×

Antalya Akev Üniversitesi

Antalya Akev Üniversitesi

Antalya Akev Üniversitesi

Antalya Akev Üniversitesi ‘nin kurucusu 1987 yılında kurulan AKEV, Antalya Kültür ve Eğitim Vakfı’dır. AKEV Koleji Eğitim Kurumları 1964 senesinden beri özel okul olarak, 1987 yılından itibaren de Antalya Kültür ve Eğitim Vakfı, AKEV ile Antalya ve Türk Milli Eğitimine hizmet etmektedir.

Antalya Akev Üniversitesi akademik birimi içerisinde 5 Fakülte, 3 Yüksekokul, 2 enstitü bulunmaktadır.

Anaokulu, İlköğretim Okulu, Anadolu Lisesi ile çalışmalarını sürdüren ve binlerce mezun veren vakıf resmi senedi amaçları doğrultusunda 1996 yılında üniversite kurma çalışmalarını da başlatmıştır.

Vakıf ve Üniversite, Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda, bilimin ışığında imece yöntemi ile çalışan, tüm Antalyalıları kucaklayan çalışmalar yürütmektedir. 16.000 metrekare kapalı alana sahip ve 1500 öğrenci kapasiteli iki fakülte binası da tamamlanmıştır. Tamamlanan bu iki bina ilk 5 yıllık öğrenci kontenjanına yeterli kapasiteye sahiptir. 26.08.2009 tarihinde temeli atılan 4 blok, 40 daireden oluşan Sosyal Tesisler ve Öğretim Üyesi Lojmanları da inşası tamamlanmıştır.

Antalya da bulunan tüzel kişiliğe sahip olan vakıf üniversitesi Antalya Akev Üniversitesi eğitim dili İngilizce olarak belirlenmiştir.

İlerleyen yıllarda Antalya Akev Üniversitesinde açılan iktisadi ve idari bilimler fakültesinde bankacılık ve finans, siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler bölümü açılmıştır ve çeşitli programlarda öğrencilere Antalya Akev Üniversitesi kapı açmıştır. Kuruluş yıllarında Antalya Akev Üniversitesi meslek yüksekokulu kurularak 4 programda ön lisans öğretime de açılmıştır.

Antalya Akev Üniversitesi

Antalya Akev Üniversitesi İmkân ve Olanakları Nelerdir?

Antalya Akev Üniversitesi imkân ve olanakları oldukça geniştir. Akev, öğrencileri için 53 yıllık deneyimin aydınlattığı nitelikli bir öğrenme ve araştırma ortamı sunmayı amaçlayarak 10 yıl içinde alanında örnek gösterilen, kurulduğu bölge ve toplum başta olmak üzere, tüm insanlığa ışık sunan gerçek bir vakıf üniversitesi olmayı hedeflemiştir. İş ve hayat içinde eğitim ve iş güvenceli eğitim, Antalya Akev Üniversitesi’nin başlıca hedefleri arasında olup ilimize, bölgemize, ülkemize büyük hizmetler vermeyi amaçlamaktadır. Öğrencilere bu sene tercih ettiklerinde burs imkânlarından yararlanmalarını sağlar. Geleceğe imza atmak istiyorsa öğrenciler Akev Üniversitesi’ni tercih etmelidir. Antalya Akev Üniversitesi’nin ana kaygısı, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı olan, insan hak ve özgürlüklerine saygılı duyan, Milli Eğitim Temel Kanunu, Okul öncesi eğitimi, ilköğretim-ortaöğretim program ve yönetmeliklerine bağlı kalınarak, vakıf hedefleri doğrultusunda eğitim-öğretim hizmeti vermek.

Çocukları ve gençleri, toplum ve okul kurallarına saygı duyan, sorumluluk bilinci kazanmış, kendine güvenen, davranışlarını kontrol edebilen özgüveni yüksek öğrenciler yetiştirmek.

İyiye, güzele, doğruya yönelen, eleştiriye açık, bilim ve teknolojinin önemini idrak etmiş, öğrenmeye hevesli, çevreyi koruyan, sorun çözme becerisine sahip kişiler olarak yetiştirmektir.

Antalya Akev Üniversitesi Nasıl Bir Üniversitedir?

Antalya Akev Üniversitesi kulüpleri oldukça geniş çaplı olmakla beraber öğrencilerin isteği doğrultusunda seçebilecekleri kulüpler mevcuttur.

Antalya AKEV Üniversitesi, 2015 yılında Antalya Kültür ve Eğitim Vakfı tarafından Antalya’da kurulmuş bir vakıf üniversitesidir.

Antalya Akev Üniversitesi Yurt İmkanları

Antalya Akev Üniversitesi yurt dışından ve yurt içinden birçok öğrenciye ev sahipliği yapmaktadır. Antalya Akev Üniversitesi kampüsün etrafına konumlanmış çok sayıda özel kız ve erkek öğrenci yurtları mevcut.

Açılan Bölümler Nelerdir?

Antalya Akev Üniversitesi bölümleri yıllar geçtikçe daha çok büyümeye ve daha çok açılmaya başlanmıştır.  Antalya Akev Üniversitesi Mimarlık Fakültesi kapsamında İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı lisans bölümüne ilk defa öğrenci alınmıştır İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı bölümü, insanların yaşam alanları içinde çeşitli eylemlerini sürdürebilecekleri sağlıklı, konforlu, estetik, çevreye duyarlı, sürdürülebilir, dayanıklı ve özgün iç mekânların tasarlanmasına yönelik, eğitim, araştırma ve uygulama çalışmalarının birlikte yürütüldüğü bir bölümdür.

Antalya Akev Üniversitesi’ nin faaliyetlerinin yegane amacı öğrencileri öğrenim süreleri boyunca teorik ve uygulamalı dersler ile stajlarda  edindiği tecrübelerle tasarım ihtiyaçlarına akademik gözle bakabilen ve değerlendirebilen, tasarım problemlerini etkin olarak çözebilen, tasarım ve uygulama süreçlerini stratejik biçimde yönetebilen, çok boyutlu düşünebilen ve aynı zamanda bunları doğru ifade edebilen, sanat, tasarım ve teknolojik gelişmeler hakkında bilgi sahibi olan  ve değerlendirebilen, üretim için tasarlayabilen, tasarıma yeni boyutlar kazandırabilen, tasarımda geçmiş-bugün-gelecek ilişkisini kurabilen, çevre ve tarih bilinci yüksek, dijital dünyada dijital tasarımla yerini alabilen, Antalya AKEV Üniversitesi’nin temel değerlerini, genel misyonunu ve vizyonunu benimsemiş girişimci öğrencileri yetiştirmektir.

Antalya Akev Üniversitesi’ nin verdiği kaliteli eğitimleriyle hedeflediği;

Ülkemize ve dünyaya katkı sağlayacak öğrencileri yetiştirmek,

Uygulamalı eğitim tarzı ile insan, iç mekân ve yaşam alanı çevresi ile olan ilişkiyi çağdaş, yenilikçi, etik, sorumlu, duyarlı ve eşitlikçi bir yaklaşımla ele alan donanımlı öğrencileri yetiştirmek,

Öncelikli alanlarda nitelikli bilimsel araştırmalar aracılığıyla bilgiyi araştıran ve üreten, üretim alanlarında ve toplumun diğer kesimlerine aktararak çeşitli problemler için özgün çözümler ortaya koyacak akademik bilinçli öğrenciler yetiştirmek,

Özgün projelerle toplumlar için sağlıklı yaşam alanları ve çevre tasarlayabilen, üretim ve uygulamalarını sevk ve idare edip yönetebilen, yaşam kalitesinin artmasına katkıda bulunan öğrencileri yetiştirmek,

Çağdaş, yenilikçi ve inovativ fikirler ile sanayinin yüksek katma değer üretmesine, rekabet gücünün artırılmasına katkı sağlayan ve ülkemizin ekonomik, teknolojik, sosyal ve kültürel gelişiminde yol gösterici öğrencileri yetiştirmek,

Ülkemizdeki ve dünyadaki tasarım alanında eğitim ve öğretim ilke ve modellerini, yenilikçi yaklaşımlarla almış çağdaş öğrencileri yetiştirmektir.

Öğrencilerin Akademik Kazanımları

Antalya AKEV Üniversitesi alanında bilim, teknoloji, sanat, toplum, çevre ve insan konularına duyarlı olan evrensel değerleri içine alan araştırma, deneyim ve uygulama temelli, dijital kültürlü eğitim yaklaşımıyla ulusal ve uluslararası ölçekte öncü konumda olan bir üniversitedir.

Antalya AKEV Üniversitesi turizmin başkenti Antalya Belek civarında kurulmuştur. Öğrencilere hep yaz mevsimi yaşatacak okulda verilen bilgilerin yanında staj ve uygulamaya dayalı eğitime de ciddiyet verilmektedir. Birinci sınıftan itibaren temel derslerde yapılan kritik ve gözlem, uygulama, inovasyon ve yönetim becerileri kazandırmak üzere öğrenciler her dönemde uygulamalı eğitim imkânı bulacaklardır.

Üniversitenin eğitim-öğretim programında, öğrencilerin üniversite hayatına kolayca uyum sağlamalarını amaçlayan, akademik çalışmalarına ek olarak sunulacak çeşitli etkinliklerden oluşan, öğrencilerin hedeflerine ulaşmalarına ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunmalarına yardımcı olacak programlarla, öğrencilerin aktif birer birey olmalarına yardımcı olan, entelektüel merak, kültürel duyarlılık ve sorumluluk alma konusunda dikkat çeken, inovasyon gerçekleştirme, ticarileştirme, şirketleşme gibi girişimci nitelikler kazandıran, bunun yanında kendi lisans derslerinin yanında Oryantasyon–Üniversite hayatına Giriş, Girişimcilik ve Dijital Kültür gibi dersler yer almaktadır. Birinci sınıf ilk dönemlerinde kişilik testleri ile kendilerini tanıyıp geleceği planlama destekleri verilmektedir.

Yorum gönder