×

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi, Türkiye’nin en bilinen ve en başarılı okulları arasında yer alır. 2013 senesinde kurulan okul, yaklaşık 10 senedir eğitim alanında hizmet vermeye devam etmektedir. Bünyesinde pek çok araştırma ve uygulama merkezi bulundurması, okulun diğer üniversiteler arasında ön plana çıkmasını sağlamıştır. Lisans ve lisansüstü öğretim programına sahip olan Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi, sosyal bilimler alanında çalışmalarını sürdürmeye devam eder. Araştırma odaklı bir üniversite olduğu için genellikle belirli bir alana yoğunlaşmış öğrenciler tarafından tercih edilir. Uluslararası literatüre fayda sağlayacak özellikle araştırmalar ve yayınlar yapmak, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesinin esas amaçlarından bir tanesidir. Ulusal ve uluslararası bilimsel projeler yapmayı amaç edinen bu üniversite, öğretim kadrosunu ve eğitim kalitesini buna odaklamıştır.

Üniversitenin öğretim kadrosuna bakıldığında çok kariyerli ve işinin ehli kişilerin olduğu görülür. Öğrencilerini daha başarılı olmaları ve sosyal bilimler alanında ilerletmeyi amaç edinen Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi, TÜBİTAK ve diğer özel/kamu kurumları tarafından destek gören bir okuldur. Sosyal bilimler araştırma fonlarının etkin şekilde kullanılması için ihtiyaç duyulan desteği kendine sağlayan Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi, araştırmacı bir nesil yetiştirme gayretindedir. Yalnızca eğitim noktasında değil sosyal faaliyetlere de önem veren Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi, bu anlamda birçok üniversiteden bir adım öne çıkmıştır. Bazı okullar yalnızca eğitim noktasına önem verse de Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi sosyal yaşama da destek olur.

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesindeki İmkanlar Nelerdir?

  1. Konferans Salonu
  2. Kütüphane
  3. Spor Salonu
  4. Yemekhane
  5. Öğrenci Yurdu
  6. Sağlık Merkezi
  7. Banka
  8. Otopark
  9. Güvenlik
  10. Kafeterya
  11. Engelsiz Kampüs
  12. Teknoloji Ofisi
  13. Fotokopi Merkezi
  14. Erasmus

Akademik Birimler

Dini İlimler Fakültesi

  1. Dini ilimler

Hukuk Fakültesi

Siyasal Bilgiler Fakültesi

  1. Ekonomi (İngilizce) EA Ücretsiz
  2. Ekonomi (İngilizce) (KKTC Uyruklu) EA Ücretsiz
  3. İşletme (İngilizce) EA Ücretsiz
  4. Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi (İngilizce) EA Ücretsiz
  5. Uluslararası İlişkiler (İngilizce) EA Ücretsiz

Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi

  1. Psikoloji (İngilizce) EA Ücretsiz
  2. Sosyoloji (İngilizce) EA Ücretsiz
  3. Tarih (İngilizce) SÖZ Ücretsiz
  4. Türk Dili ve Edebiyatı SÖZ Ücretsiz

Yabancı Diller Fakültesi

  • İngiliz dili ve Edebiyatı (İngilizce)

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Nasıl Bir Üniversite?

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi, araştırmacı ve sosyal bilgiler alanında yoğunlaşmış kaliteli bir üniversitedir. Araştırma odaklı ve lisansüstü eksenli olduğu bilinen bu okul, aynı zamanda uluslararası iş birliğine ve güncel konulardaki araştırmalara öncelik veren bir yapıdır. İlgi alanının tüm dünyayı kuşatması ve Türkiye’de sosyal bilimler noktasında araştırma çerçevesinin gelişmesini sağladığı bilinir. Zengin bir kütüphaneye sahip olan Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi, çok dilli ve çok kültürlü bir vizyona sahiptir. Disiplinler arası yaklaşımı esas alır ve bulunduğu kültür ve çevrenin dönüşümüne fayda sağlar. Aynı zamanda bir devlet üniversitesi olan Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi, her kuşaktan ve her kültürden öğrenci barındırır. Karma bir öğrenci çeşitliliğine sahip  olan Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi, diğer sosyal bilimler üniversitelerinden bir adım öne çıkar.

Sosyal bilimler alanında ülkemizde ilk kuruluş olan bu okul, başkentimizin merkezinde konumlanır. Yürüttüğü araştırmalarla yurt dışında da isminden sıkça söz ettiren Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi, sadece ülkemizde değil tüm dünyada tanınan bir okul haline gelmiştir. Özellikle Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesinden ülkemize kazandırılan çok önemli ve değerli hukukçular yetiştirilmiştir. Bunların yanında psikoloji mezunları da alanında çok yükselmiş ve önemli psikologlar olarak mesleklerini sürdürmüşlerdir. Ulusal ve uluslararası düzeyde daha etkin bir rol almayı hedefleyen Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi, yurt dışındaki bu tarz üniversitelerle yarışmak istemektedir.

Bölüm ve Sıralama

Ankara sosyal bilimler üniversitesi, sosyal bilgiler alanına yoğunlaşmış bölümleri içerdiğinden bu bölümlerin puanları diğer okullardakilere göre daha fazladır. Okuldaki bölümlere dikkat edildiğinde, belirli bir sıralamayı elde etmiş olmak gerekir. Özellikle hukuk ve psikoloji bölümlerinin sıralamaları diğer bölümlerden daha yüksektir. Öğrencilerin bu üniversitede hukuk veya psikoloji okuması için oldukça iyi bir sıralama ve başarı puanına erişmesi gerekir.

Kampüs üniversitesi olmayan Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi, sosyal bilimlerin doğal laboratuvarı olan toplumla iç içe bir haldedir. Şehrin dokusuna ve damarlarına nüfuz eden bir okul olarak bilinen Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi, şehir üniversitesi olma özelliğiyle de dikkat çeker. Öğrencilerine toplumun dinamik yapısını inceleme fırsatı sunan Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi, toplumla bütünleşen ve toplumdaki bireylerin ilerlemesini isteyen bir okuldur.

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesini kazanmak isteyen öğrenciler sınav dönemini iyi geçirmeli ve belirli bir sıralamanın üzerinde olmalıdır. Bu okulda birçok dil öğrenme imkanının yanı sıra öğrencilerin farklı disiplinlerle çalışma imkanı da yaratılır. Bu yüzden öğrenciler sadece ülkemizde değil yurt dışında da çalışma imkanına ve donanımına sahip olur.

Okulda eğitim dili genel olarak İngilizce olsa da bazı öğrenciler çok iyi derece yapıp farklı bir yabancı dil öğrenme imkanına da sahiptir. Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi hayatın her alanında başarılı bireyler yetiştirme gayesi içinde bir okuldur. Bu nedenle sadece eğitim alanında değil sosyal branşlar alanında da oldukça iyi şeyler yapmaktadır. Okuldaki öğrencilerin sosyal aktivitelere katılması ve daha vizyonlu bireyler olması için sık sık faaliyetler düzenlenir. Okulda turnuvalar, dans kulüpleri, satranç ve futbol kulüpleri, çeşitli kurslar bulunur. Öğrencilerin yalnızca derslerde değil diğer faaliyetlerde de donanımlı olması istenir. Bu amaçla birçok sosyal aktiviteler yapılır ve öğrencilerin bunlara katılması teşvik edilir.

Yorum gönder