Antalya il merkezinin 135 km doğusunda yer alan Alanya, birçok doğal, tarihi ve kültürel cazibe merkezi ile önemli bir turizm destinasyonudur. ALKÜ, Alanya’nın önemini ve potansiyelini gösteren, Türkiye’nin il merkezi dışında bir şehirde bulunan ilk Devlet üniversitesidir.

Cennet gibi bir tatil bölgesinde yer alan ALKÜ, öğrencilerinin sosyal ve kültürel yaşamına büyük önem vermektedir. Sosyal ve kültürel etkinliklerden bazıları Bahar Şenliği, öğrenci kulüpleri, çevre ve teknik geziler, eğitim seminerleri, konferanslar, konserler, sergiler, iş fuarları, girişimcilik yarışmaları, spor faaliyetleri olarak söylenebilir.

Öğrenciler için konaklama olanakları arasında Devlet yurtları, öğrenci dostu konaklama tesisleri ve birçok apart otel imkanlar dahilinde bulunmaktadır.

Uluslararası Alanya kentini temsil eden ALKU, uygun bir evrenselleşme stratejisine en yüksek önemi vermektedir. Bu stratejinin merkezi bir parçası, dünyanın her yerinden burada okumak için gelen uluslararası öğrencilere dayanmaktadır. Şu anda ALKÜ’de 40 farklı ülkeden yaklaşık 130 uluslararası öğrenci bulunmaktadır ve bu sayının yakın gelecekte hızlı bir şekilde artması beklenmektedir.

Ülkemiz de turizmin başkenti olarak da bilinen Antalya ilimizde bulunan tüzel kişiliğe sahip olan vakıf üniversitesi Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi eğitim dili genel olarak birçok bölümde İngilizce olarak belirlenmiştir.

İlerleyen yıllarda Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesinde açılan iktisadi ve idari bilimler fakültesinde bankacılık ve finans, siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler bölümü açılmıştır ve öğrencilere çeşitli bölüm imkanları ile Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi kapı açmıştır. Kuruluş yıllarında Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi meslek yüksekokulu kurularak 9 programda ön lisans öğretime de açılmıştır.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi

İmkân ve Olanakları Nelerdir?

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi imkân ve olanakları oldukça geniştir. Alanya’ya ulaşım dış ve iç hat uçuşları ile kolaydır. Alanya’dan Gazipaşa-Alanya Havalimanı’na otobüsle yaklaşık 40 dakika, Antalya Uluslararası Havalimanı’na ise yaklaşık 2 saat sürmektedir. Ayrıca Türkiye’nin tüm büyük şehirlerinden Alanya otogarına gelen otobüsler bulunmaktadır. ALKÜ kampüsüne ulaşım Alanya içinde 101 ve 202 numaralı belediye otobüsleri ile sağlanmaktadır.

Fakültelerin çoğunda hem normal eğitim hem de ikinci öğretim programları mevcuttur. Yukarıda da bahsedildiği gibi iki yeni İngilizce lisans programı da yeni yılda başlayacak. Bu arada gerektiğinde tüm fakülteler de İngilizce eğitim verebilmektedir. Öğrencilerin İşletme Fakültesi’nde isteğe bağlı İngilizce hazırlık yılı vardır. Ayrıca Almanca, Rusça ve Arapça dilleri çeşitli programlarda öğretilir. Öğrenciler ayrıca çift ana dal veya yan dal, yaz okulu ve Türkiye’deki diğer yükseköğretim kurumlarına yatay geçiş gibi birçok akademik seçeneğe sahiptir. Yurt içi ve yurt dışındaki üniversitelerle öğrenci ve akademisyen değişimi için Erasmus, Mevlâna ve Farabi programları da bulunmaktadır.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Nasıl Bir Üniversitedir?

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi kulüpleri oldukça geniş çaplı olmakla beraber öğrencilerin isteği doğrultusunda seçebilecekleri kulüpler mevcuttur. Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi akademik birimleri, Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı iken adı ve bağlantısı değiştirilerek oluşturulan ve Rektörlüğe bağlanan Eğitim Fakültesi, İşletme Fakültesi, Mühendislik Fakültesi ile Tıp Fakültesinden,

Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı iken bağlantısı değiştirilerek oluşturulan ve Rektörlüğe bağlanan Akseki Meslek Yüksekokulu, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Meslek Yüksekokulu ile Gazipaşa Mustafa Rahmi Büyükballı Meslek Yüksekokulundan,

Rektörlüğe bağlı olarak yeni kurulan Sosyal Bilimler Enstitüsü, Sağlık Bilimleri Enstitüsü ile Fen Bilimleri Enstitüsünden oluşmaktadır.

Açılan Bölümler Nelerdir?

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi bölümleri yıllar geçtikçe daha çok büyümeye ve daha çok açılmaya başlanmıştır.

Üniversite de 8 adet fakülte olmakla beraber bunlar, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Rafet Kayış Mühendislik Fakültesi, Eğitim Fakültesi, Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Spor Bilimleri Fakültesi, Turizm Fakültesi, Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Gazipaşa Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesidir. Enstitüler ise Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Fen Bilimleri Enstitüsü, Sağlık Bilimleri Enstitüsüdür. Yüksekokullara bakıldığında Yabancı Diller Yüksekokulu, Meslek Yüksek Okulları, ALTSO MYO, Akseki MYO, Gazipaşa MRB MYO, ALTSO Turizm MYO, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okuludur. Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi fen edebiyat fakültesi kapsamında yeni açılan lisans bölümlerine de ilk defa öğrenci alımlarına başlanmıştır.

Yorum gönder