×

Ardahan Üniversitesi

Ardahan üniversitesi

Ardahan Üniversitesi

Ardahan üniversitesi Ardahan üniversitesi 5765 sayılı yükseköğretim kurumları teşkilatı kanununda ve yükseköğretim kurumları öğretim elemanlarının kadroları hakkında kanun hükmünde kararname ile genel kadro ve usulü hakkında kanun hükmünde kararnameye ekli cetvellerde değişiklik yapılmasına dair kanunla kurulan ve 22 Mayıs 2008 tarihinde Abdullah gül tarafından onaylanan bir üniversitedir. Ülkemizin Ardahan ilinde bulunmaktadır. Ülkemizde bulunan Ardahan üniversitesi yenisey kampüsü il merkezine 5 km mesafededir. Ocak 2017 yılında ise dönemin cumhurbaşkanı recep tayip Erdoğan tarafından üniversite rektörlüğüne Prof. Dr. Mehmet biber getirilmiştir. Ardahan üniversitesi fakülteleri, iktisadi ve idari bilimler fakültesi, insani bilimler ve edebiyat fakültesi, ilahiyat fakültesi. Mühendislik fakültesi ve güzel sanatlar fakültesi. Yüksekokullar: beden eğitimi ve spor yüksekokulu, sağlık bilimleri yüksekokulu, turizm işletmeciliği ve otelcilik yüksekokulu, meslek yüksekokulları, Ardahan sosyal bilimler yüksekokulu, Ardahan teknik bilimler meslek yüksek okulu, çıldır meslek yüksekokulları, göle meslek yüksekokulları ve Posof meslek yüksekokullar olarak bulunmaktadır.

Ardahan üniversitesi

Ardahan Üniversitesi Burs İmkânları

Ardahan üniversitesi burs imkânları Ardahan üniversitesi öğrencileri kredi yurtlar kurumunun verdiği burslar ve kredilerin yanında vakıf, dernek, özel sektör ve diğer kurumlardan da burs alma imkânı vardır. Öğrenciler yeni eğitim öğretim yılı başladıktan sonra Ardahan üniversitensin kendi resmi sitesinde yayınlanan duyurular kısmından burslar hakkında bilgi edinebildiler. Bunun yanında üniversitenin vermiş olduğu burslara fakültenin öğrenci işler panosundan veya burs ofislerinden takip edebilirler. Burs almak için uygun durumda olan öğrenciler başvurularını internet üzerinden veya öğrenci işlerinden yapma şanları da vardır.

Ardahan Üniversitesi Kampüs

Ardahan üniversitesi kampüs Ardahan üniversitesi sosyal, kültürel sportif anlamda birçok akanda faaliyet göstererek üniversite yaşamını sıkıca bir ortamdan uzaklaştırarak adına üniversitenin hareketli dinamik bir yapıya kavuşmasını hedeflemektedir. Ardahan üniversitesi, sosyal, kültürel ve sportif etkinliklere bölgeye de büyük hareket ve canlılık getirmektedir. Okuldaki öğrencilerin der dışında ekinliklere aktif olarak katılmalarını sağlamak, sanatsal ve kültürel değerlimizi gelecek kuşaklara aktarmak adına okul ortamında sosyal alan ortamı hedefler. Bu doğrultuda her ay yerli veya yabancı sanatçılar ile gerçekleştirilen konserle, fotoğrafçılık, tiyatro, öğrenci kulüpleri tarafından hazırlanan sosyal sorumluluk projesi ile yapılan faaliyetler üniversite ortamını hareketlendirmek adına yapılan güzel çalışmalardır. Örneğin tiyatro topluluğu yıl içerisinde hazırlanan oyunları hem üniversite içinde hem de ulusal ve uluslararası festivallerde sergileme fırsatı bulmaktadır. ARÜ tiyatro topluluğu Cüneyt Gökçer 2. Uluslararası tiyatro festivaline katılarak festivalden ödül almıştır. Geleneksel hale gelen bahar şenlikleri, zorlu geçen bir yılın ardından öğrencilerin stresli ortamdan keyiflerince eğlenmelerini sağlamaktadır. Ardahan üniversitesi okuldaki öğrencilerin sportif faaliyetlerini her konuda desteklemektedir. Üniversite bünyesinde boks, futbol, voleybol ve kayak gibi çeşitli alanlarda faaliyetler düzenlenmektedir. Okulumuzda düzenlenen bu etkinlikler sonucu birden fazla ulusal başarı elde edilmiştir. Ve bu başarının devamı için tesisler kurulmaya devam etmektedir. ARÜ futsal takımı üniversite öğrenci grubu Antalya belekte düzenlenen turnuva da büyük bir başarıya imza atarak Türkiye 3. Olmuştur. Türkiye boks şampiyonasın da ise 4. Olan Ardahan üniversitesi birbirinden farklı alanlarda başarı elde etmiştir. Yalnız çam kayak tesislerinde gerçekleştirilen çalışmalarla ilerleyen dönemlerde Türkiye’nin en iyi en güçlü kayakçılarını yetiştirmeyi hedeflemektedir. Ardahan üniversitesi kurulduğu yıldan bu güne sosyal ve dinamik bir üniversite olmuştur. Ve ekleyerek devam etmektedir. Yapılan tüm faaliyetler sonucu öğrenci grupları kaynaşmış ve ortaya güzel bir Ardahan üniversite ruhu çıkmıştır. Ardahan üniversitesi konumu: Ardahan üniversitesi adresi: Ardahan üniversitesi yenisey kampüsü, çamlı çatak mevkii, Ardahan 75002 merkeze 119 km (araçla yaklaşık 1 saat 42dk) Kars havaalanına 93km (araçla 1 saat 14 dk.) Ardahan otogarına yaklaşık 11.2 km (araçla 12 dk.)

Ardahan Üniversitesinde Kaç Öğrenci Var?

Ardahan üniversitesinde kaç öğrenci var?

Akademik birimleri: Ardahan insani bilimler ve edebiyat, güzel sanatlar, iktisadi ve idari bilimler, ilahiyat mühendislik olmaz üzere 5 fakültesi, 2 enstitüsü, 3 yüksekokulu, 6 MYO su vardır. Öğrenci sayısı: 1204 ön lisans, 3606 lisans, 189 yüksek lisans, 30 doktora olmak üzere 5.029 öğrencisi vardır. Burs olanakları: başaralı öğrenciler KYK, başbakanlık Ardahan üniversitesi gençlik eğitim merkezi ARÜGEM bursları veriliyor. Ayrıca öğrencilerine üniversite birimlerinde kısmi çalışma imkânı da sunulmaktadır. Yurt olanakları: Ardahan merkezde kız ve erkek yurdu. Olmak üzere KYK ya ait olan toplam da iki yurt bulunmaktadır. Ve bunun da yanı sıra yenisey kız yurdu da bulunmaktadır. Ardahan üniversitesi hakkında vermiş olduğumuz detaylı makale sonucunda merak Etiklerinize ulaşabilirsiniz.

Yorum gönder