×

Ankara Üniversitesi

Ankara Üniversitesi

Ankara Üniversitesi

Ankara Üniversitesi ülkemizdeki en köklü ve en başarılı üniversitelerden biridir. Ankara’da bulunması şöyle dursun, temelleri Mustafa Kemal Atatürk tarafından atılmış başarılı bir eğitim yuvasıdır. Devlet üniversiteleri içinde en çok  bahsedilenlerden biri olan Ankara Üniversitesi, ilk kuruluşu 1946 senesinde bitmiştir ancak kuruluş öyküsü 1925 senesinde Hukuk Mektebinin kurulmasıyla başlamıştır. Tarihin bir hediyesi olan Ankara Üniversitesi kampüsü, oldukça farklı bir havaya ve kültüre sahiptir. Birçok farklı kültürden gelen insanlarla dolu olan bu devlet üniversitesi, insanın her geçen gün yeni şeyler öğrendiği ve yeni hayatlara dahil olduğunu hissettiği bir okuldur. Her geçen gün eğitim öğretim kalitesinin seviyesini yükselten Ankara Üniversitesi, akademik birimlerinin sayısını da çoğaltmaktadır.

Ankara Üniversitesi öğretim üyeleri alanında oldukça iyi işler başarmış ve iyi bir seviyeye gelmiş başarılı kişilerdir. Öğretim üyelerinin kaliteli olması öğrencilerin de çok başarılı olmasını sağlamış ve bu üniversite yurt dışında da kaliteli bir konuma gelmiştir. Sadece ülkemizde değil yurt dışında da isminden sıkça söz ettiren bir üniversite olması, bu okulu diğer kurumlardan bir adım öne çıkarır. Çünkü birçok üniversite henüz Türkiye’de yeni yeni duyulmaya başlanırken Ankara Üniversitesi adını çoktan başarılı üniversiteler arasına yazdırmıştır. Ankara Üniversitesinin bu önemli başarılı ve kariyerli geçmişi birçok öğrencinin buraya akın etmesine vesile olmuştur. Özellikle hukuk ve sağlık alanında ileriye gitmek isteyen öğrenciler, konumları da müsait iste Ankara Üniversitesini tercih etmek istemektedir.

Akademik Birimler

  1. 17 fakülte
  2. 1 devlet konservatuarı
  3. 1 yüksekokul
  4. 10 meslek yüksekokulu
  5. 13 enstitü

Toplam 66 binden fazla öğrenci nüfusuna sahip olan Ankara Üniversitesi, ülkemizin en kalabalık ve en gelişmiş üniversiteleri arasında yer alır. Bunun yanında akademik personel kadrosu da oldukça fazla ve donanımlıdır. Ankara Üniversitesi sadece eğitim alanında değil öğrencilerin iyi şartlar altında okuması için gereken her konuda özenli davranmaktadır. Bu da okulun ne kadar başarılı olduğunun göstergesi ve öğrencilerin neden bu okula gelmek istediklerine bir cevap oluşturmaktadır. Avrupa Üniversitesi olduğu da tespit edilen bu üniversite, yakın geçmişte birçok başarılara imza atmıştır. Her geçen gün ülkemizi gururlandıran ve yurt dışındaki öğrencilerin de dikkatini çeken Ankara Üniversitesi, başarılı bir eğitim sürecinin yanında sosyal aktivitelere de önem veren bir okuldur.

Ankara Üniversitesi

Ankara Üniversitesinde Yaşam

Ankara Üniversitesi öylesine köklü bir tarih ve gelişmiş bir alt yapıya sahiptir ki bu kampüs hayatının kalitesine de yansımıştır. Bu okuldaki kampüs hayatı oldukça dolu dolu ve verimli geçmektedir. Hareketli bir yaşama sahip olan okulun öğrencileri, Ankara Üniversitesinde her geçen gün yeni şeyler öğrenir ve yeni hayatlar tanır. Her akademik birimi öğrenciler için önemli detaylarla hazırlanmış ve onların rahat etmesi sağlanmıştır. Kampüs özenle seçilmiş ve öğrencilerin eğlenmesi, rahat vakit geçirmesi, sorun yaşamaması adına dikkatle düzenlenmiştir. Aktif ve yeniliğe hazır bir anlayışa sahip olan Ankara Üniversitesi, sıcak ve samimi bir kampüs hayatı oluşturmaya çalışmaktadır. Bunu başaran üniversite, her geçen gün daha iyiye gitmekte ve öğrencilerini daha çok memnun etmektedir. Ankara Üniversitesinin ayrıcalığını gözler önüne seren kampüs hayatı, birçok üniversite öğrencisi adayının hayallerini süslemektedir.

Ankara Üniversitesi İmkanları Nelerdir?

Ankara Üniversitesi kurulduğu andan itibaren öğrencilerinin daha iyi eğitim almasını isteyen ve bu noktada gayret gösteren önemli bir devlet üniversitesidir. Devlet üniversitesi olmasına rağmen elindeki imkanları en iyi şekilde kullanan Ankara Üniversitesi, çevredeki diğer okulların aksine öğrencilerine daha iyi hizmet sunmaktadır. Sadece ders konusunda değil sosyal aktivitelerde de öğrencilerine her zaman en iyisini vermeye çalışır. Öğrencilerinin gelişmesini ve düzenli ilerlemesini isteyen Ankara üniversitesi, onların hem şimdiki zamanda hem de gelecekte en iyi olması için uğraşır. Okulda sürekli sergi, turnuva, yarışma gibi çeşitli etkinlikler düzenlenir. Okulda dansla ilgilenenler için özel dans kursları hazırlanır ve ilgilenen kişiler isterse gösteri ya da yarışma düzenler. Ayrıca satranç turnuvaları, futbol başta olmaz üzere spor alanlarında etkinlikler düzenlenir.

Birçok sosyal aktivite için Ankara Üniversitesi diğer üniversitelerden bir adım öndedir. Öğrencilerinin her zaman aktif ve yeniliğe hazır bireyler olmasını isteyen bu okul, sıcak ve samimi bir kampüs havası sunar. Bu yüzden öğrenciler hem kafalarını dağıtıp hem de derslerine odaklanıp daha başarılı sınav süreci geçirebilmektedir. Okulun en belirgin özelliklerinden biri öğrencilerine rahat bir  ortam oluşturabilmesidir. Öğrencilerinin yurt ve diğer kalacak yerleri içinde özen gösteren Ankara Üniversitesi, şu zamana kadar ulaşım ve barınma gibi temel ihtiyaçlarda bir eksiklik yaşatmamıştır.

Nasıl Bir Üniversite?

Ankara Üniversitesi her bakımdan öğrencileriyle ilgili oldukça gelişime açık bir üniversitedir. Öğrencilerinin her gereksinime yanıt vermeye çalışan Ankara Üniversitesi, öğretim üyelerine de bu noktada destek olmaktadır. Okuldaki öğretmenler ve idare öğrencilerinin ihtiyaçlarına büyük önem verir. Sadece ders anlamında değil öğrencilerinin sosyal yaşamına da destek olan öğretmenler, başarılı bir kariyer planlaması yapmaktadır. Öğrencilerine yurt dışı imkanı da sunan Ankara Üniversitesi, onların sadece ülke içinde değil ülke dışında da başarılı bireyler olmasını istemektedir. Birçok öğrenci yüksek lisansını yurt dışında tamamlayabilmekte ve bu noktada okuldan büyük destek almaktadır. Okulun yurt dışında birçok bağlantısı olması en önemli niteliklerinden biridir ve öğrenciler bu yüzden Ankara Üniversitesini tercih etmek ister.

Kütüphane bakımından oldukça zengin olan Ankara Üniversitesi, derslerle alakalı her türlü kitap, araç ve gereçleri kütüphanede bulundurur. Her bölüme göre farklı salonlar ve odalar barındıran üniversitede, öğrenciler okuduğu bölümlere ve ilgi alanlarına göre bu fırsatları değerlendirebilir.

Yorum gönder